Hogyan lesznek megítélve?

Ennek a témakörnek tartalma 3 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Sz.Csaba 7 éve, 3 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1892
   Sz.Csaba 
  Felhasználó

  Hogyan lesznek megítélve a nem keresztények vagy a hamis keresztény szekták hívei vagy aki nem hallott még Jézusról?
  Csak azért nem mert olyan országba születtek ahol nem az volt az államvallás? Ugyanis ha én mondjuk Egyiptomba születek akkor elég valószínű, hogy muszlim leszek nem keresztény. Tehát ahhoz sok utánajárás kéne és meggyőződés, hogy valaki hitet váltson nem beszélve arról, hogy lehet, hogy ott nem is néznék jó szemmel vagy nem nagyon lenne a lakóhelyéhez közeli olyan vallású hitközösség. Mert egy arab sosem lesz buddhista, és egy keresztény sosem lesz muszlim, egy tibeti meg nem lesz keresztény legalábbis csak ritkábban.
  Vagy másik lehetőség mi van ha nem hallott még Jézusról? Pl. Észak-Koreában semmilyen vallás nincs engedélyezve vagy eszkimók stb.! Nekik pl. nem volt választásai lehetőségük!
  A kínai, japán pl. hallott Jézusról és a kereszténységről de totál hidegen hagyja őket! Egyrészt mert egész nap robotolnak és idejük sincs rá, másrészt mert nem is nyitottak felé. Kína, India, Észak-Afrika jellemzően nem-keresztény ország! Ez pedig kapásból 3,6 milliárd ember!
  Sőt szerintem félni kell az araboktól is akik egyre terjeszkednek eu-ban és ezzel terjesztik és fertőzik az ittenieket a terrorista iszlámmal!

  #6773
   effata 
  Felhasználó

  Helló! 🙂

  Hallani ezt-azt a témáról keresztény körökben. Számomra eddig ez a válasz tűnt a leghitelesebbnek:

  Bertie ebben az üzenetben az Atya munkájáról beszél
  Bemutatja azt a folyamatot, amely által az emberek Jézushoz jutnak. Ennek az üzenetnek a megértése nélkül összezavarodottak leszünk és kárhoztatásban élünk azok miatt, akik meghalnak azokban az országokban, ahol nem prédikáltunk.

  #6835
   Házi Árpád 
  Felhasználó

  Hát nem tudom. Értem miről beszél a tanító testvér, de engem nem teljesen győzött meg. A Szent Szellem működése általános igazság a keresztényeknek, de hogy minden világinak is az lenne, hát nem tudom. Mi van a Szent Szellem előtt élt pogányokkal ? Ráadásul ott van a lelkiismeret, mint isteni tükör minden emberben, meg az ennek tulajdonított igazság kérdése: “lelkiismeret alapján való üdvözülés”, minden embernek akik nem találkoztak direkt módon az Igazsággal. Túl sűrűn emlegeti a “belső hang” meg “sodródás” szavakat, pedig én nem vagyok egy okkult fóbiás ! 🙂

  #6879
   Sz.Csaba 
  Felhasználó

  Szerintem sem a kérdésre válaszolt. Bár tanulságos volt meg ez a “belső hang” ezt sem hallja mindenki!
  Amúgy a világnak “csak” 1/3-a keresztény. Tudtátok??

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account