Világosság Atyja

Ennek a témakörnek tartalma 7 hozzászólás, 4 résztvevő. Utolsó frissítés:  Dávid 9 éve, 9 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1186
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szeretném a figyelmetekbe ajánlani a következő keresztény dokumentumfilmet (immár magyar felirattal).

  Nem igazán akarom kommentálni. Aki szeretne feltöltődni és látni, hogy az Úr lelke és határtalan szerete milyen csodákra képes, hogy elérje az Övéit, nem fog csalódni:

  #1222
   Dávid 
  Felhasználó

  Kedves Thea!
  Mutassuk meg, hogy Isten mennyire szereti az embereket? Miről szól az evangélium az (örömhír)? Akik az utcán prédikáltak és azt mondták, aki ezt vagy azt cselekszi a pokolra jut az ne lenne helyes? Persze van benne igazság, de ez tudod olyan, mint mikor egy könyvet is azért veszek meg a boltban, mert szép a fedele(borítója) a tartalma pedig üres. Először a szeretetet mondják el igen, de utána már NEM rajtuk múlik, hogy haladnak-e tovább és a másik része az elmarad? Ne csak fél igazságokat mondjuk! “Ember ha ezt és ezt csinálod mész a pokolba” Tudod te is, hogy Isten mennyire szeret téged rész mindenkinek tetszene. Imádkozom helyetted? ezt pedig tudod milyen gagyi gyülekezetek meg hamis pásztorok mondják. “Elmondtam 5 évesen a megtérők imáját és Jézus beköltözött a szívembe és megvagyok váltva”! És honnan tudod, hogy üdvösséged van? Mert HISZEM! Mikor a bandafőnökkel 2 hónap múlva találkoztak és azt mondta milyen változások történtek az életében. Először is milyen? Káromkodik mint ahogy eddig. “Keresztény zenére edzek” komolyan? és ettől már megtért? érzi Isten jelenlétét? jó neki! Nem öl vagy fenyeget meg annyi embert mint eddig? Ezek mind formális dolgok, ilyen a formális kereszténység! Nézd csak meg most is mi megy szerte a világon nem csak azért üldözik a keresztényeket, mert “zavarja az ateistákat” “ez bűn az bűn” Nem csak, hogy az Igazságosság Istene NEM kell nekik, de ezzel együtt a SZERETET Istene sem! Most mit nyomat az egyház? Isten IRGALMAS Isten SZERET, JÓSÁGOS, TÜRELMES! ÉS A BŰN HOL MARAD? Lassan már eljutunk odáig, hogy Isten törvényeiből bocsánat, de szar se marad és mindent ennek a bűnös világnak az értékrendjére szabnak át, mert HUMANIZMUS és minden a mi érdekünkben történik! Mi van akkor ha változtatunk Isten törvényein? Mi lenne akkor ha az egyház holnaptól azt mondaná, hogy lehet paráználkodni, lopni? Isten törvényeit betartod, azzal mutatod meg mennyire szereted. Ez olyan mintha Istennek csak egyik arcát mutatnánk be és az igazságos oldal kimarad! Isten NEM csak szeret! Kit vezet a Szentlélek? Szerinted azért mert imádkoztak azért a lányért is a diszkóba most fog érdeklődni Isten után magától? Vegyük csak az idők végét amiben most élünk! Azok akik most térnek meg, azokat ki fogja vezetni meg tanítani? NEM fogja a Szentlélek sem! Akik nem tudom hány éve imádkoznak vagy prédikálnak és az életükkel is megmutatják, hogy Istent szolgálják, azokat miért NEM vezeti a Szentlélek? Valamit rosszul csinálnak mondjuk ezt? Gondolod, hogy Isten csak úgy osztogatja mindenkinek a Szentlelket? Még annak se adja rögtön aki KÉRI! És ebben 100% biztos vagyok. Vagy a keresztények 95% ennyire selejt vagy ezek voltak valami kiválasztott “gyerekek” Az eleje tetszett az Indiai fickó és Todd white. Amúgy szépen nyersen szemétbe való részek vannak benne bőven!
  Ez a véleményem! Ők is ugyan annyira hibásak abban amit azok az utcai prédikátorok tettek akik csak az ember rossz tulajdonságaival foglalkoztak! Bűneivel! Gondolom kamerán kívül sem mondták el nekik, hogy “figyelj csak Isten nagyon szeret téged, de van ennek egy másik része is”
  Lényeg a lényeg, aki NEM fogadja el Istent törvényeivel a bűn létezésével együtt, annak viszont látás! Isten NEM válogat, az EMBEREK válogatnak! Mindenki egy saját Istenképet kreál magának a saját Istenének a KREÁLT törvényeivel!

  #1223
   transient life 
  Felhasználó

  Köszönjük szépen!
  Igazi áldás volt a számunkra.

  “Kicsoda olyan Isten, mint te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad. Újra irgalmas lesz hozzánk, eltapossa bűneinket, a tenger mélyére dobja minden vétkünket!”
  Mik. 7,18-19

  #1227
   Thea 
  Adminisztrátor

  Isten hozott a klubban transient life!
  Örülök, hogy áldásként szolgálhatott a film. 🙂

  Kedves Dávid!

  Az jutott eszembe az általad leírtakról, amit a cikkekkel kapcsolatban is íram Xeniának. Nem lehet minden cikkbe, mindig minden aspektust és részletet beletenni, mert akkor végtelen hosszúak lennének és célt tévesztenének. Ez egy másfél órás dokumentumfilm, amibe nem tehették bele azokat a részleteket, amikből kiderülhet például, hogy mi lett a lánnyal a klubban, vagy hogyan alakult a maffiózó élete a továbbiakban.
  Azt azonban ne felejtsd el, hogy Jézus kifejezetten arra szólít fel minket, hogy hirdessük az evangéliumot. Ráadásul azt is mondta, hogy “Kövessetek engem, és én azt mívelem, hogy embereket halászszatok.” (Márk 1:17)
  Bár én nem vagyok (hal)horgász, azt tudom, hogy nem nagy dirrel-durral, hangoskodva, a halakat elijesztve kell csinálni. Meg kell választani a csalit, amit a kiszemelt hal szeret, különben nincs esélyünk. Igaz, az evangélium esetében nem vacsorára szánjuk a “halat”, hanem inkább egy kiszáradófélben lévő pocsolyából próbáljuk Isten végtelen tengerébe átmenteni a kifogottakat, de talán érted a hasonlatot.

  Amikor imádkozol valakivel, azzal elülteted a magot, de a munkának még nincs vége. Utána jön az öntözés és a palánta nevelése. Nem tudhatod, hogy a lány szívében elültetett magból mi lesz. A filmben látott testvér elültette a magot és nem tudhatjuk, hogy a történet hogyan folytatódott.
  Nem tudom, hogy te hány embert vezettél már az Úrhoz, de amikor én imádkozom valakivel, nem hagyom ott olvasnivaló és telefonszám vagy email cím nélkül.

  Ha te azonban azt mondod, hogy ne ültessünk magokat, azzal esélyt sem adsz az embereknek a megtérésre. Emlékezz a magvető példázatára.

  “4 és vetés közben néhány mag az útfélre esett, aztán jöttek a madarak, és felkapkodták.
  5 Mások sziklás helyre estek, ahol kevés volt a föld, és azonnal kihajtottak, mert nem voltak mélyen a földben;
  6 de amikor a nap felkelt, megperzselődtek, és mivel nem volt gyökerük, kiszáradtak.
  7 Mások tövisek közé estek, és amikor a tövisek megnőttek, megfojtották őket.
  8 A többi pedig jó földbe esett, és termést hozott: az egyik százannyit, a másik hatvanannyit, a harmadik harmincannyit.” Máté 13

  Az Úr ezzel azt is üzeni nekünk, hogy ne aggódjunk, ha nem minden magból lesz gyümölcsöt termő növény. Mi csak vessük a magot.

  Pál még külön kitér arra is, hogy a munkát nem egy ember végzi:

  “Én ültettem, Apollós öntözte, de a növekedést az Isten adta.” I. Kor. 3:6

  Arra utalt, hogy az ő Igehirdetése által tértek meg, Apollós segítségével ismerték meg jobban az Igét, de az Úr nélkül a munkájuk semmivé vált volna, mert a növekedést csak Ő adhatja.

  Azt se felejtsd el, hogy a filmkészítő az ítéletet hirdető testvéreket is megáldotta és imádkozott értük, annak ellenére, hogy 20 év alatt egyetlen ember sem tért meg a szolgálatuk során. Ahogy ő is elmondta, Isten Igéje nem tér vissza úgy, hogy ne végezné el, amire elküldték, tehát soha nem tudhatjuk.

  Amit pedig a Szent Lélekről írsz, egyenesen ellentmond a Bibliának:

  “Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?” Lukács 11:13

  Miután imádkoztál a Szent Lélekért, lépj ki bátran és tedd próbára! A hit olyan, mint egy izom. Elsorvad, ha nem használják.

  #1228
   Névtelen

  Lk 14,26 Aki én hozzám jön és nem mond le anyjáról, atyjáról, feleségéről, gyermekeiről, fiútestvéreiről és nőtestvéreiről, sőt még életéről is, nem lehet az én tanítványom. És ha valaki nem veszi fel a keresztjét, amikor hozzám jön, hogy engem kövessen, az nem lehet az én tanítványom.
  Avagy ha valamelyitek tornyot akar építeni, nem ül-e le előbb kiszámítani a költségeket, hogy van-e elég pénze a felépítésre?
  Nehogy miután az alapot lerakta, de az: építést befejezni nem tudja, mindenki, aki ezt látja, kigúnyolja őt,
  ezt mondván: Ez az ember építésbe fogott, de nem bírta befejezni.
  Vagy melyik az a király, aki ha harcra készül egy másik király ellen, előbb le nem ül, hogy megfontolja, vájjon tízezer emberével szembeszállhat-e az ellenejövő húszezerrel?
  És ha ezt nem találja tanácsosnak, úgy mialatt még amaz messze van, követeket küld hozzá és békét kér,
  így hát mindenki, aki nem mond le mindenéről, amije van, nem lehet az én tanítványom.

  #1233
   Dávid 
  Felhasználó

  Szia Thea!
  Igazad van sok mindenben ez tény, de a magvető példázatában is a magok 75% Nem hozott termést! Ne csak arra világítsunk rá, hogy Isten mennyire szereti az embert, nyilvánvalóan igaz, de most tegyük fel NEM kapták meg a kirakó másik felét! Ezért vannak oly kevesen azon az úton amelyen járni kellene! Az aratnivaló sok, de a munkás kevés! MILYEN MUNKÁS? A JÓ MUNKÁS! Te is látod vagy ha csak magamból indulok ki, én nem vezettem senkit sem az úrhoz, de a keresztények 95% hányat vezetett oda? Ebből a 7 milliárd emberből miért csak 1,5 keresztény? Te is látod NEM mindegy, hogy hogyan kérsz valamit HITBŐL kell mondják az okosak! Bízni kell és a keresztények 95% NEM bízik és NEM hitből kér. Miért nincsenek tömegével ilyen emberek, mint Todd White? vagy a másik Indiai és gyógyítanak? Ha NEM mondod el, az embereknek, hogy “figyelj ha így folytatod az életed a pokolra kerülsz” előtte mondhatod a szebbik verziót is de együtt kell tálalni, legalább is szerintem. Visszatérve a magvető példázatára ha a 75% NEM hozott termést, őket miért NEM vezette a Szentlélek? Mivel lehettek különbek azok az emberek akik a diszkóban voltak vagy a parton a 75%-tól? Azért mert az a 75% NEM kért?
  Még kérlek ezekre adj ha tudsz választ NEM vitatkozni akarok veled, csak kérdéseket feltenni és választ kapni!

  #1235
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Dávid!
  Épp ezt mondom én is, hogy még a jó földbe esett magok közül is csak némelyik hoz sok gyümölcsöt. Mégsem mondja az Ige, hogy ne is vessünk, mert nem érdemes. A legfontosabb, hogy a mag bekerüljön a földbe!
  Nincs két egyforma élet. Van olyan mag, ami évekkel később kezd el teremni, van olyan, amelyik azonnal.

  Minden embernek, aki befogadta Jézust van esélye növekedni és gyümölcsöt teremni. Egy újszülöttnek az a dolga, hogy anyatejen növekedjen, és csak később jön a hús és többi nehéz étel.

  Mint most született csecsemők, a tiszta, hamisítatlan tej után vágyakozzatok, hogy azon növekedjetek. 1. Péter 2:2

  Nem a hússal indítasz. A megváltás után megtanulod, hogy milyen fontos az Ige olvasása, a Szent Lélek vétele, a bizonyságtétel, stb. Szép lassan (van akinél gyorsan) megtanulod, hogy mi a bűn, hogy te is bűnös vagy, hogy Jézus érted is meghalt, hogy akkor is megtette volna, ha te lennél az egyetlen, akiért meg kell halnia. Az én esetemben például minél régebb óta ismerem az Urat, annál hatalmasabbnak tűnik a szeretete, a kegyelme. Nem tudsz mindent azonnal megtanulni vagy megtanítani. Isten türelmes. Légy te is az.

  Nem véletlenül mondta Jézus, hogy olyanokká kell lennünk, mint a kisgyermekek, hogy bemehessünk Isten országába. Sokan túlbonyolítják a dolgokat és a diferenciálszámítással akarnak kezdeni az egyszerű számtan helyett.

  Egy másik fontos dolog, hogy ne törődj a számokkal. Ennyi meg annyi százalék. Tedd meg a te részed. Először is növekedj az Úrban, az Igében és amikor az a csendes belső hang szól, hogy nyisd ki a szádat és beszélj valakinek Jézusról, tedd meg. Nem tudod egymagad megváltoztatni a világot, de meg tudod változtatni a világ körülötted lévő részét. A saját világodat!

  Ami pedig a tanuságtevés technikáját illeti, nézd meg hogyan csinálta Jézus vagy a tanítványok.

  Az egész kérdéshez természetesen hozzátartozik még egy tényező, ami sajnos korunk egyik sajátossága. Manapság egyre több ember gondolja azt, hogy ő elég jó Isten nélkül is és nincs szüksége megváltásra. Ilyenkor természetesen az ember kénytelen először a “diagnózist” prédikálni, mielőtt beszélhetne a gyógymódról. Más szóval, aki halálos betegen azt gondolja, hogy egészséges, először tisztába kell jöjjön azzal, hogy márpedig nagy baj van. Ez azonban csak akkor érvényes, ha ilyen emberrel beszélsz. Erre nincs recept, illetve mégis, úgy hívják Szent Lélek. 🙂

  • A hozzászólás módosításra került: 9 éve, 9 hónapja telt el- Thea.
  #1240
   Dávid 
  Felhasználó

  Szia Thea!
  Köszönöm már megértettem.

8 bejegyzés megtekintése - 1-8 / 8

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account