Nagyfigyelmeztetés

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 68 hozzászólás, 9 résztvevő. Utolsó frissítés:  Házi Árpád 7 éve, 4 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #454
   Thea 
  Adminisztrátor

  Egyre több kérdés, észrevétel érkezik az úgynevezett ír prófétanő által rendszeresen közzétett Nagyfigyelmeztetés üzenetekkel kapcsolatban. Ez a topik ennek a témának a megvitatására indult.

  #455
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kedves Dávid!
  Sokszor beszéltünk már erről a témáról az időkjelei oldalon, én is megosztottam a véleményem hozzászólásokban is és privát emailben is.
  Amit biztosan elmondhatok, hogy Isten a mai napig is szólhat embereken keresztül, másoknak is üzenve általuk. Ez világos a Bibliából.

  „Az utolsó napokban, így szól az Isten, kitöltök Lelkemből minden halandóra, és prófétálnak fiaitok és leányaitok, és ifjaitok látomásokat látnak, véneitek pedig álmokat álmodnak, még szolgáimra és szolgálóleányaimra is kitöltök azokban a napokban Lelkemből, és ők is prófétálnak.” Ap. Csel 2:17-18

  A Nagyfigyelmeztetéssel kapcsolatban nehéz átfogó véleményt mondani, mert sok üzenet van és nagyon eltérőek, nekem pedig nincs időm alaposan mindegyiken végigmenni, így csak általánosságban tudok beszélni, néhány üzenetet kiragadva, ami nem biztos, hogy hasznos, de azért néhány észrevételt leírok.

  Ahogy én láttam háromféle üzenetet lehet megkülönböztetni. Olvastam olyat, ami nem igazán mondott újat a Bibliához képest, csupán a megfogalmazás volt más. Voltak olyanok, amik kicsit több konkrétumot tartalmaztak, de még nem teljesedtek be, tehát hogyan mondhatnék véleményt róluk? És sajnos vannak olyanok, amik nem biblikusak.
  Szerintem ennél az egész témánál a „gyümölcseikről ismeritek meg őket” elv szerint lehet eligazodni.

  Ha a katolikus hívőket felébreszti, és esetleg közelebb viszi Jézushoz, akkor az például egy jó gyümölcs.

  Összességében azt tudom mondani, hogy konkrét üzenetekről könnyebb lenne véleményt mondani.

  Végül pedig egy megszívelendő tanács C.S. Lewistól:

  Amióta csak keresztény lettem, mindig is úgy véltem, hogy a legjobb s talán az egyetlen szolgálat, amit nem hívő felebarátaimnak tehetek, ha megmagyarázom és megvédelmezem azt a hitet, amely mindenkor közös volt csaknem valamennyi keresztény számára. Több okom is van arra, hogy ezt gondoljam. Először is a keresztényeket egymástól elválasztó kérdések gyakran tartalmaznak olyan magas teológiai vagy éppen egyháztörténeti vonatkozásokat, amelyeket legfeljebb igazi szakértők tárgyalhatnának.

  Az ilyen vizeken eltévednék, és inkább magam szorulnék segítségre, mint hogy képes lennék másoknak segíteni. Másodszor, úgy vélem, el kell ismernünk, hogy e vitás pontok megtárgyalása egyáltalán nem járul hozzá ahhoz, hogy egy kívülállót a kereszténység kebelébe hozzon. Amíg ezekről írunk és beszélünk, sokkal inkább az látszik valószínűnek, hogy elrettentjük őt a gondolattól, hogy valamelyik keresztény felekezetbe lépjen, mintsem megnyernénk őt a magunkénak. Arról, ami megoszt bennünket, csak olyanok jelenlétében beszéljünk, akik már eljutottak oda, hogy higgyék, csak egy Isten van és Jézus Krisztus az Ő egyszülött fia.

  #456
   Dávid 
  Felhasználó

  Szia Thea

  Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál és én is egyetértek veled “a gyümölcseikről ismeritek meg őket”, ezen én is gondolkodtam és ez így igaz. Én úgy érzem, hogy megváltoztam mióta ezeket az üzeneteket olvasom és a jó irányba nem vagyok tökéletes sokszor nem úgy végeztem a gyónásomat sajnos, ahogy egy katolikusnak kellett volna és lehettem volna jobb ember is mai napig is lehetnék és nagyon sokszor voltam halálos bűnben. Én ezt a nagyfigyelmeztetés dolgot nem akarom senkire sem ráerőltetni és nem is fogom, szerintem hiteles és gondolom, hogy sokaknak segít. Az hogy én melyik oldalon fogok állni, mikor eljön az idő és benne leszünk nyakig a slamasztikában, akkor nehezebb lesz, remélem nekem is jut hely majd és még nagyon sok embernek a menyben. Egyébként múlt év augusztusától tudtam meg ezeket a dolgokat mármint ahogy a világ működik, mondhatni, akkor “ébredtem fel” mint ahogy mondják és azóta már nagyon sok mindennek utána néztem sok a hazugság és az igazság is az embernek kell dönteni kihámozni a dolgokat. Nekem ez az oldal is nagyon sokat segített és a Világhelyzete is. Bármilyen témában szeretnék bekapcsolódni ha lehet, engem minden ilyen téma érdekel, ami politikai vallási vagy bármi.

  Még egyszer köszönöm, hogy volt szakítottál rám időt, minden jót és további sok sikert

  Dávid.

  #457
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Dávid!
  Igazán nincs mit.
  Ha szeretnél közelebb kerülni Jézushoz és megerősíteni a hited, akkor azt javaslom, hogy olvasd a Bibliát, mert “a hit hallásból van, a hallás pedig Isten igéje által” (Róma 10:16).
  A menyországba vezető út pedig nagyon egyszerű és nem a jóságodtól függ, hiszen kiérdemelni egyikünk sem tudja, ez egy ajándék Istentől.
  “Mert kegyelemből tartattatok meg, hit által; és ez nem tőletek van: Isten ajándéka ez; Nem cselekedetekből, hogy senki ne kérkedjék.” Efézus 2:8-9
  “Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,” Titus 3:5

  és

  “Aki hisz a fiúban örök élete van.” János 3:36

  A tetteid ebben az életben nem a megváltásodat, hanem a mennyei jutalmaidat határozzák meg és persze hozzásegíthetnek másokat, hogy rátaláljanak az igaz útra, tehát fontosak, de nem előfeltételei a megváltásnak, inkább annak következményei.

  #458
   Névtelen

  Kedves Thea!

  írod:
  “Szerintem ennél az egész témánál a „gyümölcseikről ismeritek meg őket” elv szerint lehet eligazodni.”
  Mát. 7,17 Ekképen minden jó fa jó gyümölcsöt terem; a romlott fa pedig rossz gyümölcsöt terem.
  Mát. 7,18 Nem teremhet jó fa rossz gyümölcsöt; romlott fa sem teremhet jó gyümölcsöt.

  ( A “prófétanő” által “Isten” fenyegetőzik, átkozódik, hogy abban az esetben, ha őt nem fogadják el, mint prófétát, akkor …! Azt hiszem Kanku tett fel el sokatmondó linket ide az oldalra valahová! De az üzenet forrása ( akiket megnevez, mint olyanokat, akiktől az üzenetek jönnek) se Biblikus! Ennyit a “gyümölcséről”!)

  Mát. 12,33
  Vagy legyetek jó fák, és teremjetek jó gyümölcsöt, vagy legyetek romlott fák, és teremjetek romlott gyümölcsöt; mert gyümölcséről ismerik meg a fát.

  írod:
  “Ha a katolikus hívőket felébreszti, és esetleg közelebb viszi Jézushoz, akkor az például egy jó gyümölcs.”

  Jézushoz viszi őket közelebb ( megtérnek-e tőle? Újjászületnek-e ? Betöltekeznek Szent Lélekkel? ), vagy a vallásos cselekedetek intenzítását növelik? Angyalok, szentek, Szűz Mária ímádatához, hozzájuk való könyörgéshez? ( Mégha ez úgy is néz ki, mintha “búzgóságosabbak” lesznek tőle, ez nem ad életet nekik, hanem csak lefoglalja a lelküket, és kiszolgáltatja a szellemüket idegen szellemeknek!)2 Tim. 3,5 Kiknél megvan a kegyességnek látszata, de megtagadják annak erejét. …
  Mert aki nem a “kapun” megy be, az azért jön, hogy öljön, rontson és pusztítson!
  Márpedig az Úr Jézus az Út, az Igazság és az Élet! És ezekben az üzenetekben nem arról van szó, hogy “hívjátok segítségűl az Úr Jézus Krisztus nevét, bánjátok meg bűneieket, térjetek meg, fogadjátok be szívetekbe Megváltótokat…stb!), keressétek Istent, olvassátok a Bibliát, az Isten beszédét…stb, hanem arról, hogy FOGADJÁTOK EL ezeket a próféciákat, olvassátok ezeket, higykjetek bennük, ne higyjetek azoknak, akik nem fogadják el azokat a Bibliára hívatkozva …ajánljátok fel a szenvedéseiteket Istennek, meg Szűz Máriának ( mennyei Édesanyátok 7 fájdalmas szentséges szívének)áldozatúl, meg stb!

  2Kor 11,3
  Attól félek azonban, hogy a gondolataitok eltávolodnak a Krisztus iránti õszinte egyenességtõl és tiszta hûségtõl. Ez történt akkor régen Évával is, amikor a Kígyó (Sátán) becsapta, és ez megtörténhet veletek is!
  2Kor 11,4
  Mert azt türelmesen elviselitek, ha egy idegen elmegy hozzátok, és más dolgokat mond Jézusról, mint amit mi. Készek vagytok arra is, hogy más szellemet, vagy más örömhírt fogadjatok be, mint amit már befogadtatok. …

  A más szellem, más Jézust prédikál, és más szellem vételével jár! Gondolj pl a New Age-re!

  Ezt mindenkinek ajánlom meghallgatásra:

  #459
   Thea 
  Adminisztrátor

  Ida, természetesen akkor jó a gyümölcs, ha az Úrhoz visz közel valakit, hiszen pont ezt írtam.
  Az Úr pedig bárkit és bármit fel tud erre használni. Van, akinek már elege van C.S. Lewis pédáimból ( 😀 ) de őt például az egyetem egyik legközismertebb ateistájának egyik kijelentése indította el a hit felé vezető úton.
  A Nagyfigyelmeztetésről való párbeszéd esetében pedig, amennyiben az vezérel, hogy másokat az Úrhoz vezess, sokkal célrevezetőbb az Ige “tejével” segíteni, hogy a keresők rátaláljanak a helyes irányra, hiszen esetükben általában “most született csecsemőkről” van szó, illetve van, amikor még arról sem.
  Biztosan ismered a nap és a szél történetét…

  (Teljesen egyetértek azzal, amit Kanku és Xénia írtak ebben a témában. Itt most Dávid kérésére válaszolok, aki láthatólag az Urat keresi, tehát segítsünk neki együtt szeretetben. Ne próbáljuk a sötétséget kihessegetni a szobából, inkább engedjük be fényt.)

  #460
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Dávid!
  Csaba éppen egy jó konkrét példával szolgált, amiből el lehet indulni. Az általa feltett nagyfigyelmeztetés részlet (http://idokjelei.hu/2013/10/a-vegleges-bekemegallapodas-2014-tavaszaig-letrejohet/#comment-31774):

  “A terv, hogy eltávolítsanak tőlem titeket elkezdődött, és ha nem maradtok óvatosak és éberek, akkor a sötétség barlangjába csábítanak majd benneteket. Ő, az antikrisztus, utánozni fogja Istenségem minden aspektusát, amelyet a kígyó ismertet meg vele.”

  Ehhez Csaba még hozzáteszi, hogy “szoktam olvasni a szénírást is, igaz nem gyakran”.
  Sajnos, ha gyakrabban tenné, akkor tudná, hogy ezeket a Bibliából is tudjuk:

  “Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia, A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát.” és “És imádák a sárkányt, a ki a hatalmat adta a fenevadnak” (II. Thess. 2:3-4, Jelenések 13:4)

  A Biblia azt mondja, hogy Jézus maga az IGE. Miért ne mennénk egyenesen a forráshoz? És az Ige erre szólít fel: “Igyekezzél, hogy Isten előtt becsületesen megállj, mint oly munkás, a ki szégyent nem vall, a ki helyesen hasogatja az igazságnak beszédét.” Ez pedig csak úgy lehetséges, ha ismered az Igét.

  A megváltáshoz eljuthatsz enélkül is, de erősödni, növekedni csak így tudsz.
  Isten áldjon!

  #461
   Bodolur 
  Felhasználó

  Arról is ír Biblia, hogy az utolsó időkben rengeteg tévtanító és hamis próféta lesz.
  “És sok hamis próféta támad, akik sokakat elhitetnek.” Mt. 24:11
  “Szeretteim, ne higyjetek minden léleknek, hanem próbáljátok meg a lelkeket, ha Istentől vannak-é; mert sok hamis próféta jött ki a világba.” I. Ján. 4:1
  Sok video kering az interneten mindenféle próféciákról, meg elragadtatásokról, de nagyon kevésnek van valóságalapja.
  Meg kell mindig vizsgálni az adott személy életvitelét, az sokat elmond arról, mennyire lehet neki hinni.
  Aztán meg kell vizsgálni, hogy az általa elmondottak mennyire illeszkednek bele Isten igéjébe, tehát a Bibliában leírtakba. Tehát ha egy leírt eseményről részleteket közöl, az lehet valós.
  Ha egy üzenetben vannak a Biblia, tehát Isten kijelentéseitől eltérőm esetleg ellentétes kijelentések, az nem lehet Istentől, és így a teljes üzenet sem.
  Ezt mindig tartsátok szem előtt. Csak jó tanácsként mondom.
  A katolikusok számára pedig van megoldás. Térjenek meg, merítkezzenek be igazán, és töltekezzenek be Szent Lélekkel és ahogy Thea is írta, olvassák a Bibliát, és elsőként ajánlanám nekik a II. Móz 20. 1-17. Mindjárt látni fogják, hogy miket kell első körben elhagyniuk. Menni fog. 🙂

  #462
   Névtelen

  Kedves Thea!

  írod:
  “Ida, természetesen akkor jó a gyümölcs, ha az Úrhoz visz közel valakit, hiszen pont ezt írtam.”

  Értelek, de én se viccből írtam, amit írtam, mert Dávid úgy értelmezte ( és már megkönnyebbülten fel is sóhajtott), mintha te azt mondtad volna, hogy “annak jó a gyümölcse”! Én is csak szerettem volna rávilágítani , hogy mit kell érteni és hogyan kell megvizsgálni a jó gyümölcsöt.

  írod:
  “A Nagyfigyelmeztetésről való párbeszéd esetében pedig, amennyiben az vezérel, hogy másokat az Úrhoz vezess, sokkal célrevezetőbb az Ige “tejével” segíteni, hogy a keresők rátaláljanak a helyes irányra, hiszen esetükben általában “most született csecsemőkről” van szó, illetve van, amikor még arról sem.”

  Szerintem azért nem mondhatod, hogy nem használom eléggé az Igét a hsz-aimban!

  #466
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Ida!
  Valóban senki sem mondhatja, hogy ne az Igére hivatkoznál mindig. Természetesen én sem erről beszéltem. Lehet, hogy a magyarban kevésbbé elterjedt ez a szóhasználat, de az “Ige teje” azokat a részeket jelenti, ami az alapokról, a megváltásról, a hitről, az Ige fontosságáról szólnak.
  Ha valaki nincs tisztában a matematika alapjaival, akkor hiába próbálod elmagyarázni a másodfokú egyenleteket.
  Szerintem a megváltásra kell koncentrálni, hiszen a harc is a lelkekért folyik. És ha ez sikerül, mármint a megtérés, akkor már a többi is könnyebb lesz, hiszen a Szent Lélek elvégzi, amit mi nem tudunk.

  Persze nem könnyű idáig eljutni, mert a berögzült szokásokat és hagyományokat nehéz megtörni. Erre mondta Jézus, hogy “érvénytelenné teszitek az Isten igéjét hagyományotokkal, amelyet továbbadtatok;” Márk 7:13
  Isten áldjon!

  #467
   Névtelen

  Szia Thea!

  Én is ismerem a kifejezést természetesen, és nem is ezzel volt gondom ,hiszen én is az evangéliumra koncentrálok. Én is csak azért írtam , amit írtam, hogy ne legyen félreérthető a Dávidnak adott válaszod.( A másodikat akkor még nem olvastam, mert még nem jelent meg akkor.) És hogy felhívjam a figyelmet rá, hogy mennyire vigyáznunk is kell, hogy a válaszaink egyértelmüek és “jólkidolgozottak” legyenek minden szempontból, mert lelkek üdvössége múlhat rajtuk.( Egyikünk se szeretné, ha az ítéletkor ránk mutogatnának, hogy “…dehát Ő mondta…, és mi csak azért…”
  írod:
  “Ha valaki nincs tisztában a matematika alapjaival, akkor hiába próbálod elmagyarázni a másodfokú egyenleteket.”
  Igen, ez így van, de azt is fel kell ismernünk, hogy egy olyan emberrel beszélünk-e, aki nem ismeri az evangéliumot egyáltalán, vagy olyannal, aki azt gondolja magáról, hogy ő újjászületett keresztény.(Vagyis olyannal-e, aki nincs tisztában a matematika alapjaival, és ezt tudja is magáról, vagy olyannal, aki azt gondolja magáról, hogy ismeri azokat.Ez utóbbiak akkor ismerik csak fel, hogy nincsenek az alapokkal se tisztában, ha elmagyarázod nekik a másodfokú egyenleteket. Azután, egy idő után már eljuthatunk az alapokhoz is, de a lényeg, hogy Ők maguk ismerjék fel azt, hogy “nem értik”! Legalábbis én ezt tapasztaltam ( akár itt ezen az oldalon is), hogy az, hogy mi tudjuk, hogy ők nem tudják, és mi úgy válaszolunk nekik, hogy az alapot akarjuk megmutatni nekik , a2x2-t (holott ők a másodfokú egyenlet megoldóképletéről kérdeznek), akkor a 2×2-őt se fogják bevenni, mert a kérdésükre nem kapnak választ, és nem tudnak tovább kérdezni (mert nem jutnak el arra a felismerésre, hogy azt se tudják) , hogy a 2×2-ig eljussunk.(És még nagyképüeknek, gőgösnek, vagy értelmetlennek is tarthatnak bennünket, ha eleve a mi velük kapcsolatos látásunk szerint válaszolunk.)
  Persze, nem kioktani akarlak, csak elmondtam a tapasztalataimat. Mert nem tudhatjuk, hogy lesz-e lehetőségünk javítani, és nem szeretnénk, ha esetleg tudatlanul így tennénk:
  Ezék. 13,22 Mivelhogy megszomorítjátok az igaznak szívét hazugsággal, holott én őt bántani nem akartam, s megerősítitek a hitetlen kezeit, hogy meg ne térjen gonosz útjáról, hogy őt életben megtartsam.

  Békesség!

  #468
   Dávid 
  Felhasználó

  Sziasztok
  Írtam egy pár dolgot csak nem rakta ki ide miért? jóváhagyásra vár gondolom

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 69

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account