Az orosz vállalkozó halhatatlanságot ígér a milliárdosoknak

Az embert Isten halhatatlan lélekkel ruházta fel. Manapság egyre kevesebben hisznek Istenben, ugyanakkor halhatatlanságra vágynak. Mivel az igazságot elutasították, nem marad más, mint hinni a hazugságnak, vagy a hazugság atyjának, akik örök élettel kecsegteti követőit.

Jézus ezzel szemben azt mondta, „aki hisz én bennem, ha meghal is él, és aki csak él és hisz én bennem, soha meg nem hal.” – János 11:25, 26

A kurzweilai.net a következőket írja:

Dimitrij Itskov, orosz vállalkozó, a világ milliárdosait kereste meg, hogy 2045 Kezdeményezés elnevezésű projektjét finanszírozzák, aminek célja megtalálni a kulcsot a hallhatatlansághoz, írja az IEEE Spectrum.

Itskov azt állítja személyesen felügyeli majd a halhatatlansági folyamatot egy meg nem nevezett összeg fejében.

Bár Itskov még csak 31 éves, a Forbes magazin éves listáján szereplő milliárdosok átlagéletkora 66 év. Ők nem várhatnak örökké.

A vállalkozó „kibernetikus hallhatatlanság” és „mesterséges test” neveken is említi kezdeményezését, aminek első központja San Franciscóban nyílik idén nyáron, egy közösségi projekttel kiegészítve, aminek lényege, hogy kapcsolatot alakítson ki a terület szakembereivel.

Itskov az első eredményeket 12 éven belülre várja, amikorra szerinte képes lesz emberi agyat egy robotba ültetni. Az ilyen módon létrehozott avatár „megmentheti azokat az embereket, akiknek a teste elöregedett vagy visszafordíthatatlanul sérült.”

A projekt egyik legfontosabb célkitűzése, hogy az emberi agy tartalmát képesek legyenek letölteni egy számítógépre. Erre és a technológia adaptációjára Itskov néhány évtizedet szán.

Itskov nem idéz semmilyen tudományos alátámasztást projektjéhez. 

3 hozzászólás
 1. viktória 10 év ago

  Ha lenne pénzem akkor a hibernálásra vállalkoznék. Bár abban se hiszek maximálisan- szóval csak végszükség esetén vállalnám, kíváncsiságból.

  Ami pedig a halhatatlanságot illeti a ruszki szerint, azt már képtelenségnek tartom sőt eszement dolognak. Először is az ember nem csupán test és agy, hanem lélek is. Tehát hiába is akarna mesterséges agyat előállítani, ha magának a léleknek nem felelne meg- pótlást egy- agyszegmensnek, mint hallást biztosító csontocskákat, betegség miatt esetleg, de magát a memóriát, vagy a személyiség torzulás mentes újraalkotását az agy egészének elképzelhetetlennek tartom.

  Lehet, hogy az agy egy vezérlő egység és memória az emberi életben, de maga a lélek viszont nem az, aligha fogadna el, egy teljesen idegen anyagot. Eleve az idegrendszer energiája vagy hálózata, amely összeköti a neuronokat illetve a test összes sejtjét, tulajdonképpen a test-lelket alkotja, amely a szellemi-lélekkel együtt teremti meg bennünk az ÉN-t, az ÉN-tudatot.

  Több mindent nem ismer még a tudomány se, pl azt se hogy az idegszálakban a fekete, testes-lélek energia részecskék futkosnak a testes Anti-anyagi részük az, amely a kémiai információkat szállítani képes, ki az agyból és vissza az agyba, illetve a szellemi-lélek vezérlésére, előhívja a neuron-memóriából a gondolkodáshoz szükséges képi és egyéb emlékeket. Így képes az ember előre gondolkodni, illetve emlékezni a múltra, illetve így keletkezik az ember fantázia. A két lélek energia hálózat, egymást keresztező mozgásuk révén, szinapszisoknál találkozó információ és utasítások cseréje közeben. Ez biztosítja az élet elevenségét és szellemét. Ha ez nem lenne így, akkor csak egy kupac fehérje tömeg lennénk.

  A teremtés aktussal, a Teremtők önmagukat akarták egyetlen testbe zárva, kézzelfogható valóságként látni, amikor az emberi fajt teremtették. Így lett az emberi fajban két különböző feszültségű lélek-energia és egy már differenciált sejtekből összeállt agy, amely a tökéletesebb lélek formációk segítségét szolgálják. Ezt pedig megváltoztatni esztelenség..

 2. Richárd 12 év ago

  Akár jó is lehetne a dolog,ha milliárdosok helyett hasznos emberek kapnának lehetőséget az öröklétre,bár Albert Einstein biztosan nem élne vele. És valószínű hogy az agy sem viselné hosszútávon az evvel járó terheket.

  • Cserfalusi Pal 11 év ago

   Lehetetlenség, illetve vágyálom ez, lévén az ember nem az agyával “él”. Mindamellett Isten kijelentette, az emberi élet maximális ideje 120 év.

   Saját vélemény pedig, hogy előbb visszajön a Felkent és rendet rak, mintsem hogy ilyen hosszútávú projectek végbemehessenek. Tudja a gonosz, hogy kevés ideje van.

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account