Világvallás

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 17 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  Névtelen 9 éve, 2 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1280
   Thea 
  Adminisztrátor

  Azt hiszem ideje egy ilyen topikot is indítani, főleg a következő hírt olvasva:

  A hirado.hu írja:

  Simon Peresz a vallások ENSZ szervezetét hozná létre

  Az egyházfő és a volt izraeli elnök arról egyeztetett egymással, milyen szerepet kaphatnak a különböző vallások a közel-keleti béke megteremtésében. Lombardi szóvivő hangsúlyozta, Ferenc pápa érdeklődéssel hallgatta Simon Peresz javaslatát az Egyesült Vallások Szervezetének létrehozásáról.

  Ennek részleteit a Famiglia Cristiana olasz katolikus hetilap csütörtöki számában fejtette ki Simon Peresz. A 91 éves izraeli politikus, akit 1994-ben Nobel-békedíjjal tüntettek ki, azt hangoztatta, hogy amikor a terroristák a hit nevében gyilkolnak embereket, az ENSZ szerepét a vallásoknak kell átvenniük. A vallások ENSZ-szervezete, ahogyan Peresz nevezte, egyetemes nyilatkozatban fektetné le a jelentősebb vallások által elfogadott értékeket. Simon Peresz a nemzetközi vallásközi szervezet élére Ferenc pápát javasolta.

  http://www.hirado.hu/2014/09/04/ferenc-papa-simon-peresszel-tanacskozott/

  #1281
   Névtelen

  Bizony, bizony, nagyon közel vagyunk….:

  Jel. 13,11 Azután láték más fenevadat feljőni a földből, a kinek két szarva vala, a Bárányéhoz hasonló, de úgy szól vala, mint a sárkány;

  Jel. 13,12 És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, a melynek halálos sebe meggyógyult vala;
  Jel 13,14 és megtéveszti a föld lakóit azokkal a jelekkel, amelyeket képes megtenni a fenevad nevében; és azt mondja a föld lakóinak, hogy készítsenek bálványképet a fenevad tiszteletére, akin a kard által ejtett seb van, de életre kelt.
  Jel 13,15 Megadatott neki, hogy lelket leheljen a fenevad képmásába, hogy megszólaljon a fenevad képmása, és hogy akik nem imádják a fenevad képmását, azokat mind megölesse.
  (Jel 13,10 Ha valakire fogság vár, fogságra jut; ha valakinek kard által kell meghalnia, kard által hal meg. Itt van a helye a szentek állhatatosságának és hitének.)

  b./ A szuper Világegyház.
  Liberális, ökumenikus protestánsok egységre lépnek a római egyházzal. Politikailag kéz a kézben fognak haladni és ezzel a világ legerõsebb politikai hatalmává lesznek. Ez mint a szuperegyház a neve szerint vallásos lesz, és nagyvonalúan még alkalmazza Jézus nevét. De már az Antikrisztust és annak vállalkozását támogatja és készíti elõ. Ez az egyház síkra száll majd a szociális programokért, világméretû segélyezésekért és folytonosan arról fog beszéni, hogy miként lehet segíteni az embereken. Ennek az egyháznak, mint politikai világhatalomnak, döntõ szava lesz a világeseményekben. Ha úgy is látszik, hogy az ökumenikus mozgalom alábbhagy, de szinte a föld alól fog életrekelni ismét. És ekkor az lesz, ahogyan megírattatott. A pápa engedélyt kap a protestáns egyházaktól majd, hogy övé legyen a politikai vezetõ szerep. A szellemi vezetést a protestánsok kapják. A protestánsoktól nem kívánják el, hogy szellemi fejükként tekintsék a pápát. Nem biztos, hogy a mostani pápa és a jelenlegi római egyházi emberek tennivalója lesz ez. Egy dolog azonban megrendítette lelkemet: próféták, látnokok seregét láttam, akik beülnek ebbe az egyházba és elvezetik a szakadékba az embereket. A sátán által beültetett antikrisztusi emberrek, akik az egyházat akkor vezetni fogják, elnyomnak minden más szervezetet és megsemmisítenek, amelyek nem haladnak velük egy úton.

  David Wilkerson látomása (1973 áprilisában)

  #1283
   Dávid 
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Pontosan ezért említettem az októberben megtartott szinódus fontosságát. Kiszivárogtak hírek, amelyek nagyon is arra mutatnak, hogy Isten törvényeinek újraértelmezésére, megváltoztatása fog 1 hónap múlva megtörténni. Mindez a tolerancia jegyében. A buziházasságok, elváltak újra áldoztatása stb… Most nem szeretném magyarázni ezeket, de abban biztosak lehetünk, hogy az egy világvallás Rómában fog elkezdődni a katolikus egyház falain belül és onnan fog érinteni minden egyházközösséget, plébániát, gyülekezetet, szerzetesrendeket és más egyházi szervezeteket. Ebből senki sem lesz kizárva és mindenkire rá lesz erőszakolva! Az oktatásban, iskolákban a felnövekvő nemzedéket már ebbe a “Vallásba” ideológiába fogják felnevelni. Most ugye vitatkozhatnánk azon, hogy ki a hamis próféta, én már többször elmondtam és valahogy beigazolódni látszik. A “pápát”? mondhatom az egész föld imádja, csodálja. Ateista és még sorolhatnám, hogy kik hódolnak neki. Mennyit jelent az egész föld imádta? Sokszor olvashatjuk a Bibliában “nagy sokaság követte, sokan tértek meg” Ez a szó pontosan mennyi darab személyt jelent azon lehet gondolkozni. Durván két hónap és elkezdődik, én biztosan fogok jelentkezni hírekkel, hogy milyen változtatások játszódnak le. Szerintem ez most már egy olyan prófécia beteljesedése lesz, amely nagymértékben fogja befolyásolni a hétköznapokat, már nem lesz nyugalom, mint eddig! Ha én mint katolikus hű maradok ahhoz, ahogy eddig volt és nem fogadom el a változtatásokat már eretnek leszek! Úgy gondolom, hogy nagyon közel állunk egy európai keresztényüldözéshez is, nektek erről mi a véleményetek?

  #1284
   Dávid 
  Felhasználó

  Még kifelejtettem valamit. Nem csak az emberi tolerancia miatt fogják ezt tenni, hanem Isten nevében is, mintha ez Istennek így tetszene.
  Október után milyen gyorsasággal fog ez végigsöpörni a földön nem tudom. Hónapok persze, de már a bevezetéseket követően el kellesz szakadni az ilyen közösségekből, egyházi szervezetekből. Nem lesz templomba járás, mint eddig. Sajnos egyre többször hangoztatják, hogy az Ige elavult és nem fogja meg a fiatalokat, ezért kell nyitni a világ felé.
  Ezt most már nem lehet majd figyelmen kívül hagyni, legalább is szerintem. Egy elég nagy horderejű prófécia, ebből gondolom, hogy ez már komoly dolog lesz.

  #1285
   Névtelen

  Szia Dávid!

  Úgy lesz, ahogy látod! Ezért kellene már elkezdeni puhatolózni a papnál, hogy ő melyik “oldalon” áll?! Meg az ottani hívektől is, hogy akkor ki, mit csinál, avagy együtt csináljátok-e, ha ez megtörténik…?! ( mármint kijönni, és házanként összejönni a hűséges testvérekkel…!) Ha van rá mód, akkor , ha az Úr is úgy akarja, akkor szervezkedni kellene…! Talán…! ( Persze lehet, hogy az csak a figyelmet hívja fel rád, de ha az Úr úgy akarja, akkor abból lesz a bizonyság neked…! ) Szóval figyelj az Úrra, a benned lévő Szent Lélek vezetni fog ebben a dologban is, én csak ötletet adtam…! ) Igen a keresztényüldözéshez is közel állunk…! Legalábbis szerintem ez a nemzedék se marad ki belőle a föld ezen felén se…! A HP-val kapcsolatban: A pápa, mint “Krisztus helyett”ese van itt (úgymond, annak nevezi magát) a világban… Az Anti-Krisztus lesz az, aki “Krisztus helyett” fog fellépni….! Istennek nevezve magát! Azért kell, hogy a Hamis Próféta a “földből” ( Izrael földjéből) támadjon, mert csak egy zsidó “próféta” ( aki olyan jeleket és csodákat tesz, mint anno Illés is ( tudniillik tűzet hoz le az égből)) fogja tudni rábírni a “föld” lakóit, hogy imádják a fenevadat ! ( Most úgy gondolom, hogy térítés lesz a zsidók között, a róm kat vallásra…! A többiek pedig önként (persze becsapva is) fogják követni azt! Akik pedig nem imádták a fenevadat, akinek hatalma volt/van a föld minden országa felett…, azok …ismerjük! )
  Amit meg hangoztatnak , az Igével kapcsolatosan, annak eredménye látható, mert sajnos a legtöbb protestáns egyház már “nyitott”….!
  Amit mondasz: “..Nem csak az emberi tolerancia miatt fogják ezt tenni, hanem Isten nevében is, mintha ez Istennek így tetszene.”! Hát csináltak már sok olyat ( több “egyházban”), amit Isten nevében tettek…!

  #1286
   Dávid 
  Felhasználó

  Szia Ida!
  Itt most valójában nem az a lényeg, hogy a zsidók és más vallású emberek áttérjenek a katolikus hitre. A katolikus vallást ha mondhatom így teljesen megfogják változtatni. Tehát a katolikusoknál a miseszövegében történnek majd változások, új imák, új könyvek. Gondolom, hogy szerepet fog kapni a New Age is mivel ez a “pápa”? sokszor használ olyan szavakat, amik erre utalnak. Egyszer küldtem neked két videót a novus ordo-ról, de a neochatecumenal way is ilyen. Tánc, dob, modern zene stb. A tízparancsolat is változni fog. Tehát ez az Egy világvallás egy teljesen új ideológia lesz! Ezért mondom, hogy maga a katolikus liturgia, imák, könyvek tartalma változni fog a szentségek stb.
  A hamis prófétára visszatérve csak annyit, hogy a “pápát”? az Olasz szabadkőműves páholy is nyíltan támogatta megválasztása után ha jól tudom a Grand Orient. Ateisták, egyszerű emberek és hívek legyen az katolikus, protestáns, ortodox, kopt keresztény akármi mind rajongnak érte! A PÁPÁK PÁPÁJÁNAK tartják, sokkal nagyobb a népszerűsége, mint az előző pápáknak és ő az első Jezsuita pápa! Minden fajta vallású vagy hitetlent megnyert magának! Sokszor szupersztárként beszélnek róla. Az, hogy majd tüzet is hoz le az égből a sátán ereje által lesz szerintem. A lényeg az minél nagyobb tömegeket megnyerni rövid idő alatt és ez csak ennek a “pápának”? sikerült! Volt már az év embere és még kitudja mi. A hamis alázatossággal lehet megnyerni százmilliókat. Azért azt se nézzük el, hogy 600-éve nem volt ilyen, hogy egy pápa lemondott, ezt nem lenne jó elbagatellizálni.
  Mindenki támogatja legyen az politikus akárki. Úgy beszél, mint a sárkány, fondorlatosan, megtévesztően! Kicsavarja az igét, ezt csak az az ember látja aki követi nap mint nap figyelemmel.
  Például a kereszteket lefogják cserélni, megváltoztatni és erre volt is példa, hogy furcsábbnál furcsább keresztekkel jelent meg nagyobb ünnepekkor. Látni, hogy lerombolja a katolikus egyházat és valami újat akar. Voltak eretnek pápák már többször, akkor ezt miért nem távolítják el? miért van ilyen hatalma? Ne becsüljétek le, hogy nem Ferenc a hamis próféta! Ti is látjátok, hogy mennyire munkálkodik rajta. Ő nem fog senkit megkérni, hogy átkeresztelkedjen a katolikus hitre hanem épp ellenkezőleg, mindenki tárt karokkal vár és ebből a mindenféle vallásból lesz megalapítva egy új ideológiai, pogány vallási alap a világvallás.
  Egyébként már mondtam több embernek is, de legfőképpen olyanoknak, akiket valamilyen szinten érdekel nem fogok vitatkozni a hitetlenekkel, mert csak az ima segít rajtuk. Lesznek olyan papok, akik majd hűségesek maradnak ahhoz ami eddig volt, mert nem fogják elfogadni a misében történő változásokat, új értelmezéseket imákat stb.. Ezt nehéz elmagyarázni….

  #1287
   Névtelen

  Igen Dávid, én se a hagyományos róm kat vallásra való áttérítést gondoltam, hanem már erre a világvallásra, amely azért még mindig “hasonlítani” fog. Én nem követem nap mint nap( mint tudod ) a vele való eseményeket, én az Ige alapján gondolom, és mondom amit mondok…! ( Vagyis az szerintem érdekes lesz, amikor ráfogják venni a “föld” népét, hogy imádja a fenevadat….!) Apropó! Nem tudod, melyik törzsből származik “Ferenc”, ha valóban zsidó származású…? (AK-nak is annak kell lennie, ha el akartatja magát fogadtatni a zsidókkal, mint messiás….!)

  #1288
   ÉVA 
  Felhasználó

  Kedves Dávid
  írásoddal teljesen azonosan gondolkodom. Vannak próféciák erre vonatkozóan katolikus körben, ugyanakkor már lassan nem is lehet említeni hogy MIT tartok igaznak, mit nem … Hozzászólásként nem folytatom az írásodat mert folytathatnám 🙂 kifejtve és magyarázva is, hanem indokolom, hogy ez miért szükségszerű. : hogy a HUMANIZMUS, a szociális “szeretet” MINDÖSSZE (holott az Úr azt mondta: boldogok vagytok, ti, szegények, mert tiétek a Mennyek Országa … példának Assisi Szent Ferenc, Teréz anya, hogy csak az ismertebbeket említsem, napjainkban az Élet Kenyere Közösség: MIND SZEGÉNYEK és nem “panaszkodnak” sőt, nem fogadnak el támogatást az államtól… )

  NEM “MERÍTI KI” AZ EVANGÉLIUMOT hanem annak velejárója. Hithősök vannak a Katolikus Egyházban ettől teljesen függetlenül(most nem térek erre ki, indítanék egy katolikus hitvédelmi témát, abszolút bibliai alapon)!

  Tehát, miért szükségszerű? A katolikus egyházi vezetés pompája – sajnos – azt eredményezte, hogy nem is lehet mást “már” “ezek után” – nyilvánosan és globálisan – mint látványosan lehajolni a szegényekhez, még ha ez persze megint átesve történik a ló másik oldalára megcsókolva egy büntetését töltő női rab lábát … Lassan nem is lesz másról szó, mint a szegények megsegítéséről, ami nagyon fontos, ám az Úr azt mondta: “szegények mindig lesznek köztetek” és hogy “keressétek először az Isten Országát és az ő igazságát, és ezeket – ti. az anyagiakat – ráadásul megkapjátok”.

  A rendszerhibát – hogy a gazdagok egyre gazdagabbak, a szegények egyre szegényebbek nem segítséggel/segéllyel kell kiküszöbölni – nem is lehet – hanem egészen másként.

  Ahelyett, hogy elismernénk, nem sikerült úgy KÉPVISELNI az Úr Jézus hagyatékát, és itt beleértem magamat, ahogy azt Ő méltán elvárta volna, most, hogy nem sikerült, jócskán túltesznek a boszorkányüldözéseken, a kitagadásokon … most “jöhet mindenki” és miről is lesz szó? A szegények megsegítéséről,a hibáknak nem mélyre ható megváltoztatásáról vagyis odahagyni a pompát (nagy tisztelettel a kivételnek)problémákat nem “szőnyeg alá söpörni” hanem megoldani, röviden:
  ahelyett, hogy a FÖLD SÓJÁT nyújtanák, MEGKÉRDEZIK az embereket, hogy is gondolják … (erről fognak majd tanácskozni)vagyis, ezzel LEMOND az egész tiszteletreméltó Tanítóhivatal!

  A dolog másik oldala: lényeges, mert hitbéli “békességről” lesz szó, megint a föld sója helyett, a világ világossága helyett (hadd jöjjön mindenki, mindenkit szeretünk: de, ez más kérdés!) ami hamis, hamis … és pontosan ennek fog mindenki örülni, vallástalan, ateista, mindenki: végre, végre, nem “ölik” egymást ! Ja, hogy az evangélium “érdekes lehet”?! arról nem fog szó esni … ide az már “nem fog kelleni” !

  Ez az, amiről az Ezékiel 13-ban olvasunk: 3Ezt mondja az Úr, az Isten: Jaj az esztelen prófétáknak, akik saját lelküket követik és … 10Mert félrevezették népemet, amikor békét hirdettek, noha nincs béke.
  —————————————-
  De a gonosznak NINCS HATALMA (csak látszólagos, hiszen az Úr Jézus diadalmaskodott a Kereszten, legyőzte Sátánt mindörökre)!

  A jelenünket egyre többen értik, egyre többen tudják közülünk – lám, Te is, kedves Dávid – és ez még erősebben lök minket az Úr Jézushoz. Vannak ennek gyümölcsei 🙂 Alleluja !

  #1289
   ÉVA 
  Felhasználó

  Kedves Ida
  a katolikusok között sokan Ferencet a hamis prófétának tartják. Valóban kell, sajnos, a (hamis) békéhez egy “hamis egyház” hiszen a nagy hitehagyás … és innen már tudod.

  Ettől függetlenül – mert függetleníteni lehet – ez az “egyházi vonal” jelenti az Úr Jézus teljes hagyatékát, HA VALAKI AZT SZÁZSZÁZALÉKOSAN MEGÉRTI ÉS HISZI. Ez nem a pápaság … hiszen az Úr azt mondta, hogy “aki közületek nagy akar lenni, legyen a többiek szolgája” és ha nevében az is, a római pápa (Isten szolgáinak szolgája), ezt “mi”, emberek, nem bírjuk megcsinálni. Csak ilyen módon 🙁 sajnos.

  A “fordított hierarchia” az igazi, amire az Úr példát adott amikor megmosta tanítványai lábát… Az nem egy “liturgikus cselekmény” egy évben egyszer – sajnos, ez lett belőle, “mi” ilyenek vagyunk – hanem, a hitnek és a szolgálatnak lényege. Ahol megvalósul – sok helyen! – ott megvalósul, alleluja! 🙂 a háttérben, nem “központi akarattal” … Isten áldjon !

  #1290
   ÉVA 
  Felhasználó

  Ez már három éve íródott http://www.katolikus-honlap.hu/1002/assisi3.htm és megjegyzem, hogy ezt a hamis “ökumenét” a szentté avatott pápa kezdte el 🙁

  #1291
   Névtelen

  Kedves Éva!

  Igen, tisztában vagyok vele. ( Az ökumené elindítójával is. Illetve akkor már a másik oldal is “rajta” volt…! “….Isten adta a szívükbe, hogy….” ! ( Persze tudom, hogy az igevers nem erre íródott, de most ez jutott eszembe, mert addigra már a másik fél/felek is teljesen megrogyott/megrogytak….! ) Dávid értesít a fontosabb eseményekről is, a róm kat egyházzal, ill a pápával kapcsolatosan is. És az ökumenével. Én továbbra is azt mondom ( amit valószínűleg te még nem olvastál anno ), amit a bibliai próféciák alapján is ( de más megvizsgált próféciákat olvasva, köztük katolikus “vezetőknek” adott kinyilatkoztatások alapján is ) látok most , hogy az Anti-Krisztus a tengerből ( népek tengere) jön fel, a Hamis Próféta a “földből”, ami a Bibliában Izrael földjét jelenti. ( Az utolsó 3 és fél év, a nagy nyomorúság , Jákób nyomorúsága néven is ismeretes a Bibliából . Mint te is tudod… ) A hamis próféta fogja rábírni a “föld” népét (is) arra, hogy imádja a fenevadat, akinek a feje meggyógyíttatott ( ez a fenevad, a róm kat egyház politikai hatalmi oldala, a fenevad, akin a nagy parázna ül) , azután AK-t, aki Istennek ( a megígért Krisztusnak mondja magát ) . Természetesen ezeknek mindkettejüknek zsidó származásúaknak kell lenniük, ahhoz, hogy a “föld népét” is becsaphassák….! Tudjuk, hogy a “jelek” által, amelyeket megtehet majd HP (pl, tűz lehozása is az égből), Illésnek fogják tartani ( akinek, az írások szerint a Messiás előtt el kell jönnie ), és ezért hallgatni fognak sokan rá! ( Ha úgy történik, ahogyan az Úr idejében, akkor pár hónappal AK, a “bűn emberének” a megjelenése előtt fog fellépni, a jelekkel és csodákkal. (Érdekes, eddig fordítva gondoltam az időrendet… 🙁 Persze nemrégig, még azt gondoltam ( hiába olvastam 1000-szer a vonatkozó igeverseket, hogy először AK imádatára fogja a “föld” népét rávenni…! Pedig a “birodalom fenevadéra”…! )

  Erre : “Ettől függetlenül – mert függetleníteni lehet – ez az “egyházi vonal” jelenti az Úr Jézus teljes hagyatékát… ” Bocs, de azt kell, hogy mondjam, hogy az Úrnak nincs hagyatéka! Ő itt van velünk/bennünk, a világ végezetéig….! Továbbá a Szent Lélek is. Ahogyan mondta, nem hagyott magunkra, tehát nekünk nem kell hagyományokra , és főleg nem hagyatékokra hagyatkoznunk a keresztény életünkben. Mindnyájan egyénenként vagyunk vezetve , és az Úrtól, és a Szent Lélektől tanítva, az Ige zsinórmértéke alapján ….! ( Ha van “hagyaték”, akkor az az Ige…! ) Bár azt, mindenképpen vallom ( hogy bár nem egy olyan egyházi felépítés volt az Isten terve, de) az Istenkeresők miatt , abban az “egyházi vonalban”, a Thiatirabeli gyülekezetben ( ez nem csak a róm kat egyház, hanem a többi, keleti, görög kat, ortodox, kopt, stb, hasonló módon szervezett egyház is) , is voltak/vannak üdvözülők…! És azt is meg kell vallani, hogy a végén a legtöbb “protestáló” gyülekezet, pont ugyanazt a klérust állította fel magának, miután az ébredés tüze alábbhagyott, és a gyülekezetek leginkább már ott is , csak vallásos emberek “összejárásává” váltak ….! ( Azután, amikor már csak a tan maradt meg azokban is , akkor jöttek a hasonló kegyetlenkedések, amelyeket az “első fenevad” cselekedett…! Pl Észak-Amerika is! Ahol megölettek mindazok, akik nem imádták a fenevadat…! )

  írod: “… HA VALAKI AZT SZÁZSZÁZALÉKOSAN MEGÉRTI ÉS HISZI. Ez nem a pápaság … hiszen az Úr azt mondta, hogy “aki közületek nagy akar lenni, legyen a többiek szolgája” és ha nevében az is, a római pápa (Isten szolgáinak szolgája), ezt “mi”, emberek, nem bírjuk megcsinálni. Csak ilyen módon 🙁 sajnos.”
  Az Ige mást mond erről, én ezért annak hiszek . Az Igében bemutatott “Nagy Paráznának” , és a mostani végidők “nagy Babilonjának” is számtalan híve van, aki “AZT SZÁZSZÁZALÉKOSAN MEGÉRTI ÉS HISZI” ( és hinni is fogja) , hogy az az Úr Jézus teljes egyházi hagyatéka….! ( És, mint tudjuk, hogy ezen “egyházaknak” is vannak híveik, és ezekben is vannak az Úrnak gyermekei, akiknek azt mondja az Úr, hogy “…gyertek ki én népem közülük….”! Vagyis , ahogyan az Ige mondja is, van az Istennek népe itt is, ott is, és amott is ! Akiknek most majd, a szívükben hallható hívó szóra ki kell jönniük “Babilonból” is.

  A róm kat egyház, “egyházi vonalának” ez az ígérete:
  Jel. 2,22 Íme én ágyba vetem őt, és azokat, a kik vele paráználkodnak, nagy nyomorúságba, ha meg nem térnek az ő cselekedeteikből.
  Jel. 2,23 És az ő fiait megölöm halállal; és megtudják a gyülekezetek mind, hogy én vagyok a vesék és szívek vizsgálója; és mindeniteknek megfizetek a ti cselekedeteitek szerint.

  Ez pedig , a róm kat egyházon belüli Isten gyermekeinek ( az újjászületett, Krisztusban járó keresztényeknek) , illetve a többi hasonlóképpen szervezett egyháznak az ígérete:
  Jel. 2,24 Néktek pedig azt mondom és mind a többi Thiatirabelieknek is, a kiknél nincsen e tudomány, és a kik nem ismerik a Sátán mélységeit, a mint ők nevezik: nem vetek reátok más terhet,
  Jel. 2,25 Hanem a mi nálatok van, azt tartsátok meg addig, míg eljövök.
  Jel. 2,26 És a ki győz, és a ki mindvégig megőrzi az én cselekedeteimet, annak hatalmat adok a pogányokon; ….

  Persze, az összes többi “gyülekezeteknek” is ugyanígy meg van az ígérete, és az ítélete… !

  De, gondolom abban teljesen egyetértünk, hogy az a lényeg, hogy az Úr nevéről hivattassunk, és nem az, hogy más, ilyen-olyan nevekről…!

  #1292
   Névtelen

  Ezt azért rakom fel, mert olyan jó, hogy “el ne vesszen”….:

  http://www.katolikus-honlap.hu/regi1_elemei/Page447.htm

  M. BASILEA SCHLINK
  Evangélikus Mária Nővéri Közösség
  Darmstadt–Eberstadt
  1987. február
  BÉKE,
  MINDEN ÁRON?
  Assisi 1986

  Egy soha eddig nem volt esemény
  zajlott le 1986. október 27.-én Assisiben: egy rendkívüli, soha eddig nem volt, nagy visszhangot kiváltó esemény – egy „világtalálkozó a békéért”.
  Hiszen a világon mindenki békére vágyik, és ha ez a béke imádsággal valóban megszerezhető, miért ne lenne egy ilyen találkozó csodálatos dolog? Ezért talált II. János Pál pápa – már 1986 januárjában a keresztények egységéért tartott imahét záróbeszédében elhangzott keresztényeknek és nem-keresztényeknek egyaránt szóló – meghívása egy Assisiben tartandó imatalálkozóra nyitott fülekre. A pápa a világ népességéhez apellált, hogy mindenki szálljon síkra a béke megvalósításáért, mert egy valódi béke megteremtése minden nép eltökélt szándékát követeli meg. Arra szólította fel a keresztényeket és minden jóakaratú embert, hogy az ENSZ által meghirdetett „béke évében” ennek a tervnek a megvalósulásáért imádkozzon. (KNA/ÖKI/1986/7/6) A pápa meghívására azonnal megjöttek a kedvező válaszok. Többek között az Egyházak Világtanácsa is kinyilvánította „nagy érdeklődését”, a Német Evangélikus Egyház pedig kijelentette, hogy ezt a javaslatot „kedvezően fogadják”. (epd/ZA 1986, Nr. 30. és l9.)

  Így adódott, hogy erre a világtörténelemben eleddig példa nélkül álló együttlétre egy szép októberi napon (1986. október 27-én) Assisiben valóban megjelent több, köztük 30 nem-keresztény, vallásközösség mintegy 150 képviselője. És e napnak estéjén „a vallási vezetők megelégedéssel nyugtázták, hogy nyolc órán át a világnak valami nagyon fontosat demonstráltak, mégpedig azt, hogyan valósítható meg imádság által egy kis darab béke.” (epd/ ZA 1986 Nr. 207)

  De kik is voltak azok, akik ilyen szépen összejöttek, hogy „a békéért” imádkozzanak? Ott voltak az ortodox és az ősi keleti egyházak küldöttei, a Lutheránus Világszövetség, a Reformált Egyházak, a Metodista Világtanács és a Baptisták Világszövetségének megbízottai. Az anglikán egyházat a Canterbury-i érsek és az Egyházak Ökumenikus Világtanácsát a főtitkáruk képviselte. Velük együtt a különböző keresztény hitközösségekből összesen 51 küldött vett az imatalálkozón részt.
  Hogy keresztények – nevük és hitvallásuk korlátain felülemelkedve – közös imádságra jönnek össze, nos ez magában véve örvendetes dolog, különösen mindazok a Krisztus testén belüli ellenségeskedések után, melyek Jézus üzenetének szavahihetőségét oly gyakran megkérdőjelezték. De rajtuk kívül meghívottak voltak, és el is jöttek: nemcsak a zsidók, hanem a mohamedánok, a buddhisták – így a Dalai Láma mint a tibeti nép feje –, a hinduk, a szikhek és a sintoisták, az indián sámánok és az afrikai varázslók, vagyis olyan vallások képviselői, melyek tanaihoz a kígyószellem-idézés, megszámlálhatatlan isten tisztelete, démon-idézés és más egyéb hasonló dolog is hozzátartozik. E tényeket tekintve joggal nevezik hát az Assisi-i világ-imatalálkozót „az emberiség történelmének egyik nagy fordulópontjának”, és joggal mondják, hogy „ez az elgondolkodtató esemény” „egy új idő kezdetét” kell jelentse. (L’Osservatore Romano német-nyelvű kiadás, l6. évjárat Nr. 48 – 1986.11.28. 2. o.).
  És valóban, itt tényleg valami „eddig soha nem volt” esemény ment végbe. Ezért lehetett a sajtóban ilyen beszámolókat olvasni: „Turisták, kíváncsiak, jámbor hívők…bámulva nézik, ahogy a Szent György templomban két indián teljes tolldíszben a béketűrés szellemét hívja le a jóakaratú emberekre…, érdeklődve hallgatják, ahogy a Santa Maria Maggiore templomban hinduk, szikhek és janaiták a békéről vallott elképzeléseiket kifejtik…, és a Szent Péter templomban buddhista szerzetesek liturgiájának tömjénfüstjét szagolják.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung 1986.10. 28.) „Lám, a régi Szent Péter templomban a kereszt mellett buddhista imazászlók lengedeztek, az oltáron pedig a tabernákulum mellett Buddha-szobor állt, a gyertyák mellett füstölő-pálcikák égtek, a harang helyett gong kondult meg, és nem gregorián énekek csendültek fel, hanem buddhista szutrák. Mindenki érezte, hogy a hindukat, keresztényeket, mohamedánokat, zsidókat, szikheket, buddhistákat, párszikat és az afrikai természethivőket egy közös vallási kötelék fűzi egybe.” (Rheinischer Merkur, 1986. 10. 31.) „Az afrikai természet-vallások képviselői különösen eredeti imádságokat adtak elő: egy 90 éves fetis-pap a Togo-tó szent erdejéből a mennydörgés és más természeti erőkhöz való fohászkodásába a Vatikánban megvalósuló békéért szóló kérését is belefoglalta. Egy tolldíszes észak-amerikai indián törzsfőnök minden jelenlevőt meghívott, hogy szívja el vele a békepipát.” (L’Osservatore Romano. Nr. 45. – 1986. 11. 7. 4. old.)

  Miután minden vallási csoport külön-külön a neki kijelölt helyen elmondta ún. imáit következett a nap fénypontja: a Szent Ferenc Bazilika altemploma előtti téren megrendezett közös ima. Mint ahogy már reggel a Santa Maria degli Angeli-ben megtartott köszöntőnél, az egyéb vallások képviselői itt is a keresztény egyházak tagjai mellett foglaltak szorosan helyet. És most ugyanabban a kultikus ünneplésben, melyben a keresztények a háromszemélyű egy Istenhez imádkoztak, ők Allahhoz, Buddhához, Brahmához, Wisnuhoz, őseik szelleméhez, a „Nagy Szellemhez”, „Földanyához” és a négy szélhez fohászkodtak.

  Mindent a békéért
  Miért is jöttek mind ezek az emberek erre az imatalálkozóra össze? II. János Pál pápa reggeli köszöntőjében kijelentette, hogy ennek a történelmi találkozónak az a feladata, hogy „egy békés világ előképe” legyen, és azért kerül megrendezésre, „mert meg vagyunk győződve róla, hogy nekünk… imára, esdeklő, alázatos és bizalommal teli imára van szükségünk, hogy a világ végre a valódi és tartós béke helyévé váljon.” (L’Osservatore Romano. Nr. 45. – 1986. 11. 7-9. old.)
  Ezek szerint tehát a pápa úgy gondolja, hogy a világot a tartós béke színterévé lehet tenni. Pedig azt, hogy ez nem lehetséges, a Szentírás világosan kimondja: ennek a világnak csak Jézus tudja újraeljövetelekor a békét meghozni. És legeslegkevésbé a bálványokhoz és démonokhoz való folyamodás az, ami békét hozhat a népek számára. De mivel manapság minden az „evilági” béke érdekében történik, melyet mindenképpen el kell érni, e békéért a keresztények még hitüket is készek feláldozni, mely szerint csak egy Isten létezik, csak egy Megváltó: Jézus Krisztus, tehát egyedül Hozzá fohászkodhatunk.
  Minekutána az nyilvánvaló, hogy a pogány vallások hívei nem az egy igaz Istenhez imádkoznak, II. János Pál pápa más közös vonásokat keres a vallások között. A világima-nap záróbeszédében ezt a következőképpen fogalmazta meg: „Az imának van egy olyan dimenziója, mely még a vallások tényleges különbözőségében is megpróbálja a minden emberi erő felett álló hatalommal való kapcsolatot kifejezni…”. Tekintve „a béke követelését… az emberiség túlélésének problémájával két dolog igen fontos jelentőségűnek tűnik, és ez a két dolog mindannyiunknál közös. Az első az erkölcsi lelkiismeret belső szükségszerűsége, mely lelkünkre köti, hogy tiszteljük az emberi életet… A második közös vonás az a meggyőződésünk, hogy a béke elérése magasan meghaladja az emberi erőt, különösen a világ mai helyzetében, és hogy ezért forrása és megvalósítása egy olyan valóságban keresendő, mely mindannyiunk fölött áll.” (L’Osservatore Romano, a. a. O. Nr. 45 –1986. 11 .7-10. old.)
  Ezek szerint tehát, a különböző vallási vezetők békéért való fohászánál olyan imáról van szó, mely egy „minden emberi erő fölött álló hatalomhoz” fordul, melybe – a pápa szerint – a bálványok és a démoni erők is beletartoznak. Ezért a békéért tehát, mely úgyis csak utópisztikus, igen nagy árat fizetünk. Istent többé nem tekintjük az egyedül igaz Istennek, Jézus Krisztust a Megváltónak, Aki egyedül jelenti az utat Istenhez.

  Holott a Szentírás világosan kijelenti: „Egy az Úr, egy a hit, egy a keresztség, egy az Isten, mindnyájunk Atyja, aki mindenek felett van, mindent áthat és mindenben jelen van”, vagyis a Mi Urunk Jézus Krisztus Atyja (lásd: Ef 4,6). „Bár beszélnek istenekről az égen és a földön – tudniillik sok istenük és sok uruk van –, nekünk azonban egy az Istenünk: az Atya, akitől minden származik, s mi érte vagyunk” (1 Kor 8,5-6). És a 95. zsoltár 5. versében ez áll: „A pogányok minden istene haszontalan bálvány.” Ezért mondja Pál apostol: „Ezért, kedveseim, óvakodjatok a bálványimádástól! … Amit a pogányok áldoznak, nem Istennek, hanem a sátánnak áldozzák. Igazán nem óhajtom, hogy közösségtek legyen a gonosz lelkekkel.” (1 Kor l0,14 és 20)
  A Szentírás egyértelműen óva int: „Ne húzzatok egy igát a hitetlenekkel. Mi köze az igazságnak a gonoszsághoz? Vagy hogyan fér össze a világosság a sötétséggel? Hogyan egyeznék meg Krisztus Béliállal? Vagy mi köze a hívőknek a hitetlenekhez? Hogyan tűri meg Isten temploma a bálványokat? Hiszen ti az élő Isten temploma vagytok, amint Isten mondja: «Közöttük lakom és közöttük járok, Istenük leszek, ők meg az én népem. Ezért távozzatok közülük, s váljatok el tőlük, mondja az Úr, s tisztátalant ne illessetek. Akkor fölkarollak titeket»….”
  (2 Kor 6,14-17)
  Milyen világos tehát Isten követelése: különüljetek el tőlük! Távozzatok el körükből!
  Mit használhatnak ezek után a bálványimádók fohászai a békének? Hiszen írva vagyon: „Ha kiáltasz: szabadítson meg téged bálványaid sokasága; mindnyájukat szél viszi el, szellő kapja fel: de aki bennem bízik, örökségül bírja a földet és örökli szent hegyemet.” (Iz 57,13)

  A béke hamis alapja
  De hogyan volt egyáltalán lehetséges egy ilyen, keresztények által megrendezett imatalálkozó létrejötte, mely ennyire ellentétben áll a Szentírás tanúbizonyságával? Ez azzal a modern beállítottsággal függ össze, melyet nemcsak a római katolikus Egyház feje képvisel: így például IV. Ignác ortodox pátriárka, az Egyházak Világtanácsa hét elnökének egyike, Genfben 1987. január 16. és 24. között megtartott választmányi ülésen a különböző vallások és világnézetek közötti együttműködésre szólított fel. A keresztények feladata „újraegyesülve az utat ehhez a (spirituális) transzcendenciához feltárni együtt munkálkodva a felvilágosult humanistákkal és más vallások híveivel…” – mondta. (idea spektrum 4. 1987. 1. 21.)
  Ugyanezen a gyűlésen Emilio Castro főtitkár a nem-keresztény vallásokhoz tartozókat „az emberiség érdekében történő konkrét szolgálat közös feladatában” való hozzájárulás felfedezésére szólította fel. Mert szerinte a keresztény valláson túlmenően minden embernek nyitottaknak kell lennie a „másokban megnyilvánuló isteni hatás jeleinek” meglátására. Ő is pozitíven értékelte az Assisi-i béke-imádkozást. (idea spektrum 4. 1987. 1. 21.)
  (A 22. Német Evangélikus Egyházi Napon Frankfurtban, mely 1987. június 17. és 22. között – e kézirat lezárása után – zajlott le, ezt a Biblia-ellenes beállítottságot újfent egyértelműen demonstrálták: hivatalos meghívásra első ízben voltak buddhisták és hinduk információs standjukkal jelen, és az egyházi nap programjainak keretében már negyedik alkalommal bonyolították le az „iszlámmal való találkozás” nevű rendezvényt.)

  A II. Vatikáni Zsinat és II. János Pál pápa első jelentős pápai dokumentuma, az 1979-ben kiadott „Redemptor hominis” (Az emberek Megváltója) kezdetű enciklika óta a római katolikus Egyházban széles tábora van ennek a szemléletnek. Ennek az enciklikának központi kijelentéseihez olyan mondatok tartoznak, mint például: „…az ember – mégpedig kivétel nélkül minden ember – meg van váltva Krisztus által”, és birtokolja „a kegyelemteljes istengyermekség méltóságát és egyúttal az emberi lét belső igazságának méltóságát.” (“Redemptor hominis” 24. és 18. old.) A pápa mindezt a II. Vatikáni Zsinat kijelentéseivel támasztja alá, mint például: „Isten Fia emberré válásával bizonyos értelemben minden emberrel egyesült” (Idézet a II. Vatikánum „Gaudium et spes” című konstitúciójából a „Redemptor hominis”-ban 14. és 21. old.). És II. János Pál pápa tovább folytatja: „Krisztusnak minden emberrel való eme egyesülése önmagában egy misztérium, amelyből «az új ember» létrejön.” („Redemptor hominis” 36. old.)
  Bizonyos értelemben ez természetesen igaz: Jézus emberré válása és megváltói műve minden emberért történt – de ez mégsem érvényesül automatikusan minden embernél, azaz függetlenül attól, hogy az illető hisz-e a Megváltóban vagy sem! A pápa teljesen figyelmen kívül hagyja a Biblia igéjét, miszerint a Jézus Krisztus által végbevitt megváltói művet az embereknek szabad elhatározásukból el is kell fogadniuk ahhoz, hogy ezután ebből a hitből a lélek megtérése és újjászületése: e hit gyümölcsei kinőhessenek! „Hit nélkül nem lehet tetszeni Istennek” (Zsid 11,6). II. János Pál tanításában azonban az emberekről általában van szó, és ezzel együtt az „egész emberiség egységéről”. („Redemptor hominis” 12. old.) Jól lehet, beszél a misszionáriusi munkához való elkötelezettségről is, melyben a keresztényeknek fel kellene fedezniük egységüket – ami magában véve üdvözlendő –, de hogy e mögött milyen elgondolás áll, azonnal világos lesz, amint tovább olvasunk: „Ez egységnek köszönhetően mindannyian együtt közeledhetünk annak az emberi szellemnek nagy örökségéhez, mely minden vallásban megnyilvánul, ahogy ezt a II. Vatikáni Zsinat «Nostra Aetate» című nyilatkozata kimondja. Ez egységnek köszönhetően pedig egyúttal minden kultúrához, minden világnézethez és minden jóakaratú emberhez is közelebb kerülünk.” (Idézet a II. Vatikáni Zsinat „Lumen gentium” című konstitúciójából a „Redemptor hominis”-ban 19. old.)
  Ezen az alapon kell tehát az Assisi-i világima-találkozót, melyen keresztények és pogányok azonos szintre helyeztettek s így egyesültek, értelmezni.

  Krisztus melletti hitvallás vagy szinkretizmus?
  Nos, itt most néhányan közbevethetik: De hiszen II. János Pál világosan megvallotta Krisztust. – Valóban, záróbeszédében ezt mondta: „…újfent megvallom itt meggyőződésemet, melyet minden keresztény velem együtt oszt, hogy Jézus Krisztusban mint az igaz Megváltóban található meg valódi béke …Alázatosan megismétlem itt saját meggyőződésemet: A béke neve Jézus Krisztus.” (L’Osservatore Romano, a. a. O. Nr.45.-1986.11.7-11.old.) Ám ezek a kijelentések félrevezetőek, hiszen a pápa ugyanakkor azt is vallja, hogy az igazság lelke más vallásokban is működik, („Redemptor hominis” 11. old.), és Krisztus kivétel nélkül minden emberrel valamilyen módon össze van kötve. („Redemptor hominis” 24. old.)
  Ezzel a pápa a többi vallást a kereszténységgel egy nívóra helyezi, és ezzel megteremti a feltételeket a szinkretizmushoz, a vallások felszínes összehangolásához!
  Egyházi oldalról megjelentek ugyan az Assisi-i imatalálkozót igazolni igyekvő magyarázkodások, melyek a szinkretizmus vádját kellett volna megcáfolniuk – egészen addig a formális megokolásig, hogy a különböző vallási közösségek imáikat nem együtt, hanem egymás után végezték el. De – fűzi hozzá a Frankfurter Allgemeine Zeitung – „a szövegkönyvecske… minden vallás imáit tartalmazza: a buddhistáékétól a keresztényekéig, hogy mindenki könnyebben mondhassa, követhesse a másik imáit, sőt még ennél is többet tehessen, megérinthesse lelkét és gazdagodhasson általa.” (Frankfurter Allgemeine Zeitung, 1986.10.28.) És azok a verbális magyarázkodások, melyek szerint nem „együtt imádkozni” akartak, hanem csak „együtt akartak lenni, hogy imádkozzanak” (L’Osservatore Romano.a.a.0. Nr.44. 1986.10.31.-2.old.) a már említett tények alapján szintén nem állják meg helyüket.

  Hogy a pápa mily nagyra becsüli a pogány vallásokat, ez az 1986. szeptember 21-én elhangzott az Assisi-i imatalálkozót előkészítő beszédéből is egyértelműen kiderül. Ebben ezeket mondotta a különböző vallásokkal kapcsolatban: „Ez az egyes vallási hagyományokhoz való együttes, mély hűség a mai korban jobban, mint eddig bármikor, a béke előfeltétele.” (L’Osservatore Romano, a. a. 0. Nr. 39.–1986. 9. 26. 1. old.)
  Ha azonban a pogányoknak, a bálvány és démonimádóknak vallásuk megtartását javasolják, ezzel egyúttal mindenfajta valódi keresztény missziót is megtiltanak, amit pedig Jézus parancsolt meg nekünk, és amit II. János Pál pápa – ellentmondásosan – más alkalmakkor maga is kihangsúlyoz. Itt azonban a mindenáron való béke kedvéért egy másik nézet szükségeltetik. A béke lesz tehát az az új bálvány, melynek kedvéért még a démonimádókkal is megéri együttműködni.

  Ami Assisiben a világ-imatalálkozónál koncentrált formában történt, az már ennek előtte is többször, különösen II. János Pál különböző útjain világosan megmutatkozott. Így például, a pápa 1980-ban Brazíliában egy pogány jellegű keverékvallás képviselőit köszöntötte, és az 1985-ös Afrika-utazása során azonnal megérkezése után a mohamedánokkal és a saját hagyományos vallásukat gyakorlók – melyekhez többek között a Voodoo-kultusz hívei is tartoznak – nagy számával való találkozásairól beszélt, akiket ezúttal is tiszta szívéből köszönteni akart. Ezek után animista papokkal felkeresett egy „szent erdőt”, hogy ott imádkozzanak, és más gesztusokat is tett, melyek az ottani természetvallás rítusaihoz tartoznak. 1986 februárjában Indiában, Új-Delhiben a nagy Indira Ghandi Stadionban sok ezer ember előtt egy hindu nőtől homlokára hagyta rajzolni azt a piros pontot, mellyel valakit Shivának, a pusztítás istennőjének szentelnek fel!
  TOVÁBB

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 18

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account