Barry, a jó keresztény

Kapcsolat kontra tradíciók

Részlet Mick Mooney „Egy kívülálló útmutatója az evangéliumhoz” című könyvéből

Barry, a jó keresztény egy szép napon összetalálkozott Jézussal az utcán. Először nagyon megdöbbent, amikor persze megtudta, hogy Jézus az egész napot vele akarja tölteni, nagyon izgatott lett. Micsoda szerencse! Maga mellett tudni Istent!

Hazaérve első dolga az volt, hogy Jézus elé állva 25 percig dicsőítő dalokat énekelt Neki.

Ez elég kínos volt.

A dicsőítés után Barry tudatta Jézussal, hogy most az Úrvacsora következik. Jézus örült és lelkesen kérdezte, hogy hol a bor.

Ez is elég kínos volt.

Barry nagyon tisztelettudóan elmagyarázta, hogy az Úrvacsorához szőlőlét szokás használni, mert az így biblikus, márpedig Barry mindig a Bibliát követte. Egy pillanatra úgy tűnt, hogy Jézus csak a szemét forgatja, de Barry nem volt biztos benne, hogy jól látja. Utána Jézus megkérdezte, hogy mit fognak enni, mire Barry felmutatott két kekszet.

Amikor azt is megkérdezte, hogy miért isznak szőlőlét egy snapszos pohárból és mire való a két keksz, Barry úgy döntött, jobban teszi, ha egy percre figyelmen kívül hagyja Jézust és inkább az Úrvacsorára koncentrál. Barry számára az igazi áhitat pillanata volt ez. Közben Jézus még mindig azt tudakolta, hogy hol a bor.

Ezzel végezve, Barry leültette Jézust, mert egy három részből álló prédikációt akart megosztani vele az igazi keresztény életről. A Bibliára összpontosított és számos Igével támasztotta alá mondanivalóját. Jézus megkérdezte, hogy nem beszélgethetnének-e inkább, amire Barry nevetve megjegyezte, hogy Jézusnak milyen jó a humora. Tíz perc után Jézus elaludt. Azt gondolván, hogy a tartalmas prédikáción elmélkedik, Barry további harminc percig beszélt a tárgyról, majd a végén tisztelettudóan felébresztette vendégét.

Megbizonyosodva arról, hogy Jézus ébren van és figyel, Barry minden komolyságát latba vetve belekezdett a megváltásra hívó üzenetébe. Rendkívüli meggyőződéssel szegezte Jézusnak a kérdést, hogy be akarja-e fogadni Magát a szívébe. Kitartása végül meghozta a kívánt hatást, mert Jézus felemelte a kezét, amikor is maga Barry imádkozott érte a megváltásért. Barry nagyon büszke volt magára. Alig várta, hogy elmesélhesse kalandját az imacsoportban.

Miután Jézus Barry segítségével meg lett váltva, kitöltetett vele egy űrlapot az elérhetőségeiről. Ezzel végezve tudatosan az ajtó felé terelte, de úgy tűnt, hogy Jézus még maradna. Na de miért? Hiszen minden fontos tétellel végeztek már, ami az igazi keresztény együttléthez szükséges.

Barry elővette legkeresztényibb mosolyát és meginvitálta Jézust, hogy jöjjön el a következő héten is, ugyanebben az időben. Jézus azonban nem értette, hogy a keresztényi mosoly igazából azt jelentette, hogy most már mennie kell, így továbbra is ott állt az ajtóban és valami olyasmit magyarázott, hogy még nagyon sok idő hátra van a napból, amit együtt tölthetnének.

Ez elég kínos volt.

Végül nagy nehezen vette a lapot, Barry pedig végre lehuppanhatott a kanapéra, hogy kipihenje fáradalmait. Kilencven perc Jézussal bőven elég egy hétre.

1 hozzászólás
  1. Macsek 8 év ago

    Érdekes történet

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account