Idokjelei.hu rendbehozása

Címkézve: ,

Ennek a témakörnek tartalma 1 hozzászólás, 1 résztvevő. Utolsó frissítés:  Thea 7 éve, 4 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #6876
   Thea 
  Adminisztrátor

  Az oldal mizériáról kedves informatikus barátaimnak 🙂
  Muszáj kicsit visszamenni időben, hogy világos legyen az alapfelállás. Amikor létrehoztam az idokjelei.hu-t nagyjából semmit sem tudtam a weboldalakról, így egy informatikus ismerősöm tanácsait követve kötettem ki a WordPressnél, illetve ő említette a két domain neves megoldást is, amit azért tartottam fontosnak, mert a magyarul nem tudóknak az idokjelei.hu megjegyezhetetlen, a magyar olvasók pedig az „endtime” szókapcsolattal nem igen tudnak mit kezdeni, én pedig mindenképp kétnyelvű oldalt akartam, mivel szinte minden fontos információ angolul érhető el a világhálón, a saját feladatom pedig főleg abban láttam, hogy ezeket lefordítsam és a bibliai nézőpont szerint csoportosítsam, illetve akkor még Joe kereste és találta, néha meg írta a tartalmakat az oldalhoz és ő csak angolul beszél.
  Meg is találtam a megoldást a fejemben kirajzolódó tervre, mert a WordPress két- vagy többnyelvűsítését lehetővé tevő bővítmény, a WPML, képes arra, hogy a különböző nyelveket, nyelvenként különböző domainen jelenítse meg, ami persze lehet egy aldomain is, de az én esetemben teljesen önálló domainekről van szó. Vagyis egy WordPress telepítéssel/adatbázissal fut az oldal, amit a WPML a beállításokban megadott domain neveken jelenít meg.
  Akkor még nem tudtam, hogy ez sok nehézséget fog okozni a jövőben és lett volna más, jobb megoldás is.
  Előrepörgetve az időt a jelenhez, már egy ideje észrevettem, hogy az oldal időnként nem tölt be (500-as hiba), de nem volt időm foglalkozni az üggyel, egészen mostanáig, amikor rákényszerültem.
  Amikor összeomlott az oldal és megtörtént a helyreállítás, a hiba továbbra is fennállt és már éppen készültem konzultálni a tárhelyszolgáltatómmal, hogy kezdjük el monitorozni a lekérdezéseket, hogy be tudjam azonosítani a tettest, amikor kaptam egy „fatal error” üzenet, megoldva a kérdést. A tettes a WPML volt.
  Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy amikor elkezdtem használni a WPML-t még ingyenes volt a bővítmény, de rá néhány hónapra fizetősek lettek azok a funkciók, amikre nekem szükségem volt. Kénytelen voltam megvásárolni, de miután a licensszel csak 1 évig jártak a frissítések, meghosszabbítottam, majd még egyszer, aztán abbahagytam, mert így is működött minden. Ma már elérhető korlátlan változat is, ami nem jár le, de 200 dollár + ÁFA (nekem, mint visszatérő ügyfélnek „csak” 120 vagy megvehetem 80-ért mégegyszer az egy éves licenszet), de mivel a célom az, hogy egyáltalán ne kelljen használni, nem akarom megvenni, bár lehet, hogy ez is megoldás lenne, ugyanakkor a fórumokon látom, hogy másoknak is gondot okoz a bővítmény (legfrissebb verziója is) és másoknak is nagyon lelassítja az oldalt.
  Ha kikapcsolom, akkor a több mint 3000 cikk ömlesztve jelenik meg az oldalon, vegyesen a magyar és az angol tartalmak, menüpontok, stringek, stb.
  Erre a dilemmára keresem a megoldást.
  Egyelőre a legjárhatóbb útnak a manuális megoldást látom, vagyis kikapcsolom a bővítményt és manuálisan leveszem az angol tartalmakat és lefordítom, amit kell. Ezután eldönthetem, hogy mi legyen az angol oldal sorsa. Leklónozom az adatbázist és ott is manuálisan beállítok mindent, vagy csinálok egy friss telepítést és csak az új meg a fontos cikkeket teszem fel.
  Játszik még egy WordPress Multisite létrehozása is, aminek az lenne az előnye, hogy nem kell több adatbázis, és nem kell minden fájlt kétszer feltölteni.
  Egyelőre ennyi. A jelen helyzetben az oldal nemcsak lassú, de a WPML bugjai miatt több fontos funkció nem működik. Például nem tudom editálni a magyar menüket. Ezt megoldaná, ha megvenném, mivel az új verzióban sok hibát megoldottak, de mivel maga a WPML tűnik a lefagyások okának, nem biztos, hogy ez a legjobb út. Egyébként a menü problémára ingyen le lehetne tölteni a kijavított php fájlt, csakhogy az én verzióm olyan régi, hogy az érintett php fájl nem is létezik, illetve más a neve, manuálisan pedig túl bonyolult a megoldás.
  Itt van egyébként, ha szeretnétek megnézni: https://wpml.org/errata/saving-menus-in-non-default-language-leads-to-404-error/
  Egyelőre ennyi 🙂 Szívesen fogadok bármilyen tanácsot, tippet, és persze az imákat 🙂

  #6877
   Thea 
  Adminisztrátor

  Közben rájöttem, hogy nem is olyan bonyolult, úgyhogy hozzáadtam az általuk javasolt kódot a functions.php-hoz, de nem javított ki semmit. 🙁

2 bejegyzés megtekintése - 1-2 / 2

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account