Zseniális rövidfilm a jövő technológiájának lehetőségeiről és árnyoldaláról

[youtube id=”DLCcYH7JNBE” aspect_ratio=”16:9″]

Ebben a nyolcperces rövidfilmben Daniel Lazo és Eran May-raz, a Bezalel Művészeti Főiskola végzősei, egy nem túl távoli jövőt tárnak elénk, ahol az emberek a Google-szemüveghez hasonló eszközt viselnek szemükön, amivel folyamatos kapcsolatban állnak a felhővel.

Sokak számára egy ilyen „kiterjesztett valóság” igazi utópiának hangzik, azonban még egy laikus számára is egyértelműen kitetszik a technológia disztópikus jellege.

Miközben a technika a valóságban is egyre közelebb jár ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló eszközöz valóban az ember testének (és lelkének?) részét képezzék, egyre több művész, mérnök és laikus teszi fel a kérdést: milyen mértékig engedhetjük, hogy a műszaki eszközök és az Internet életünk részévé váljanak. Az alábbi rövidfilm, amellett, hogy minőségi munka, mérlegre teszi ezeket a kérdéseket.

2 hozzászólás
 1. Richárd 12 év ago

  Egy két hibaüzenettel ,egymásra nyíló ablakokkal és szellemképes kurzorral viccesebb lett volna, de az irritáló hogy nem lehetetlen.Még szerencse hogy egy jó kalapács felülírhat bármilyen programot 😀

  • Eszti 10 év ago

   Ez félelmetes nem? Marmint nem lennenek onnallo gondolataink.
   Es mi az hogy nincs a szobaban semmi? Es a stemuk ilyeszto. Mintha nem lene emberi szemuk. Es miaz hkgy elveszett a lany mikkr elromlkt a chip?
   megvakult?

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account