Zseniális rövidfilm a jövő technológiájának lehetőségeiről és árnyoldaláról

[youtube id=”DLCcYH7JNBE” aspect_ratio=”16:9″]

Ebben a nyolcperces rövidfilmben Daniel Lazo és Eran May-raz, a Bezalel Művészeti Főiskola végzősei, egy nem túl távoli jövőt tárnak elénk, ahol az emberek a Google-szemüveghez hasonló eszközt viselnek szemükön, amivel folyamatos kapcsolatban állnak a felhővel.

Sokak számára egy ilyen „kiterjesztett valóság” igazi utópiának hangzik, azonban még egy laikus számára is egyértelműen kitetszik a technológia disztópikus jellege.

Miközben a technika a valóságban is egyre közelebb jár ahhoz, hogy az ilyen és ehhez hasonló eszközöz valóban az ember testének (és lelkének?) részét képezzék, egyre több művész, mérnök és laikus teszi fel a kérdést: milyen mértékig engedhetjük, hogy a műszaki eszközök és az Internet életünk részévé váljanak. Az alábbi rövidfilm, amellett, hogy minőségi munka, mérlegre teszi ezeket a kérdéseket.

2 hozzászólás
 1. Richárd 9 év ago

  Egy két hibaüzenettel ,egymásra nyíló ablakokkal és szellemképes kurzorral viccesebb lett volna, de az irritáló hogy nem lehetetlen.Még szerencse hogy egy jó kalapács felülírhat bármilyen programot 😀

  • Eszti 7 év ago

   Ez félelmetes nem? Marmint nem lennenek onnallo gondolataink.
   Es mi az hogy nincs a szobaban semmi? Es a stemuk ilyeszto. Mintha nem lene emberi szemuk. Es miaz hkgy elveszett a lany mikkr elromlkt a chip?
   megvakult?

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2022 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account