Teremtés vagy evolúció

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 2 hozzászólás, 3 résztvevő. Utolsó frissítés:  Thea 9 éve, 9 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #702
   Névtelen

  Kedves Alessa!

  írod:
  “Hogy Ádám és Éva “tökéletes genetikai kóddal rendelkeztek” – azt biztos nem a Bibliában olvastad. (A gének létezését a tudomány tárta fel) ”

  A gének létezését valóban a tudomány tárta fel, de nem a tudomány hozta létre! Csak felfedezte! De nagyobb a ház építője, mint maga a ház…! És ha esetleg nincs is így a Bibliában benne, hogy gének, vagy DNS, de az benne van, hogy “…az ő nemök (fajuk) szerint…” hozta létre, ill teremtette azokat Isten! És mindenről ezt írja a Biblia, az Isten kijelentése. A füvekről, állatokról,….stb!

  írod:
  “Honnan veszed akkor? A tudomány nem ismeri el Ádám és Éva egykori létezését. Tehát magad találtad ki, hogy milyen volt “Ádám és Éva genetikája”.”

  Igen, a tudomány Isten létezését se fogadja el, sőt, azokat a tapasztalatokat se, amelyekről szoktál írni! Jézust is mint, “lehetséges, hogy élt, de akkor is csak egy zsidó tanító volt…”, szinten ismerik el!
  De nyugodt lehetsz, mert Isten maga mondta Ádám teremtésével kapcsolatosan, hogy “jó”, akkor pedig biztosak lehetünk benne, hogy nem volt hiba se Ádámban, se Évában! A genetikájukban se!

  írod:
  “Láttam már olyat, hogy fehér és fekete bőrű embernek kreol gyermeke szülessen. De olyat soha-soha nem láttam (te sem) hogy fehér szülőknek fekete gyermeke szülessen.”

  Ez mondjuk nem jelent semmit, hogy mi nem láttunk esetleg ilyet, mert az élethosszunkból kifolyólag az nem “soha-soha”! De hallottunk már olyanról, amikor bizonyos örökletes tulajdonságok, csak a többedik nemzedékben jelentkezik. Pl így volt már olyan is, amikor a dédnagyi félrelépett a néger rabszolgával, lett is gyerek belőle, de akkor csak fehér bőrű gyerek ! Majd a dédunoka néger gyereket szült, holott fehér volt az apa! Szerencsére ekkor már volt genetikai vizsgálat (apasági), és a dédnagyi is élt még. (És már vallhatott, nem volt vesztenivalója!)

  írod:
  ” Ehhez evolúció kell és rengeteg év.”

  Nem ehhez elég volt Isten teremtése! Mint olvashattad, Isten mindenből csak 1 párat teremtett, és megáldotta őket! És azután ,először minden a testvérével párosodott, és szaporodott.
  De mégsem lett volna elkorcsosulás.( Az a bűneset miatt jött be, akiknél bejött!)És már a tudomány által tudhatjuk, hogy vannak “alvó gének” is, amelyek csak olykor-olykor aktiválódnak ( ha ezt az evolúció csinálta, akkor tényleg előrelátó volt!)! Az valószínű, hogy abban az időben még úgy volt “belőve”, hogy nagyobb legyen változatosság( Mármint, ha lehet egyáltalán ilyenről beszélni, hogy most kevésbé vagyunk változatosak, hiszen, még két egyforma ujjlenyomat sincs a világon!), és ebbe beletartozott/zik a bőrszín, szemszín, szőrzet, fejforma, testarányok, és minden egyéb!

  írod:
  ” A fekete és fehér emberek közt nem csak a bőr “lebarnulása” a különbség. Ők külön rassz-t képeznek az emberiségen belül. ”

  Az özönvíz után , Nóé fiai letelepedtek (családonként eloszolva), Bábel után pedig az emberek szétszóródtak a földön. így létrejöttek zártabb közösségek, akik megint csak egymás között szaporodtak . Tehát a jellemző genetikai vonások jobban előtérbe kerültek a csoportokon belül.

  írod:
  ” A fekete emberek létezése a bizonyíték arra, hogy a bibliai Ádám és Éva történet hazugság. ”

  Drága Alessa! Az evolúció is abból indul ki, hogy van két szaporodóképes egyed ( közös ős)…..! És azokból fejlőnek ki különböző fajok….! Állatok esetében,( többnyire) egy hímnemű, és egy nőnemű….! ( Mert azt tudják, hogy senki nem hinné el (?), hogy a véletlen, véletlenül több ilyen egyedet létrehozott! (bár ennek sincs semmi esélye, hogy kialakuljon véletlenül egyszerre, egyidőben, területileg egyhelyen,két különböző nemű, egy fajhoz tartozó, egymással szaporodni képes, egyed! Akik időben egymásra is találnak, és létre tudnak hozni annyi életképes utódot mindkét nemből, amelyek betudják tölteni azután a földet, és esetlegesen tovább is tudnak közülük néhányan mutálódni, “fejlődni”! Mármint életképes, domináns, a génkészletbe beépülő, szaporodásra is képes mutációkra képeseket! ) Az evolúció eredeti tanát pedig már ne is boncolgassuk, amely arról szól, hogy “volt egyszer, egy életképes fehérje molekula”…!
  Szóval, kedves Alessa, ha jól meggondolod, akkor a majomtól könnyebb a négerig eljutni, vagy Ádáméktól?!

  #705
   Pötty 
  Felhasználó

  Egészen pontosan a “mitokondriális éva” kifejezésre kell rákeresni, ha valaki vitatni próbálja az elhangzottakat.

  #713
   Thea 
  Adminisztrátor

  Prew alábbi hozzászólására:
  ““Kedves” Thea! Most, hogy ilyen szépen burkoltan lehülyéztél, azért álljunk meg egy szóra! Nem tudom, te komolyan így látod-e magad, vagy szimplán csak jobb színben szeretnél feltűnni. Vicces, hogy azt állítod sokat foglalkoztál az evolúcióval, közben látványosan nem is ismered, nem érted. Az állítólagos logikátlanságaimra rámutatásként azokat a semmitmondó rizsázásokat, vagy a linkelgetéseket érted? Már ne haragudj, de önálló mondanivalód általában nulla a témáról, helyette terelsz amikor kiderül, hogy valótlant állítasz, mint most is. Ad hominem leszólsz, de nem néznél utána annak, amit írtam. Pam-pam-pam-pam.”

  Válaszom:

  Újraolvasva a hozzászólásom, nem látom bántónak, de természetesen elnézésed kérem, ha mégis megbántottalak vele.
  Ami pedig a veled való további párbeszédet illeti, inkább rábíznám az evolúcióra. Végtére is, ha egyetlen DNS-hez szükséges több millió atomot képes volt megfelelően elrendezni néhány százmillió év alatt, akkor egy pár tucat karakterből álló hozzászólás biztos hamar elkészül. És még regisztrálni sem kell hozzá.
  Annyit még zárásul hozzáteszek, hogy megértem a frusztrációdat, hiszen úgy érzed ez az élet az egyetlen esélyed, hogy tudtára add azoknak, akik nem osztják a véleményed, hogy tévúton járnak, hiszen amint meghalnak már semmiről sem fognak tudni. Én ellenben nyugodt vagyok, hiszen tudom, hogy halálunk pillanatában sok mindent megértünk majd. Abban igazad van, hogy keveset szóltam a témához a linkeken kívül, de ezt megtették helyettem mások, és nem hiszem, hogyha a saját szavaimmal írnám le, akkor jobban elfogadnád. Miért hinnél nekem jobban, mint egy biológia professzornak?
  Érdekes, hogy azzal vádolsz minket, hogy nem ismerjük az evolúciót, amikor ez kötelező mindenki számára, aki járt iskolába. További hozzászólások ebben a témában kizárólag a fórumban.

3 bejegyzés megtekintése - 1-3 / 3

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account