Teremtés kontra evolúció

Címkézve: ,

Ennek a témakörnek tartalma 8 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Thea 8 éve, 4 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #263
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kent Hovind szemináriumok:
  1. A föld kora – hangalámondással

  • A témakör módosításra került: 11 éve, 2 hónapja telt el- Thea.
  • A témakör módosításra került: 11 éve, 2 hónapja telt el- Thea.
  • A témakör módosításra került: 11 éve, 2 hónapja telt el- Thea.
  • A témakör módosításra került: 10 éve, 4 hónapja telt el- Thea.
  #265
   Thea 
  Adminisztrátor

  Az Éden kertje – hangalámondással

  #268
   Thea 
  Adminisztrátor

  A dinoszauruszok és a Biblia – hangalámondással

  #269
   Thea 
  Adminisztrátor

  Hazugságok a tankönyvekben – Hangalámondással

  #270
   Thea 
  Adminisztrátor

  Az evolúció veszélyei – Hangalámondással

  #695
   Thea 
  Adminisztrátor

  A Hovind-elmélet

  #696
   adrian 
  Felhasználó

  Szia Thea,
  Most, hogy, hogy nem de ide sikerült feltennem Walter Veith néhány videóját. Utána jöttem rá, hogy itt csak Hovind anyagok vannak. Ha gondolod tedd át máshová vagy esetleg változtass topic nevet. Szerintem a semlegesnek hangzó “Teremtés vagy Evolúció?” nem is hangzana olyan rosszul. De ismétlem, hozd meg te kérlek a döntést. Ha meg tudod oldani a YT-os ablakot még jobb. De előtte nézd meg kérlek nem e felejtettem el bekapcsolni valamelyiknél a fordítást. Elnézést kérek, ha ezzel mégis problémát okozók.

  Dr. Walter Veith előadásai.

  A Föld térben és időben…Teremtés vagy evolúció? A sorozatban a professzor elénk tárja azokat a felmerülő kérdéseket és a bibliai teremtést alátámasztó bizonyítékokat, melyek figyelembevételével átfogóbb képet kaphatunk a témát illetően, hogy ne mások meggyőződése, hanem saját ismeretünk alapján dönthessünk.

  #1479
   Thea 
  Adminisztrátor

  Ezt a magyar nyelvű dokumentumfilmet most osztotta meg egy ismerősöm.

  Az élet rejtélyének megfejtése – Darwin tévedett volna? (teljes film)

  #1885
   Thea 
  Adminisztrátor

  Itt is megosztom ezt a cikket és úgy látom az egész honlapot érdemes átböngészni, mert sok hasonló történet és hasznos információ van rajta magyarul: http://teremtestudomany.hu/kuhn-gomba/

  Teremtés tudomány – Az Erdei szömörcsöggomba

  „… Kellemetlen, romlott húsra emlékeztető édeskés szagát a mi orrunk is tisztes távolságból megérzi. A dögbogarak és döglegyek rendkívül finom szagérzéke pedig már jó messziről tudomásukra hozza, hogy – legalábbis az ő egészen különleges ízlésük szerint – csábító eleség vár rájuk.
  A legyeket a zöldesfekete, csillogó nyálka, a gomba hegyes kucsmához hasonlító kalapját borító gleba vonzza. A nyálka gyakorlatilag nem tud lecsöpögni, ezt a kalap különleges, gödrös felülete akadályozza meg. A döglegyek minden oldalról sóvárogva jönnek, hogy a tápláló nyálkából csemegézzenek. Ezzel együtt azonban a gomba szaporítósejtjeit, a spórákat is magukkal viszik.
  A spórák rendkívül aprók, maximum öt ezred milliméter hosszúak, és legjobb esetben két ezred milliméter szélesek. Tehát csupán egy milliméter hosszon több mint ötszáz spórát tudnánk minden nehézség nélkül egymás mellé rakni!

  A döglegyek szívószájszervének nyílása éppen olyan nagy, hogy a spórák könnyen végig tudnak csúszni rajta.És mivel – magától értetődően merő véletlen folytán! – a legyek emésztőnedvei vegyileg nem tudják fölbontani a spórák falát, a szaporítósejtek sértetlenül és csíraképesen kerülnek ki a légyből, ürülékkel együtt, messze a gombától. Nagyon furcsa módja ez a szaporodásnak.”
  „Egy spóra súlyát egyébként a legfinomabb elektronikus mérlegen se tudnánk meghatározni. És mégis minden egyes gombaspóra magában rejti az egész organizmus teljes fölépítési és életviteli tervét.”

  „…Az igazi meglepetés a „tojás” tartalma!

  … oly módon van ügyesen összehajtogatva, hogy a termőtestnek – anélkül, hogy a szokásos értelemben nőne – csupán szét kell nyílnia, hogy végleges nagyságát elérje. Mivel összehajtott állapotban az összes rész pontosan helyes méretű, érthető, hogy a gombatermőtest olyan gyorsan éri el kifejlett formáját, hogy szemmel is követni lehet. Amint az ismert palackhajót összehajtott állapotban – árbocait, kötélzetét, vitorláit, valamint összes fedélzeti berendezését stb.-t, a lehető legkisebbre összehajtogatva – a palack szűk nyakán át előbb a palackba toljuk, majd kívülről egy zsinórt meghúzva a hajó a palack belsejében kinyílik. Pontosan így illik bele a szűk üvegbe, ugyanígy alakul ki teljes nagyságra – mintegy titkos parancsra – a „boszorkánytojás”-ba csomagolt szömörcsöggomba is, és sehol sem tudunk fölfedezni semmiféle konstrukciós hibát.

  Az esemény elképesztő voltáról akkor lehet némi sejtelmünk, ha megpróbáljuk elképzelni, micsoda iszonyatos nehézségeket kellene leküzdeni akkor, ha egy agyafúrt modellkészítő a palackhajót kezdettől fogva összehajtott állapotban akarná megépíteni, tehát anélkül, hogy normális arányait látta és ellenőrizte volna. Feltéve, hogy ez egyáltalán lehetséges lenne.

  Mekkora fantáziára és milyen végtelen türelemre lenne szüksége sajnálatra méltó barkácsolóknak, hogy az egymáshoz illeszkedő farészeket, az összehajtogatott vitorlákat és az összetekert hajókötelet a maguk helyén valódi nagyságukban és elhelyezkedésükben el tudja képzelni! Milyen gyakran kellene utánamérnie, utánaszámolnia, próbálkoznia és változtatnia! Összehasonlíthatatlanul több megfontolásra, töprengésre, tervezésre és ellenőrzésre lenne szüksége, mint annak a modellépítőnek, aki látja lassan növekvő hajóját, és részeit egymás után rakja mindig a kellő helyre és helyzetbe, minden darabot a hajó egészében elrendezve. Minden esetleg előforduló pontatlanságot azonnal észrevesz, és rögtön helyesbíteni tud. Csupán az összes vitorlarudat összekötő és tartó hajóköteleknek megfelelő vékony fonalak elrendezése, összekötése és hossza jelentene szinte megoldhatatlan, a szó szoros értelmében kibogozhatatlanul bonyolult problémát, főként akkor, ha a fonalakat a még összehajtott vitorlarudakra mozgathatóan kell fölszerelni.

  Ez a fáradságos munka azonban még elvégezhető lenne azzal a föltétellel, hogy egzakt, a milliméter tört részére pontosan kiszámított, kidolgozott építési terv áll rendelkezésre. Ehhez kétségtelenül zseniális tervezőre, a mű kigondolójára van szükség, aki fejében, szellemének alkotóerejével egészen világosan elképzeli, megtervezi a teljesen kész hajót.

  A mi szömörcsöggombáknak ugyanezt a zseniális teljesítményét a „vak, terv és cél nélküli véletlen tette lehetővé, amelyben a „szellemnek még csak nyoma sincsen”1. Csupán rágondolni is értelmetlenség!”

  „… Eddigi megfontolásainkban egy dolgot még egyáltalán nem vettünk figyelembe.

  A programtároló a gombaspóra sejtmagjának DNS-e, a már amúgy is aprócska tömegnek csak elenyészően kis hányadát teszi ki. Mert a még csak nem is porszem nagyságú spórának nem csupán elég vastag, kemény burkolata van, amely az erdei szömörcsöggomba esetén még a légy bele emésztőrendszerének is ellenáll. Ezenkívül tápanyagokat is tartalmaz a majd belőle kialakuló fiatal micélium első sejtjei számára. Ebben a nem mérhetően kis tömegű DNS-ben – mondhatjuk mini könyvtárban –, amely spóra anyagának csak rendkívül csekély törtrészét teszi ki, kódolva van minden információ, még a spóra nagyságára vonatkozó is.

  A nem mérhető tömegű DNS2 örökítőanyag tartalmazza az egész bonyolult fejlődési programot, a talajban lévő micéliumtól a nyálkás, olajzöld gleba létrehozásáig, és az éhes legyeket bolondító, a mi orrunk számára azonban szemérmetlen büdöset keltő anyagig.

  Micsoda program!

  Hány vaskos kötetet töltene meg a teljes információ3-4, ha a mi nyelvünkön akarnánk kinyomtatni!
  Betegesen abszurd lenne arra gondolni, hogy mindezt „semmi más, csupán a véletlen”1 hozta létre. Mindenekelőtt azért is, mert ehhez még egy másik, hasonló módon sok információt tartalmazó programnak kellett hozzájönnie egyedül megfelelő kiegészítésként, hogy az elsőnek egyáltalán értelme legyen és tudjon túlélni: és pedig a döglégy programjának. Ez vonatkozik testi fölépítésére, összes fiziológiai funkcióra és minden ösztönre! Teljesen nyilvánvaló, hogy itt nem „vak önkény” uralkodik, hanem aprólékosan kigondolt tervről van szó. Itt a véletlen, mint „vak órás” R. Dawkins) végérvényesen leszerepelt, és okozati magyarázatként, „teremtőként” (Monod) vitán felül szóba se jöhet. Főként ma nem, amikor fölteszik a kérdést, hogy honnan származik az információ!”

  Wolfgang Kuhn, biológus professzor könyvének részletét a Kairosz kiadó engedélyével tettük közzé. Köszönjük.

9 bejegyzés megtekintése - 1-9 / 9

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account