Magyarország is csatlakozik a készpénz visszaszorítására irányuló törekvéshez

Amint arról már sokszor írtunk a készpénz kiiktatása fontos lépés az antikrisztusi birodalom kiépítésében. Amíg viszonylag ellenőrizetlenül is lehet venni és eladni nem lehetséges teljes ellenőrzés alá vonni minden embert és nem lehet egyetlen gombnyomással megtagadni a túlélést.

„Azt is teszi mindenkivel, kicsinyekkel és nagyokkal, gazdagokkal és szegényekkel, szabadokkal és szolgákkal, hogy az ő jobb kezökre vagy a homlokukra bélyeget tegyenek; És hogy senki se vehessen, se el ne adhasson semmit, hanem csak a kin a fenevad bélyege van, vagy neve, vagy nevének száma. Itt van a bölcseség. A kinek értelme van, számlálja meg a fenevad számát; mert emberi szám: és annak száma hatszázhatvanhat.” – Jelenések 13:16-18

Úgy tűnik hazánk is csatlakozik a propagandához, amellyel „felvilágosítják” a közvéleményt a digitális fizetés előnyeiről (amelyek között természetesen számos valós érv is szerepel) és a papírpénz használatának hátrányairól.

A Népszabadság Online a következőket írja:

Országszinten 103-106 milliárd forintos megtakarítást lehetne elérni a készpénzforgalom drasztikus szigorításának, az elektronikus fizetési rendszerek további elterjesztésével – derül ki a Magyar Nemzeti Bank friss, a pénzügyi rendszert működését elemző tanulmányából.

Rengeteg a teendő, de az áttérés mindenképpen megéri – hangsúlyozta a jelentés bemutatóján Bartha Lajos, az MNB igazgatója, aki szerint a feketegazdaság felszámolása elleni küzdelemben ez az egyik leghatékonyabb fegyver. Ezen a területen az államnak van a legtöbb teendője, az ő készpénzforgalma nemzetgazdasági szinten kiemelkedően magas.

A legnagyobb tétel a nyugdíjak kifizetése. Jelenleg a jogosultak fele készpénzben, a postástól veszi át a havi járandóságát, ezen kellene radikálisan változtatni. A jegybanknál azt javasolják, hogy a frissen nyugdíjba vonulók esetében tegyék kötelezővé a számlára utalást, illetve aki már rendelkezik bankszámlával, annál automatikusan oda utalják majd a nyugdíjat.

Csak ezen évi hatmilliárd forintot lehetne megtakarítani.

Teljes cikk

További hírek a témában itt: http://idokjelei.hu/category/hirek/gazdasag/kp-nelkul/

6 hozzászólás
 1. Richárd 12 év ago

  Igaza van Veresné S. Márti nak. De ez már elkezdődött az első népszámlálással,amikor kategóriák szerint csoportokba sorolták az “egyedeket”, az anyakönyvi kivonattal,a lakcímkártyával,az útlevéllel,stb.A kérdés csak az hogy meddig mehet el, ameddig hagyjuk. -Szerintem az isten ereje a hívőben van, és ha ő nem él evvel az erővel akkor nem fog cselekedni helyette senki.

 2. Veresné S. Márti 12 év ago

  De itt a készpénz visszaszorításánál nemcsak az a lényeg, hogy nem tudsz majd kp-vel fizetni, hanem a totális kontroll a lényeg. A kp visszaszorítása is csak egy rész a sok közül. A végcél az, hogy egy olyan valami legyen benned, amin minden adatod rajta legyen. Az már csak “plusz”, hogy majd azzal is tudsz fizetni. Sőt.. Csak annak birtokában fogsz tudni venni és eladni bármit. Olyan körülmények lesznek, vagyis olyan helyzetet teremtenek, hogy rá leszel kényszerülve arra, hogy ezt a valamit (valószínűleg rfid technológián alapuló) beültessék neked a jobb kezedbe vagy a homlokod bőre alá. Kikerülhetetlen lesz. Egyik ember fel fogja jelenteni a másikat , képesek lesznek bármire azért, hogy akinek nem lesz chipje, azt besúgják. Hidd el, nem fogod tudni kikerülni. Legyinthetsz is rá, hogy ilyen úgy se lesz, pedig lesz. Üldözni fogják azokat az embereket, akikben nem lesz az a bizonyos bélyeg.
  Minden embert el fognak érni ezek a dolgok előbb utóbb,egyre szélesebb körben fogják reklámozni, aztán a végén már azt kell eldöntened, hogy életben akarsz maradni, de akkor meg kell alkudnod, vagy inkább Isten Igéjéhez ragaszkodsz akár az életed árán is.

  • Richárd 12 év ago

   Veresné S. Márti nak igaza van.De ez már elkezdődött a népszámlálással (amikor kategóriákra csoportosítják a megszámolt “egyedeket” ) Az anyakönyvi kivonattal,a lakcímkártyával,az útlevéllel stb.De elöbb utóbb félre kell tenni a békés istenhitet, mert az isten ereje a hívőkben van, és ha a hívők sem cselekszenek, nem cselekszik helyettük senki sem.

 3. Gregorius 12 év ago

  A probléma gyökere: Az emberek le lettek térítve a Krisztusi útról, akkorát csap a tv-az emberek agyán, hogy teljesen pénzfüggő, plázafüggű, “mű” világ függők lettek többségében. (Én pl. ezért nem is tv-zem négy éve már, inkább olvasok) Sporolásról beszélnek és mégis egyre többen fuldoklanak hitelekben. A pénzt amennyire lehet, ki kell iktatni, jobban mondva le kell cserélni árúkerereskedelemre. A bökkenő az, hogy a mezőgazdaságunkat, iparunkat pikk pakk ellopták, tönkrevágták. A tanyavilágot ellehetetlenítették. Önellátásra kell törekedni, amennyire csak lehet. A földemen én is termelek, valamint saját építésű napkollektor rendszert használok, napelemekkel. Csereberélek szomszédokkal, egymást segítjük munkával, stb. Ez persze nem szünteti meg a függőséget a tékozló konzumidióta államtól, de nagyban minimalizálja a politikusok rablásának káros hatását. Ebben van ajövő: Önellátás, cserekereskedelem.

  • Richárd 12 év ago

   Igazad van Greg, 😀 Bár mindenki így tehetné és így tenné ezt.

 4. Richárd 12 év ago

  A készpénz rendszere is kiszolgáltatottá teszi azt akinek relatíve kevés van, és ezt csak fokozza az elektronikus pénzkezelés.
  Én inkább a bartell üzletekben és a regionális fizetőeszközökben látnék előrelépést, de sajnos van ez a magukat képviselőknek nevező banda, és egyenlőre úgytűnik hogy tényleg bármit megtehetnek. 🙁

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account