Apacs: miért nem egyforma erőfeszítés mindenki számára hinni?

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 46 hozzászólás, 7 résztvevő. Utolsó frissítés:  apacs333 8 éve, 9 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1567
   Thea 
  Adminisztrátor

  A klub főoldalán Apacs333 a következőket kérdezte:

  “Hát,………….tisztelt egybegyűltek!
  Miért oly nehéz hinnem?Illetve volt idő mikor sikerült,kb. 10 éve alá merítkeztem,majd következett 3-4 hónap folyamatos boldogság,nyugalom.Nem tudtam betartani minden parancsolatot,– bár nem tudom az önkielégítés bűn e –,ez nagyon bántott.
  Majd belekezdtem azt hiszem Jób könyvébe,melyben Isten direkt bünteti az amúgy mélyen,és példásan hívőt.Na ekkor került az utolsó csepp a pohárba,melytől az kicsordult.Innentől éltem régi életem,öngyilkossági kísérletekkel tarkítva.Kb 1 éve ismét próbálom meggyőzni magam Isten valódiságáról.Egész “jól” ment de két hete,zuhanórepülésben vagyok.Önök szerint miért nem enged közel magához,illetve miért nem egyforma erőfeszítés mindenki számára hinni?
  Szép napot,ha van Isten áldja meg Önöket.”

  #1568
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kedves Apacs!

  Kérlek legyél türelemmel, nem biztos, hogy minden kérdésedre azonnal megkapod a választ (akár itt ezen az oldalon, vagy úgy általában az életben), de biztos lehetsz benne, hogy vannak válaszok, és ha nem adod fel, ezeket meg is találod majd.

  Kezdjük Jób könyvével. Ha figyelmesen elolvasod egyáltalán nem arról van szó, hogy Isten meg akarta volna büntetni Jóbot, hanem arról, hogy ezen a földön sátán egy időre hatalmat kapott, hogy megkísértsen és üldözzön bennünket. Ez egyáltalán nem Isten eredeti akarata, de a szabad akarat, amit minden teremtményének megadott, lehetővé tette ezt. A szabad akarat tette lehetővé Lucifer és az ember bukását is. Ugyanakkor Isten már a kezdet kezdetén az Édenkertben megígérte a kiutat nekünk.
  Az életben tehát, nemcsak Jób életében, sok rossz dolog történik/történhet velünk, ami nem Isten akarata, hanem vagy az ördög műve, vagy rossz döntéseink eredménye, ugyanakkor Isten megígérte, hogy “azoknak, akik Istent szeretik, minden a javukra fordul” (Róma 8:28). Ez történt Jóbbal is. Nem tudom, hogy annak idején végigolvastad-e a történetet, de maga Jób is megértette ezt a végén. Ő egyáltalán nem lett keserű a történtektől, sőt, Istennel való kapcsolata még szorosabb lett a tanultak hatására.

  Előfordul, hogy az ember olyasmivel találkozik a Bibliában vagy akár keresztények között, amit nem ért, vagy amin esetleg megbotránkozik, de nem jobb ilyenkor abból kiindulni, hogy “Isten a szeretet”, hogy Jézus ezt a szerető Istent képviselte itt a Földön az Ő cselekedeteivel és értünk hozott áldozatával, tehát lehet, hogy a hiba bennünk, vagy a mi értelmezésünkben van?
  Olyan ez, mint amikor egy komoly vádat hallasz egy olyan emberről, akit jól ismersz és akiről tudod, hogy szeretetben él. Az egészséges hozzáállás ilyenkor, ha a jót feltételezzük. Magyarul leginkább az ártatlanság vélelmének lehetne hívni.

  Tudnod kell azt is, hogy Isten maga a világosság és nincs benne sötétség. Ő a javadat akarja és azért küldte el a Fiát, hogy neked életed lehessen. Ezzel szemben sátán pusztítani jött.
  “A tolvaj csak azért jön, hogy lopjon, öljön és pusztítson: én azért jöttem, hogy életük legyen, sőt bőségben éljenek.” János 10:10

  Én azt tanácsolnám neked, hogy kérdd Istentől az Ő Szent Lelkét és kezdd el olvasni ezúttal az Újtestamentumot. Rögtön az elején ezt találod:
  “1 Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és Isten volt az Ige.
  2 Ő kezdetben az Istennél volt.
  3 Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött.
  4 Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága.”

  Ez a Jézusból eredő világosság, az Ige, az ami képes életet adni neked és kihúzni abból a mélységből, ahol úgy érzed most vagy.

  Van akinek könnyebb hinni, mint másoknak, ugyanakkor a hit forrása mindenki számára ugyanaz: az Ige.
  “Mert a hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Róma 10:17
  Nem kell győzködnöd magad, engedd, hogy az Ige és a Szent Lélek tegye ezt meg!

  Én pedig és szerintem mások is itt a klubban, imádkozni fogunk érted! Jézus már megnyerte a háborút helyetted, neked nincs más dolgod, mint kitartani!

  Szeretettel,
  Thea

  #1569
   ÉVA 
  Felhasználó

  Kedves Apacs, szervusz. Remélem, hogy sikerül arra a hullámhosszra kapcsolni, hiszen nem ismerjük egymást ahol érted, hogy megértelek, és szívemmel is rád figyelek.
  Én úgy gondolom, hogy nem erőfeszítés hinni, hanem egészen más. Ha visszagondolsz arra az időre, amikor boldog voltál (a hitedben) akkor erőfeszítés volt? ugye, nem 🙂
  Ha már “meggyőzted magad Isten valódiságáról” – ez előbb így volt – most azt gondolod, hogy újra meg kell győznöd, mert nem ÉRZED ? Az érzések erről nem informálnak jól. Tudni kell, hogy egyrészt van ellenségünk, aki éppen a legjobbakat akarja elcsalni, becsapni, elhitetni, hogy Isten nem létezik, valamilyen eseményen keresztül. Persze, fontos, hogy mi volt ez az esemény! érdekes, említed Jóbot. Erre külön majd visszatérek.
  Ezt az állapotot sokan – hívők – leírták, úgy hívják “a lélek sötét éjszakája”. Nincs érzés, nincs kapaszkodó, “nem hiszek a hitemben”, hová lett ? Misztikusok, Keresztes Szent János például sokat ír erről. Olvasni kell ilyet. Megtörtént, ami teljesen megdöbbentett mindenkit – hiszen Teréz anya mély hitében fogott bele fantasztikus szeretet-művébe, amit másért, mint Isten szeretetéért végigvinni nem lehet – mégis, megtalálták a naplóját, abban ez áll: “igaz-e ez az egész, amire az életem és a nővérek életét alapoztam”? és tovább dolgozott, ugyanúgy, százaknak, ezreknek adott mosolya reményt, fiataloknak hivatást. Csak halála előtt néhány nappal szűnt meg ez a súlyos kísértése az ördögnek.
  Számtalan dolog lehet az életedben, ami kiválthatta a “zuhanó repülést”. Az önkielégítés nagyon rossz szokás, bűn, igen, és nagyon rosszat tesz magával – a jövőbeli párkapcsolatával! – aki azt folytatja! Erről ha gondolod majd csatolok videót (egy olyan házasembertől, lelkésztől, aki teljesen nyíltan beszél a férfi-nő kapcsolatról, erről is). A Teremtő Isten nem így tervezte a szexualitást, hogy “egyenként rendelkezésünkre álljon”, hanem, SZERETETFORRÁS céljára, KÖZÖS örömforrás céljára, két ember között az életért… Ezért ez eltávolodás Isten szándékától (még egyszer: azért tervezte úgy, ahogy természetes, hogy boldog légy)!
  De lehet még más is, ami történt ebben a két hétben, a zuhanórepülésben.
  Valószínű, kinyitottál egy ajtót az ördögnek, egy gondolattal akár, és ott aztán, huss, bement … Imádkozz, olvasd, hogy Jézus Krisztust a pusztában képes volt az ördög megkísérteni (volt pofája)! Olvasd a leveleket, sorban, egymás után 🙂 Ne tedd le, olvasd! Nézz olyan filmet, ahol Isten jóságáról van szó, Jézus életéről, neki elkötelezett emberekről és az ő boldogságukról ! Hozok mindjárt ide linket. https://www.youtube.com/watch?v=P6cbIg6uwUI (A Mennyországot választom)a címe és a játék, jókedv a hitben … remélem, jó kedvre hangol Jézus nyomában. Hiteles és épít!
  ————————————————
  Jóbról meg annyit, hogy a szokásos VITA folyt az ördög és Isten között: erről sok esetben nem tudunk. Vita arról, hogy Jób “csak azért” él istenfélő életet, mert mindene megvan, egészség, család, vagyon. Olvasod, hogy Isten azt mondta a sátán mondatára, hogy mindez csak ezért van… OK, próbára teszem de az életét nem veheted el (már akkor benne volt a tervében, hogy amikor Jób ezen a próbán átesik, olyan mértékben jutalmazza meg, hogy boldogabb lesz mint előbb 🙂 és ez így is lett)!
  Sátánnak NINCS HATALMA ! Mondd meg neki, a pofájába, bele ! Nincs, mert Jézus Krisztus minden bűnömért, bűnünkért MÁR ELSZENVEDTE A BÜNTETÉST (és sorold fel, de előbb kérj Tőle bocsánatot) és minket TISZTÁVÁ TETT ! Vége van ! Vége van ! Vége van a harcnak, a jó és a rossz között, mert a bűntelen Isten fia mi helyettünk halt meg, pedig, le tudott volna jönni a keresztről.
  Haláltusájában ott volt előtte a világ összes bűne: az enyém, a tied, és mindenkié ! És azt mondta a mennyei Atyának: vállalom ! Helyettük meghalok: tedd őket tisztává amilyen tiszta én vagyok – helyet cserélünk … https://www.youtube.com/watch?v=KhnwOUS8nzc Elvette szégyenteljes halálával a mi szégyenünket… elvetett volt a mi elvetettségünkért és az érzelmi sötétséget is átélte akkor amikor felkiáltott utolsó szavai között: “Atyám miért hagytál el engem?”
  Akárhogyan érezte, és akárhogyan érzed Te mostanában NEM hagyott el, nem hagy el ! A gonosz vett körül, hiszen “éjjel-nappal körbejár, keresve kit nyeljen el” erre válaszolj! Le vagy győzve, takarodj ! Mit keresel itt ? Én a SZERETETET szeretem és Isten Országát választottam …
  ——————————
  Visszatérve Jób Könyvére: a történetet egyben, egy ívben kell nézni vagyis olvasni, átgondolni, nemcsak az elejét-végét vagy részleteket. Ugye, Jób a nyomorúságában az elején nem hallgatott feleségére: “átkozd meg az Istent és halj meg” hanem: “Isten adta Isten elvette, legyen áldott szent neve” de aztán jöttek a barátok. Fogalmuk sem volt mi történt, de adták tanácsaikat, vakon és maszatolva hiába olvassuk jónak, helyesnek a mondatokat KÜLÖN. Erre a szituációra nem volt való, hiszen a szituációt – az előzményeket – nem ismerték és szegény Jób kétségbe is esett a végére ezektől a tanácsoktól !
  A “kerettörténetben” az eredeti helyzet végül helyreállt: Jób kiállta a próbát, sátán megszégyenült ! Ezután – a továbbiakban – Jóbot megismerve, már elkerülte őt!
  Ezt a könyvet említetted: valószínű, hogy Te is próbának vagy kitéve … Lehet, hogy ezen EGYSZER kell átmenned, és hasonlóan mint Jób MAJD már örökre kiköthetsz Isten karjaiban, Gondviselésének oltalmában!
  ———————————————–
  Sokan fognak még írni, biztosan. Azt is írni fogják, hogy imádkozunk érted! Szeretettel veszünk körül, ezt is vágd az ördög képébe ! 🙂
  U.i. A dalok vagyis imák folytatódnak az első után, kapcsolódj hozzájuk ! Szeretettel remélve, hogy átmégy a megpróbáltatásokon a mi szerény imáinkkal is
  de minél szerényebbek vagyunk, gyengék, az Úr annál erősebb! Erőm gyengeségemben van – írta Pál apostol 🙂 a gyengeségünk mindig rendelkezésünkre áll.
  Megértéssel: Éva

  • A hozzászólás módosításra került: 8 éve, 10 hónapja telt el- ÉVA.
  #1571
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kedves Apacs!
  Ida az idokjelei.hu üzenőfalán írt neked és megkért, hogy tegyem ide be a hozzászólását.
  Itt találod: http://idokjelei.hu/uzenofal/comment-page-19/#comment-49823

  Én pedig továbbra is szeretném ha tudnád, hogy Isten szeret téged és imádkozunk érted. Ha olyasmi van a szíveden, amit nem akarsz nyilvánosan megbeszélni, itt a fórumban privát üzenetet is küldhetsz bármelyik regisztrált felhasználónak. Lásd itt: http://klub.idokjelei.hu/forums/topic/uzenet/#post-1106

  “Engedelmeskedjetek azért az Istennek, de álljatok ellen az ördögnek, és elfut tőletek. Közeledjetek az Istenhez, és ő közeledni fog hozzátok.” Jakab 4:7-8

  #1577
   apacs333 
  Felhasználó

  Üdv kedves Thea,Éva!
  Köszönöm válaszaitok.
  Több napja dilemmáztam,hogy meg e írjam ama első levelemet.
  Sejtettem a válaszokat,ezért halogattam,de gondoltam hátha megtörténik a “csoda”,ezért bátorkodtam
  zavarni.
  Irigyellek benneteket,sőt minden őszintén hívőt.Számotokra bármily gond adódik,semmi vész,hisz van Isten,és csak ez számít.Legcsekélyebb mértékben sem akarom csorbítani hiteteket,ezért tartózkodom
  “érveim” ecsetelésétől.Köszönöm imáitokat,kérlek több imát ne pazaroljatok rám,ha van szerető Isten,és tényleg még a gondolatainkat is tudja,meg kell,hogy értse tetteimet.
  Szép,Szentlélek vezette életet,sziasztok.

  • A hozzászólás módosításra került: 8 éve, 10 hónapja telt el- apacs333.
  #1579
   ÉVA 
  Felhasználó

  Kedves Apacs
  sajnálom ha így gondolod, hogy gondok nélkül élünk! Jól tette Thea hogy belsőbb, intimebb helyekre invitált. Most épp nem találom, hogy írjak neked így, de jobb is

  állítom, hogy fiam lehetnél, és ezért írom, hidd el, számtalan “alagúton” átmentem már úgy, hogy nem is tudtam, az “az” és lehet hogy várnak még. Senki nem lehet biztos abban, hogy Isten előtt “jól áll”.

  TÉNYLEG minden kemény kérdést feltehetsz ! Hogy mennyire ? 🙂 ha jelentkezel, írsz ahogy Thea jelezte, megtudod 🙂

  azt nem mertem írni, hogy a három jóbarát JÓb könyvében irtózatos hülyeségeket mondott, ájtatos dolgokat, magamban szinte sikítottam ! DE nem tudták, miről van szó csak “gondoltak egyet”. Ezért, mert nem szeretnék rájuk hasonlítani hogy nem tudom a történeted…

  ahogy gondolod! HA tényleg barátot szeretnél, aki segít és nem ítél el, akkor írj! Szia!
  Éva

  #1580
   apacs333 
  Felhasználó

  Szép napot kedves Éva!
  Félreértettél,úgy értettem,hogy egy igazi hívőnek,–lásd épp Jób esete– az adott kellemetlenség elfogadható,relatíve “könnyen” orvosolható,hiszen ha van Isten,segít,illetve per pillanat akár segít akár nem a lényeg,hogy van.
  Az intimebb helyet nem értem,nincsenek titkaim,bármit leírhatok,hisz hívők között vagyok.
  43 éves vagyok,már a fiam lehetnél miatt írom,de végül is oly mindegy.
  22 évesen maradtam egyedül,érdekes szüleim halálát könnyen átvészeltem.Azzal nyugtatgattam magam,hogy nekik már –elnézést– tök jó.Mintaszülők voltak,totál be tudtam magam csapni,hogy már Istennél vannak.
  Voltak kapcsolataim,de nem szerelmen,hanem az egyedüllét elkerülésén alapultak.
  Ebbe olyan 8 éve beleuntam,s azóta egyedül vergődöm.Relatíve jó életem van,de bizonyos időközönként kegyetlenül hiányzik az “egyetlen” illetve “egy tiszta érintés,egy néma ölelés”
  /Paksi Endre/.Ha van pár perced,kérlek hallgasd meg:Ossian-többet ér mindennél.
  Lenyűgöző,különösen az utolsó versszak.
  Többször volt öngyilok kísérletem,amikor elkapott a fentebb említett vágy.
  Megint ilyen napokat élek,ezért az első üzenetemben leírt zuhanórepülés.
  Ilyenkor kegyetlennek tartom Istent,illetve szinte abszolút nem hiszem létezését.
  Képzeld regisztráltam keresztény társkeresőbe a facebook-on,de pár nap után kidobtak,mert a facebook oldalam láttán ítéltek.Hmmm,érdekes egy elvileg hívő közösségtől ez az előítélet,bár lehet bennem van a hiba.Na,magyarul ilyen szerencsétlen barom vagyok.
  A bibliában írtakat gyönyürűnek,követendő útmutatónak tartom,”csak” nem tudom hinni,hogy e mögött Isten valós személy,pedig hidd el nagyon szeretném.Túl öntörvényű,és racionális vagyok,számos hibám mellett.
  Hát…,kedves Éva dióhéjban ennyi.
  Isten áldjon,s tartson mindvégig feltétlen bizalommal iránta,zsolt

  #1582
   Dávid 
  Felhasználó

  Kedves apacs!

  Kérem írjon Thea-nak és az oszlopos tagoknak privát üzenetet, de valakivel jobb lenne ezt az egészet négyszemközt megbeszélni, mert az ön esetében a virtuális kommunikáció nem elég.
  Az enyémben sem volt az és nem is lesz.
  Vannak akik sokkal nehezebben követik Jézust és nehezebbre is esik nekik követni, én ebbe a kategóriába tartozom.
  Sok mindenen keresztülmentem, egy pár dolgot megéltem nem csak a kor számít.
  Ezt át kell beszélni.
  Nem egyformán éljük meg a nehézségeket.

  #1583
   ÉVA 
  Felhasználó

  Kedves Zsolt ezeket a sorokat még előbbiekre “ha van szerető Isten, akkor érti” : belenéztem az általad küldött Ossian-infoba, és azonnal értem.
  A gondolatok mélyére, “aljára” ahogy írtam a könnyekkel telt vödörről az előbb,a te “vödröd” illetően még nem néztem (elnézést a fogalomért, ezt a könnyekre értem). Ahhoz egy nagy levegővétel, elhatározás kell. Komoly a helyzet, Zsolt.

  Nem a vágyott szerelemről, nem a szépekről – melyek ezután jöhetnek mert jöhetnek, ha megérted hogy mi történt – hanem, hogy az életed így fordult (ön)gyilkosságokba !? Sikítok ! Ezt ! pont ezt akarta az ördög aki alattomosabban mint Jóbnál KÉRTE EL AZ EMBEREKET Istentől !
  Elkért téged Istentől ! És azért, hogy öljön ! Szépekkel kezdődik,majd így végződik 🙁 viszont, ahogy a saját létünk szikrájánál nem voltunk jelen – nem akaratunkkal jött létre – urai sem vagyunk, következésképp MEGSZÜNTETNI sem tudjuk! Az életed folytatódna … hol? milyen módon? nagyon nem mindegy ahogy MOST SEM MINDEGY !
  A szenvedésed nem fizikai síkon létezik, hiszen írod, hogy viszonylag jól élsz. Lelki síkon, melyet nem tudsz megszüntetni fizikailag ! Sőt 🙁 sajnos, ilyen tettel csak FOKOZNI tudod a lelki ürességet és szenvedést ennek következtében, ám az nem ebben az életben történne …
  Az élet JÖTT VALAHONNAN hogy lettél … semmi, “egy tea” vagy bármi nem készül el magától,különösen, egy értő és érző emberi lény. A véletlen betűk, ha összerázzák, nem adnak ki egy “Hamletet” ! Nem véletlenül van életed ! Keresd meg a forrását mert természetesen nem mi vagyunk a FORRÁS hanem Valaki hiszen ehhez a világhoz nem kevés intelligencia szükségeltetett :)Szüleid is úgy adtak neked életet, hogy már a “készből” hoztak téged, LELKED az Isten (hiszen test csak testet eredményezhet, más minőséget nem).

  Dávidnak igaza van. A helyzet még annál is komolyabb. Azt gondolja BÁRKI hogy a “pokol”szót csak úgy, büntetlenül lehet használni? Miközben tiszta érintést keresel… lásd Valaki van melletted hogy megragadtad ezt az alkalmat, hogy mi itt vagyunk!

  Ne állj meg, érts! ahogy írod, racionális vagy (az öntörvény pedig, majd helyére teszed, honnan is származik)?
  Melegítsd át a szíved! Kezd el adni, önzetlenül ! Sátán utálja a szeretetet! először ezzel mondj ellent, meglátod, jön életed delén egy új tavaszod

  itt egy üzenet(em) nyújtom Neked is: “Örök szeretettel szerettelek, ezért megőriztem irántad Irgalmasságomat, Újra fölépítelek és te fölépülsz” Jeremiás 31.3-4.

  • A hozzászólás módosításra került: 8 éve, 10 hónapja telt el- ÉVA.
  #1585
   Anikó 
  Kitiltott

  Drága Apacs!

  6 éve hívtam be Jézust a szívembe, de olyan sokat tanított nekem már, hogy soha nem tudom neki meghálálni. Borzalmas dolgokon mentem keresztül, de tudom, hogy Ő mindig ott volt és szeretett, meg ha én akkor úgy éltem meg, hogy tuti nincs Isten.
  Ami a társ iránti vágyadat illeti maximálisan megértelek.
  Most a gyerekeimmel élek, 1éve vagyok egyedülálló. Hiszem, hogy Isten megadja nekem a megfelelő társat, a megfelelő időben. Az Ige írja: nem jó egyedül… Tehát ezt ő pontosan tudja. Bocsánat, magammal kezdem, de csak azért, hogy valami “képed” legyen a helyzetemről.
  Sokáig éltem szolgaként a kapcsolatokban, most jó ez a szabadság 🙂 Az ölelést megkapom a gyermekeimtől. A szex, meg, hogy őszinte legyek nem hiányzik, csak a szerelmeskedés, abban meg még soha nem volt részem. Persze egy igaz társsal nem szolgai sora van egy nőnek, csak én sokáig nyomtam a „mazochista” vonalat… 🙂
  Kicsi koromtól kezdve az volt az álmom, hogy „papa (nagyő)-mama (én)-gyerekek” és élünk boldogan, amíg meg nem halunk, más nem számít. Azt gondoltam mindennek a kulcsa a JÓ házasság, mert a szüleim katasztrofális szeretetlenségben éltek, ahol az alkohol és az agresszió pusztított nap, mint nap.
  Ennek az lett a „vége”, hogy az utolsó komoly kapcsolatomban kórházba kerültem a verést követően. Akkor már nagyon hittem az Úrban és egyszerűen nem értettem, hogy mit kéne tennem ahhoz, hogy megtaláljam a másik felem….
  Ma reggel felébredtem és megkaptam a választ, ezen az Igén keresztül Mt19,5

  És ezt mondá: Annak okáért elhagyja a férfiú atyját és anyját; és ragaszkodik feleségéhez, és lesznek ketten egy testté.

  Igen lesznek ketten egy testté, azt nem írja, hogy lélekké…. Nem véletlenül, mert a közös lélek a lényeg, ami Isten=Szeretet. Amennyiben mindkét félben ugyanaz a lélek van, nem sérül egyik sem a kapcsolatban. Sokan vannak, akiknek nem Isten a szeretet, ezét máshonnan másvalakitől, várják a szeretetük beteljesülését. Isten nélkül én is így voltam ezzel.Tehát csak a hármas kötél nem szakad szét: Isten-Férfi-Nő.

  Biztos vagyok benne, hogy az Úr megadja Neked is az igaz társat, de hidd el, hogy látta szenvedéseidet a korábbi kapcsolataidban és biztosra veszem, hogy most az szolgálja a javadat, hogy nem enged melléd olyat, akiben csalódnál. Csak ha nagyon akarod 😉
  Veled szeretne egy még közelebbi kapcsolatot. Ő nagyon szeret téged még ha most nem is érzed.

  Az öngyilkosság gondolatait egy démon ülteti el a fejedben. Nem tudom mennyit tudsz a démonok tevékenységeiről de egy biztos, egész életedben harcolnod kell velük. Főleg, ha elhatároztad, hogy az Úré az életed. Az ördög minden keresztényt tönkre akar tenni, gyűlöli őket. Hatalmad van felette csak el akarják hitetni, hogy nincs. Mindennek a kulcsa a hitbéli növekedésed, az Ige olvasása.
  Keresd Istent, hidd el ugyanúgy ott van, mint, amikor megtapasztaltad, csak most az ellenség „hangját” erősebben hallod. Imádkozom érted.
  Isten áldjon!
  Szeretettel,
  Anikó

  #1587
   apacs333 
  Felhasználó

  Kedves Dávid!
  Rajongok az Őszinte beszélgetésért,de mivel az ittlévők elvileg valóban hívők,ezért bűn lenne leírnom kételyeimet.Ezért csak “pusztán” köszönöm tanácsát,ellen érveimmel nem szeretnék élni,annyira még nem vagyok romlott.
  Vidám napokat,zsolt.

  • A hozzászólás módosításra került: 8 éve, 10 hónapja telt el- apacs333.
  #1589
   Dávid 
  Felhasználó

  Kedves Apacs!

  Először is azért mondtam, hogy négyszemközt mivel egymás bűneihez semmi közünk és talán nyugodtabban mondaná el, hogy valójában mi is a probléma, mi áll a háttérben. Nem mindegy, hogy az elkövetett bűnei miatt bánkódik-e és azon dolgozik, hogy hogyan találhatná meg Istent vagy egy szerelmi bánat, egy társ utáni vágyódásból adódik az egész, mert a kettő valahogy nem összeegyeztethető nem egy kaliber.

  Nincs kivétel, mindenki bűnös. Ádám és Éva kollektív bűnét(áteredő) szenvedjük mindnyájan. Mindenki követ el hibákat ki kisebbet valaki nagyobbat a lényegen nem változtat.
  Kitálalhatnék és mindenki más elmondhatná, hogy milyen pillanatokat kell megélni-e keresztényként naponta.

  Segíteni csak akkor lehet ha akarja és tudja-e hogy mit akar.

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 46

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account