Kikapcsolták a Facebook egyik funkcióját

Nagytestvér kénytelen volt egy lépést hátrálni? Meglehet. Persze elég valószínű, hogy a győzelem csak átmeneti. 

Jézus azt mondta, “Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában. Ugye, a verébnek párja egy fillér, és egy sem esik le közülük a földre Atyátok tudtán kívül? Nektek pedig még a hajatok szálai is mind számon vannak tartva. Ne féljetek tehát: ti sok verébnél értékesebbek vagytok.” (Máté 10:28-31)

Isten mindent tud, mindent lát és ezt a hatalmát arra használja, hogy segítse és vezesse az őt keresőket. Az ördög mindenben Istent akarja utánozni és mivel nem mindenható a technika eszközeit használja az emberiség megfigyelésére.

A HVG a következőket írja:

A Facebook közösségi jellegének és stratégiájának egyik fontos eleme, hogy megpróbáljon mindent minél inkább a felhasználóhoz igazítani. Ennek egyik összetevője, hogy az oldal automatikusan felismeri az arcunkat a fotókon – illetve csak ismerte, Európában ugyanis adatvédelmi okok miatt kikapcsolták a kényelmi funkciót.

Több EU-s országból érkező felvetés, majd az európai facebookozókat kiszolgáló Írország adatvédelmi biztosának vizsgálata után a Facebook úgy döntött, hogy kontinensünkön kikapcsolja azt a funkciót, amely a korábbi, manuális megjelölésekből épített adatbázis segítségével automatikusan beazonosította a fotókon szereplő felhasználókat.

Ugyanakkor a Nashville-i Redpepper cég direkt-arcfelismerő technológiája kávézókban elhelyezett kamerák segítségével kínál személyre szóló ajánlatokat, kedvezményeket regisztrált felhasználóinak a Facebook-on. Tehát máshol a Facebook arcfelismerés már nemcsak a számítógép előtt, de az utcán is működik.

Vajon Európában milyen irányba teszik a következő lépést?

3 hozzászólás
  1. […] hatékony, mint az ember. A Deepface-t ugyan nem publikus használatra szánták, de a cég egy korábbi arcfelismerő programját már betiltották Európában, így valószínűleg meg is marad fejlesztői eszköznek. Az adatvédelmi szakértők […]

  2. Lili 11 év ago

    Bocsi Richárd, de ahogy ismerem magam, észre sem venném a kamerákat -nemhogy még ki is lépnék a fényképező látószögéből…:))) Amúgy meg “adatvédelem” lenne ez a kikapcsolósdi, akkor talán kandikamerás megoldást gondoltad Richárd ? Akkor meg végképp nem térhetsz ki-és így valami más kell hogy legyen az egész mögött 🙁

  3. Richárd 11 év ago

    Szerintem ez nem reális “adatvédelmi ” kérdés, mert aki akarja úgyis kilép egy fényképező látószögéből.A térfigyelő kamerák inkább sértik a személyes szabadságot mint a facebook.

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account