Modernkori Izrael

Címkézve: 

Ennek a témakörnek tartalma 35 hozzászólás, 6 résztvevő. Utolsó frissítés:  Manci 9 éve, 8 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1208
   Thea 
  Adminisztrátor

  Sziasztok!
  Ria kért meg, hogy az alábbi meglátását tegyem be valamelyik fórumba. Íme:

  “Palesztina es a zsido nép
  Izrael mindig is békében akart élni a palesztin területen élo arabokkal (nem pedig “Palesztinokkal”,mert milyen alapon lennének azok?), de ezek nem akarnak békét kötni, csak követelozéseik vannak, aminek semmiféle jogi alapja nincs. Akik ismerik Izrael történetét egészen napjainkig, azok mar az osidokre visszanyuloan tudjak, hogy Kanaan földjét, amit ma Palesztinanak neveznek, (ahol valamikor a filiszteusok éltek) Isten adta Izraelnek. A romaiak Izrael orszagat Judaval, Samariaval es Galileaval, mint annak részeivel, egyszeruen “Filisztea”-nak nevezték el, hogy Izraelnek még a neve se maradjon fenn. A nevét Herodotosz görög történetirotol vették (Kr.e. 500-424), aki beutazta a Kelet orszagait, es Izrael orszaganak nevét Filiszteara hamisitotta. Noha a filiszteusok teljesen eltuntek a történelem szinpadarol, a romaiak is azokrol nevezték el Izrael orszagat, akik legosibb ellenségei voltak. Igy lett Izraelbol “Filisztea”. Ebbol a névbol alakult ki a “Palesztina” es a “palesztinok”. Izrael orszaga a Szentföld. A templomnak a romaiak altal Kr.u. 70-ben történt lerombolasaig es a zsidoknak Kr.u. 132-135-ben lezajlott felkeléseig Izrael,i ll.Juda, – tehat Izrael 12 törzse – megszakitas nélkül a Szentföldön lakott, es a romaiak hatalmi politikaja révén kezdodött meg Kr.u. 70-ben es 135-ben a zsidoknak, a vilag minden részére valo szetszoratasa. Ezutan a Szentföld különbözo allamok kezére jutott, de mindvégig laktak zsidok is e foldon. A 638. évig mindenféle keveréknép lakott ott, akiket a romaiak telepitettek oda. A mohamedan Omajidak, akik 687-691 között a templomtéren felepitették az Omar mecsetet, idegen uralkodok voltak, akik uralkodtak a benszülött keveréknép felett, köztük a zsidok es keresztyének felett. Igy került a törökök es ottomanok kezébe az orszag, akik teljesen pusztasagga tették a földet, mert muvelni nem tudtak. Isten, aki oly sok népnek engedte, hogy meghoditsa Palesztinat, egyiknek sem engedte meg közülük, hogy megvesse labat az orszagban, es gyökeret verjen ott, mert Izrael szamara tartja fenn.
  Azt te is biztos tudod, hogy az angolok az elso vh.utan mandatumot kaptak egesz Palesztina felett, miutan a török birodalom összeomlott, de, akik ezutan méltatlan hintapolitikat folytattak, mert egyrészrol a mekkai arab vezetoknek politikai önallosagot igért, masfelol viszont az angol cabinet ugy döntött, hogy a zsidoknak is legyen önallo allamuk Palesztinaban es kibocsatotta a Balfour-nyilatkoztot, amirol szintén biztosan tudsz. Mikor azutan a 2.vh.-bol is gyoztesen kerültek ki, politikai kutyaaszoritoba kerültek, mert mindkét félnek (zsidoknak,araboknak) eleget kellett tenniük. A zsidok követelték a megigért sajat allamot, masfelol az angolok meg akartak adni a szaud-arabiai, iraki es transzjordaniai araboknak az önallosagot. A lényeg,hogy egyszeruen kettéosztottak az orszagot. A hitleri zsidoüldozések borzalmai elol 1945-ig ezrével jöttek zsidok az orszagba, de sok arab is költözött oda, es 1948-ig igencsak megnott az arab lakossag létszama, ami egyre inkabb növelte a feszültséget.Az arabok borzalmas vérfürdoket rendeztek a védtelen zsidok közt. Ezért azutan az angol kiralyi bizottsag javasolta a kis orszag ujboli felosztasat, aminek célja az volt,hogy a zsidok sajat allamot alapithassanak. Vegül is kikialtottak Izrael allam megalakulasat, amit tudunk ugye? Es azt is, hogy még azon az éjjelen, ot arab allam jol felfegyverezett hadsereggel tamadast intézett a védtelen zsidok ellen, azzal a céllal, hogy teljesen megsemmisitse oket. Az orszagban maradt arabok szintén fel voltak fegyverezve, es ok is ratamadtak a zsidokra. Igy mindaz, amit a zsidok idaig felépitettek, az altaluk létrehozott jolét, értékek az arabok kezére jutottak volna. Ezt az embertelen szandekot azonban nem tudtak megvalositani… Isten beavatkozott.
  1880-ig nagyon kevés arab élt az orszagban, es ezek is szegénységgel es betegséggel küszködve éppen csak hogy vegetaltak. Az arab mindig is egy pusztalako volt. Ezek nem tudnak földet muvelni es igazi kulturemberként élni, plusz nagyon lustak. Ebben az idoben az egész orszag a Konstantinapolybol uralkodo török szultan tulajdona volt. A török hivatalnokok kizsakmanyoltak a szegény népet es meggazdagodtak. Palesztina egyetlen négyzetmétere sem volt az ott lako arabok tulajdona. 1870-80-tol kezdtek a zsidok eroteljes hullamokban visszavandorolni atyaik földjére a Dreyfus- per es a bazeli elso cionista kongresszus utan. A török politika is modosult ekkor: mindazok, akik adojukat harom évre elore egy összegben befizették, az altaluk hasznalt földbirtok tulajdonosai lettek. Ezt azonban csak a mintegy 500 gazdag arab csalad tudta megtenni, akik kizsakmanyoltak sajat népüket. A szegény arab parasztok ennek az 500 feudalis csaladnak szolgaiva lettek, es borzalmas körülmünyek között éltek. A zsido bevandorlok pedig draga pénzen vették a földet egyfelol a gazdag arab effendiktol, masfelol a szegény arab parasztok is földet adtak el titokban a zsidoknak. Az ilyen modon szerzett földet, a zsidoknak olykor kétszer kellett megvasarolniuk. Amikor 1917-ben, 400 év utan megszünt a török uralom Palesztinaban, mind a gazdag, mind a szegény arabok ott maradtak es azt allitottak, hogy ez az o orszaguk. A zsidok a teljesen lepusztult földeket ismét termékennyé tették. Erre mondja az arab kozmondas: “ahova a zsido beteszi a labat, ott viz buzog fel a földbol”. A közel 2000 év alatt teljesen lepusztult orszag néhany évtized alatt viragzo istenkertjévé valt. Az orszagban eroteljes gazdasagi fellendüléssel viszonylagos jolét kezdodött, es persze az arabok csak ugy özönlöttek a környezo orszagokbol a zsidok altal teremtett joléti allamba. (Az arabok egyébként egy nagyonlusta nomad nép) Na es persze igénybe vették a zsido korhazak es orvosok altal nyujtott gyogyaszati lehetoségeket is. Kozben 1948 majus 14-én megalakult Izrael allama es az angolok mind egy szalig elhagytak az orszagot, es (mint feljebb mar irtam ) az Izraelt körülvevo öt arab allam haborura készült, az orszagban lako arabok pedig a zsidok kiirtasara. Ezért a jeruzsalemi fomufti,sürgeto felhivast bocsatott ki, aminek a lényege az volt,hogy valamennyi arab néhany héten belül hagyja el az orszagot, mert majus 14-en az öt környezo allam hadserege tamadni fog a zsidok kiirtasara. Hogy a zsidok ne tudjanak arab tuszokat ejteni,es igy békefeltételeket kicsikarni, ezért valamennyi arab,aki zsidok szomszédsagaban lakik, hagyja el az orszagot. Ennek az értelmetlen felhivasnak valoban engedelmeskedett is mintegy 400 000 arab, akik 1948 majus 14-ig tényleg elhagytak az orszagot, mert hittek vezéreik hazugsaganak, hogy néhany héten belül visszatérhetnek.
  Amikor Egyiptom, Jordania, Irak Sziria es Libanon valoban beinditotta a haborut az orszagban lako 650 000 zsido ellen, ujabb 150 000 arab követte a fomufti felhivasat es hagyta el az orszagot azzal, hogy az ot arab allam gyozelme utan visszatérnek. Ez a kb. 500 000 palesztin, aki önkent hagyta el az orszagot, kapta azota a vilagsajtoban es politikai targyalasokon a “palesztin menekültek” gyüjtonevet. Izrael egyetlen arabot sem uzött el a Szentföldrol, sot ellenkezoleg, arra kérték az arabokat,hogy maradjanak az orszagban. Szoval a haboru elkezdodött, méghozza nagyon egyenlotlen küzdelemben, mert a zsidoknak csak a 2.vh-bol megmaradt elavult fegyvereket sikerült szerezni, szemben pl. a jordaniaiak nehézvegyvereivel, akik 26 napig éjjel-nappal lotték Uj-Jeruzsalemet (persze a többiekkel együtt) mégis a sok veszteség ellenére, a zsidok kerültek ki gyoztesen. Végül megkötötték 1949 marc.6-an a fegyverszüneti szerzodést Izrael, es az öt arab allam, Izrael sok uj területet nyert. A kb. 550 000 elmenekült palesztint becsaptak, ezek mindenüket elvesztették, es azota is taborokban élnek, mint palesztin menekültek.Tehat nem Izrael tartja oket fogsagban, vagy mi . (Ha az azota segélyezesükre költött pénz egy töredékét a letelepitésükre költötték volna, mar régen probléma nélkül beilleszkedhettek volna barmelyik arab orszagba). Az arabok teljes vallasszabadsagban es egyaltalan teljes szabadsagban élnek. Az egyiptomiak a Gaza-övezet lakosait magukra hagytak szomoru, vigasztalan sorsukban. Amikor 1967-ben Izrael elfoglalta a Gaza-övezetet, a területen alig volt elektromos halozat, a varosoknak nem volt vizellatasuk. Mindezt Izrael épitette ki 1967-tol. A Jordan allam Judeaban, Samariaban es Kelet-Jeruzsalemben lako palesztinokat alattvaloinak tartotta ugyan, de ezeket a területeket 1948 és 1967 között teljesen elhanyagoltak. Nem épitettek itt sem iskolakat (az arabok), sem korhazakat, sem gyarakat, hogy ezzel emeljék a nép jolétét.Ehelyett kivégeztek sok ellenallo palesztint. Csak 1967-ben zsido fennhatosag alatt kezdodött el a terület fejlesztése. Voltak persze, akik nem hallgattak a mozlim fomufti felhivasara, az orszagban maradtak es ma is, mint izraeli allampolgarok laknak es izraeli utlevéllel rendelkeznek. Izraeli egyetemekre jarnak, vagy sajat iszlam egyetemeik iskolaik vannak. Sokan közülük jordaniai allampolgarok, akik éppen ezért Izraelnek nem fizetnek adot, es a Jordan parlament kepviseloire szavaznak.
  (Nagyon sok mindenrol lehetne még irni, amilyen kedvezményekben részesülnek még az Izrael területén élo arabok, amit a zsido allamnak köszönhetnek, es mégis megy a höbörgés, az utalkozas, a vadlas a gyulölködés mindenfelol, a zsido allam es egyaltalan a zsido nép irant.)

  Az arabok valojaban nem akarnak önallo palesztin allamot.
  Ha nem igy lenne, 1948 és 1967 között mar régen létre tudtak volna hozni egy ilyen allamot.
  A gazdag olajtermelo allamok, miért nem olvasztjak be ezeket a a palesztin menekülteket sajat orszagaik lakossagaba? Azért, mert politikai aduként tartogatjak oket a menekülttaborokban Izraellel szemben, hogy a vilag véleményét tartosan Izrael ellen hangoljak, és tovabbra is szíthassak Izrael ellen a “szent haboru” tuzét.
  A palesztin problémanak tehat vallasi hattere és oka van amelyet felszinesen és csupan politikailag nem lehet megoldani. Csak az örök Isten oldhatja meg, mert Izrael Isten népe volt, ma is az, és az is marad mindörökre.”

  – Ria hozzászólásának vége

  #1209
   Marci 
  Felhasználó

  Nagy téma. Először Isten igéjében kéne tisztázni a dolgokat. Azután szét kellene választani a propagandát az igazságtól. Ehhez igazmondó, lelkiismeretes zsidókat hívunk segítségül. Remélem igazság keresők fognak reagálni, akik mindennek utána néznek.
  Mivel a háború a földért folyik, lássuk mit mond az ige kik öröklik a földet? Ez a egész világra érvényes, nemcsak a zsidókra, habár velük lett közölve először a próféták és Jézus Krisztus Isten fia által.

  Jer. 27.5
  Én teremtettem a földet, az embert és a barmot, a melyek e föld színén vannak, az én nagy erőmmel és az én kinyujtott karommal, és annak adom azt, a ki kedves az én szemeim előtt:

  Mát. 5.5
  Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

  Zsolt. 37.9
  Mert az elvetemültek kivágattatnak; de a kik az Urat várják, öröklik a földet.
  Zsolt. 37.11
  A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.
  Zsolt. 37.22
  Mert a kiket ő megáld, öröklik a földet, és a kiket ő megátkoz, kivágattatnak azok.
  Zsolt. 37.28
  Mert az Úr szereti az ítéletet, és el nem hagyja az ő kegyeseit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja.
  Zsolt. 37.29
  Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.

  Zsolt. 37.22
  Mert a kiket ő megáld, öröklik a földet, és a kiket ő megátkoz, kivágattatnak azok.
  Zsolt. 37.28
  Mert az Úr szereti az ítéletet, és el nem hagyja az ő kegyeseit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja.
  Zsolt. 37.29
  Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.

  Ha megnézzük az elmúlt 68 évben az izraeliek magatartását, bizony nagyon kevés ember felel meg ennek a kritériumnak.
  A lakosság kb. 10% vallásos, ezek legtöbbje Krisztus tagadó, kb. 15000 messiáshívő él izraelben. A többi ateista.

  Ezék. 33.24
  Embernek fia! azok, kik amaz elpusztított helyeket lakják Izráel földjén, ezt mondják, mondván: Egyetlen egy volt Ábrahám, mikor örökségül kapta a földet, mi pedig sokan vagyunk, nékünk a föld örökségül adatott.
  Ezék. 33.25
  Ezokáért mondjad nékik: Ezt mondja az Úr Isten: Véreset esztek, és szemeiteket bálványaitokra emelitek, és vért ontotok; és a földet örökségül kapnátok?
  Ezék. 33.26
  Fegyveretekben bíztatok, útálatosságot cselekedtetek, és mindenitek az ő felebarátja feleségét megfertéztette; és a földet örökségül kapnátok?

  De ha elolvassuk a galata levélben, kik nem öröklik Isten országát?
  Gal. 5.19
  A testnek cselekedetei pedig nyilvánvalók, melyek ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás.
  Gal. 5.20
  Bálványimádás, varázslás, ellenségeskedések, versengések, gyűlölködések, harag, patvarkodások, viszszavonások, pártütések,
  Gal. 5.21
  Irígységek, gyilkosságok, részegségek, dobzódások és ezekhez hasonlók: melyekről előre mondom néktek, a miképen már ezelőtt is mondottam, hogy a kik ilyeneket cselekesznek, Isten országának örökösei nem lesznek.

  Isten nem személyválogató, senki sem lesz faji alapon, testi születéssel Isten országának örököse.
  Ahogy már Keresztelő János megmondta nekik: Mát. 3.9
  És ne gondoljátok, hogy így szólhattok magatokban: Ábrahám a mi atyánk! Mert mondom néktek, hogy Isten eme kövekből is támaszthat fiakat Ábrahámnak.
  Mát. 3.10
  A fejsze pedig immár a fák gyökerére vettetett. Azért minden fa, a mely jó gyümölcsöt nem terem, kivágattatik és tűzre vettetik.

  Folyt. köv. ezekkel a kérdésekkel. Mi a szentek hite? Van e joga Izraelnek megtérés nélkül a földhöz? Kik az igazi zsidók? Kik Ábrahám fiai? Van-e feltétele Izrael összegyüjtésének? Mikorra mondják a próféták? Mit mond az ige a palesztinok jövőjéről?

  #1210
   Thea 
  Adminisztrátor

  Isten hozott Marci!
  Köszönöm, hogy leírtad a fentieket. Én is hasonlóképpen gondolom.
  Palesztina története, amit Ria fent leírt, szerintem elég tényszerű. A baj ott van, ha ezzel mások, például az izraeli politika és vezetés bűneit próbálják mentesíteni.
  Sajnos a mai világban már nem beszélhetünk jó és rossz oldalról, amikor két ország, vagy egyéb szemben álló erők harcáról van szó. Izrael és Palesztina esetében nem Isten oldala harcol a Sátán oldalával, hanem egyik korrupt kormány a másikkal.
  A palesztin vezetés ugyanúgy figyelmen kívül hagyja az emberek érdekeit, mint az izraeli.
  Sajnos a legtöbben, ahelyett, hogy Isten igazságát keresnék, választak egy oldalt, két rossz oldal valamelyikét és ezt az ördög nagyon jól ki tudja használni.

  #1211
   Névtelen

  Szia Marci!

  Az a baj, hogy összekevered a próféciákat, és az ígéreteket. Az ószövetséget az újjal. A föld öröklése már csak az utolsó ítélet után történik. A zsidók elhívása, és története más, mint a gyülekezet, Eklézsia története és elhívása ( amelyben vannak zsidó származásúak) , és pogányok ( nem zsidó származásúak ) is. Az ószövetségben sok prófécia foglalkozik Izrael újjáépítésével, amely az utolsó időkben kezdődik el, és az armageddoni csata után, az 1000 éves királyságban, a millenniumban csúcsosodik ki. Ahol is Krisztus földi királysága valósul meg, ami a zsidók “sátoros ünnepe” lesz, ugyanis az Isten közöttük lakozik majd! De az eklézsia ekkor már megdicsőült testben lesz jelen a földön Krisztus mellett! Hiszen a gyülekezet nem folytatója az ószövetségi Izraelnek. Hiszen a zsidók, mint zsidók, csak addig vannak elvetve ( félretéve, “az asszony a pusztában táplálva” ), amíg a pogányok teljessége ( a választottak, és a hivatalosok száma teljes lesz) bemegyen az üdvösségbe. Nagyon sok igeverset tudnék neked beidézni , amelyik erről szól, de nem szeretném a fél Bibliát idemásolni. De tudjuk a próféciákból, hogy maga az armageddoni csata is Izrael ellen fog történni, és éppen az lesz az a “pillanat”, amikor Úr Jézus visszajön, és győzelmet arat az ott összegyűlt sokaságon. Vagyis Izraelnek léteznie kell addigra. Ahogyan létezik is már. Persze ez abszolúte nem jelenti azt, hogy ott mindenki “vallásilag”, és erkölcsileg, “jó zsidó”, vagy, hogy tökéletes. (Ahogyan az se jelent semmit sajnos, hogy valaki kereszténynek mondja magát. ) Hiszen tudjuk, hogy az utolsó 3 és fél év éppen a “Jákób nyomorúsága” néven szerepel a Bibliában, mint olyan borzalmas , nyomorúságos időszak, amilyen még soha a földön nem volt , és nem is lesz.
  Azok pedig, amik most történnek szerte a világban, a “sok nyomorúság kezdetének” vehetők. Most kell felemelnünk a fejünket, mert a mi megváltásunk elközelgett…! ( Ahogyan a zsidóké is, csak másképpen, mint a keresztényeké…! És egyikünknek se lesz könnyű az elkövetkezendő időszak…! Sőt, ezt az egész emberiségre mondhatjuk! )

  #1214
   Szofi 
  Felhasználó

  Theával és Marcival értek egyet. Örülök, hogy Marci még bibliai idézetekkel is alá tudta támasztani a véleményét. A köznapi életben egy kívülálló számára, aki nem palesztin keresztény, nem zsidó és nem cionista és nem antiszemita és nem Izraelben él, de ennek ellenére megpróbálja megérteni, hogy mi miért van és hogy kezdődött, akkor azt kell mondani, nem a palesztinok kezdték…

  Ted Pike, aki egy oregoni lelkész, jól ismeri a Bibliát, Ó- és Új-Szövetséget, de még a Talmudot is. Van egy-két magyar nyelvű videója. Azért érdemes megnézni, hogy az ember – keresztény vagy zsidó lévén – se legyen elfogult.

  Az ő vallásuk előírta, hogy nekik vissza kell menniük Jeruzsálembe, nem előbb és nem később, mint az ezredforduló. Ők ezért vannak ott és ennek kapcsán nem átallanak foszfor-bombákat dobni iskolákra. Vajon mit szólna ehhez Jézus? Csak a keresztények képzelik azt, hogy a Biblia – a zsidókra vonatkozó része az Ótestamentum – vezeti őket ma is, mint a keresztényeket.

  #1215
   Szofi 
  Felhasználó

  Linket nem lehet beszúrni? Én megpróbáltam az előbb, de nem sikerült.

  #1218
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Szofi!
  Engedelmeddel kijavítottam a linket a hozzászólásodban. Itt a fórumban az a legegyszerűbb, ha bemásolod a linket és kész, minden extra kód nélkül.

  Amúgy helyesen így nézne ki, ha manuálisan akarod hozzáadni a tageket (de használhatod a link gombot is):

  <a href="https://www.youtube.com/watch?v=dlnawdMQMUY">Ted Pike</a>

  #1224
   Névtelen

  Kedves Szofi!

  Én is alátudom támasztani a látásomat Igével! Majd’ a fél Bibliával ! De szerintem, ha te azt a kérdést teszed fel a zsidók cselekedeteivel kapcsolatosan, hogy “mit szólna ehhez Jézus”, és te ezt komolyan hiszed is, hogy egy zsidót az érdekel, akkor úgy gondolom, hogy kár elkezdeni idézni!
  Továbbá a zsidók majd 2000 évig nem tudtak visszatérni Izrael földjére, pedig szerettek volna! De nem tudtak, mert mehettek. Amíg Isten nem engedte őket! De , mindegy is, a Bibliában benne van mindez, de te döntöd el, hogy Isten beszédének, vagy egy oregoni lelkésznek hiszel-e…!

  #1225
   Névtelen

  Ja, és Kedves Szofi!

  Ahogyan írtam is, Marci csak úgy idekeveri az igeverseket, anélkül, hogy értelmezné azokat a témával kapcsolatosan! Azért nem mindegy, hogy mit írunk, hová, és milyen összefüggésben…..!

  #1226
   transient life 
  Felhasználó

  sziasztok

  én csak Marci sok idézett ige versét szeretném kiegészíteni még eggyel amit nem láttam a felsorolásban – ha már azt vizsgáljuk, hogy jelenleg kié is a föld (vagyis kinek van hatalma azokon, akik a földet birtokolják):

  “A Sátán ezután egy pillanat alatt megmutatta Jézusnak a földkerekség összes királyságát, majd ezt mondta: „Neked adom ezeknek a királyságoknak minden hatalmát és dicsőségét. Mindez az enyém, és annak adom, akinek akarom. Ha tehát engem imádsz, mindez a tiéd lesz.” Jézus így válaszolt: „Azt mondja az Írás: »Az Örökkévalót, Istenedet imádd, és csak őt szolgáld!«”
  Lk 4,5-8

  abban pedig egyébként Idával értek egyet, hogy Isten ígéretei (szövetségszerzés által tett ígéretei):
  1. meg nem másíthatóak vagyis örök-érvényűek
  2. nem összekeverendőek a profetikus ígéretekkel

  #1232
   Marci 
  Felhasználó

  Üdv mindenkinek!

  Kedves Ida!

  „A föld öröklése már csak az utolsó ítélet után történik.” Írtad.

  A föld öröklése és a földhöz való jog már az ó-szövetségben is megjelenik. Mikor kijöttek Izrael fia Egyiptomból Józsué vitte be őket őket Kánaán földjére és osztotta szét örökségül a törzseknek. De Mózes által az Úr figyelmeztette őket, hogy ennek az örökségnek a megtartásának vannak feltételei.

  5 Móz. 30.17
  Ha pedig elfordul a te szíved, és nem hallgatsz meg, sőt elhajolsz és idegen isteneket imádsz, és azoknak szolgálsz;
  5 Móz. 30.18
  Tudtotokra adom ma néktek, hogy bizony elvesztek: nem éltek sok ideig azon a földön, a melyre a Jordánon általkelvén, bemégy, hogy bírjad azt.
  5 Móz. 30.19
  Bizonyságul hívom ellenetek ma a mennyet és a földet, hogy az életet és + a halált adtam előtökbe, az áldást és az átkot: válaszd azért az életet, hogy élhess mind te, mind a te magod;
  5 Móz. 30.20
  Hogy szeressed az Urat, a te Istenedet, és hogy hallgass az ő szavára, és ragaszkodjál hozzá; mert ő a te életed és a te életednek hosszúsága; hogy lakozzál azon a földön, a mely felől megesküdt az Úr a te atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak, hogy nékik adja azt.

  5 Móz. 4.25
  Hogyha majd fiakat és unokákat nemzesz, és megvénhedtek azon a földön, és elvetemedtek, és csináltok magatoknak faragott képet, akármihez is hasonlót, és gonoszt cselekesztek az Úrnak, a te Istenednek szemei előtt, haragra ingerelvén őt:
  5 Móz. 4.26
  Bizonyságul hívom ti ellenetek e mai napon a mennyet és a földet, hogy elveszvén hamarsággal elvesztek a földről, a melyre átmentek a Jordánon, hogy bírjátok azt; nem laktok sok ideig azon, hanem pusztára kipusztultok róla.
  5 Móz. 4.27
  És az Úr szétszór titeket a népek közé, és szám szerint kevesen maradtok meg a népek között, a kik közé visz titeket az Úr.

  Izrael Babiloniai fogságba a bűnei miatt hurcoltatott el a földjéről. A Messiás megölése után szintén a bűnei miatt szóratott szét és űzetett el a földjéről.

  De van pozitív ígéret is az összegyűjtésre aminek egy feltétele van a MEGTÉRÉS.

  5 Móz. 30.1
  És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, a melyet elődbe adtam néked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, a kik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened
  5 Móz. 30.2
  És megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind a szerint, a mint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből
  5 Móz. 30.3
  Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden + nép közül, a kik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened.
  5 Móz. 30.4
  Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;
  5 Móz. 30.5
  És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.
  5 Móz. 30.6
  És körülmetéli az Úr, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy élj. (A szív körülmetélése már új szövetségi fogalom Rm. 2.28-29)

  5 Móz. 4.29
  De ha onnan keresed meg az Urat, a te Istenedet, akkor is megtalálod, hogyha teljes szívedből és teljes lelkedből keresed őt.
  5 Móz. 4.30
  Mikor nyomorúságban leéndesz, és utólérnek téged mindezek az utolsó időkben, és megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára:

  Isten mindig az igéje szerint cselekszik.

  Ámós. 3.7
  Mert semmit sem cselekszik az én Uram, az Úr, míg meg nem jelenti titkát az ő szolgáinak, a prófétáknak.

  Isten megjelentette ezt a feltételt Mózesnek. Ez nem változik Ő e szerint cselekszik.

  Ha megvizsgálja valaki hogy MEGTÉTÉS feltétele és ezáltal a jog a földhöz megvalósult-e a modern Izrael történetében. Akkor azt kell hogy mondja NEM! Ez egy világi ateista állam. Most nem minősítem. Akkor mit mond Isten a próféták által az összegyűjtésről? Majd legközelebb.

  #1234
   Névtelen

  Kedves Marci!

  Az újszövetségi, “jézusi” igeversek, amelyeket először idéztél, ( ill a zsoltárokból idézettek is) azok vonatkoznak az utolsó ítélet utánra!
  (Mát. 5.5 Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a földet.

  Zsolt. 37.9 Mert az elvetemültek kivágattatnak; de a kik az Urat várják, öröklik a földet.
  Zsolt. 37.11 A szelídek pedig öröklik a földet, és gyönyörködnek nagy békességben.
  Zsolt. 37.22 Mert a kiket ő megáld, öröklik a földet, és a kiket ő megátkoz, kivágattatnak azok.
  Zsolt. 37.28 Mert az Úr szereti az ítéletet, és el nem hagyja az ő kegyeseit; megőrzi őket mindörökké, a gonoszok magvát pedig kiirtja.
  Zsolt. 37.29 Az igazak öröklik a földet, és mindvégig rajta lakoznak.)

  Amiket most írtál, azok igen, a mostani földi korszakra vonatkoznak! De mint látod , most is , és mindig van maradék tartva Isten előtt, akikért, akikre való tekintettel, bemehettek, visszamehettek a “földjükre”!

  Róm. 11,1 Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való.
  Róm. 11,2 Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. Avagy nem tudjátok-é, mit mond az írás Illésről? a mint könyörög Istenhez Izráel ellen, mondván:
  Róm. 11,3 Uram, a te prófétáidat megölték, és a te oltáraidat lerombolták; és csak én egyedül maradtam, és engem is halálra keresnek.
  Róm. 11,4 De mit mond néki az isteni felelet? Meghagytam magamnak hétezer embert, a kik nem hajtottak térdet a Baálnak.
  Róm. 11,5 Ekképen azért most is van maradék a kegyelemből való választás szerint.
  Róm. 11,6 Hogyha pedig kegyelemből, akkor nem cselekedetekből: különben a kegyelem nem volna többé kegyelem. Hogyha pedig cselekedetekből, akkor nem kegyelemből: különben a cselekedet nem volna többé cselekedet.
  Róm. 11,7 Micsoda tehát? A mit Izráel keres, azt nem nyerte meg: a választottak ellenben megnyerték, a többiek pedig megkeményíttettek:
  Róm. 11,8 A mint meg van írva: Az Isten kábultság lelkét adta nékik; szemeket, hogy ne lássanak, füleket, hogy ne halljanak, mind e mai napig.

  Eljött az idő, és Isten visszahozta a zsidókat a földjükre! Egyébként , ahogyan te is idézted, az utolsó időkben ( bár a szétszóratás alatt többnyire mindig), amikor nagy nyomorúságba kerülnek, akkor megtérnek, és keresni fogják az Úrat, az Ő Istenüket, és akkor……! ( A legnagyobb nyomorúság a II. Világháború volt, amikor is kiáltottak, ahogyan az a próféciában írva is van…! De, mivel Isten tudta, ezért “előőrsöket” küldött az országba, akik helyet csináltak az érkező népnek….! Ahogyan az Nehémiás idejében is történt.

  Deut 4,27 És szétszór az Úr benneteket a népek között; és kevés számmal maradtok meg azok között a nemzetek között, ahova elvisz titeket az Úr.
  Deut 4,28 Ott majd emberi kezek által csinált isteneknek szolgáltok: fának és kőnek, melyek nem látnak és nem hallanak, nem esznek és nem szagolnak.
  Deut 4,29 Onnét aztán megkeresed az Urat, a te Istenedet, és megtalálod; mert teljes szívedből és teljes lelkedből fogod őt keresni.
  Deut 4,30 Ha szükségben leszel és utolérnek téged mindezek a dolgok; A NAPOK VÉGÉN MAJD MEGTÉRSZ AZ ÚRHOZ, a te Istenedhez, és hallgatsz a szavára.
  Deut 4,31 Mert irgalmas Isten az Úr, a te Istened, nem hagy el téged és nem ront meg téged; és nem felejti el atyáid szövetségét, melyre megesküdött nekik.

  5 Móz 4,27 és szétszór minden nemzetek közé, és kevesen maradtok meg a népek között melyekhez az Úr viszen titeket;
  5 Móz 4,28 és ott szolgálni fogtok az isteneknek, kiket emberi kéz csinált, a fának és kőnek, melyek nem látnak, nem hallanak, nem esznek, nem szagolnak.
  5 Móz 4,29 És mikor ott keresni fogod a te Uradat Istenedet, megtalálod őt, ha teljes szivedből keresed és lelkednek teljes keserűségéből.
  5 Móz 4,30 S MIUTÁN MINDAZOK ELÉRNEK téged, melyek eleve megmondattak: AZ UTOLSÓ IDŐBEN * a te Uradhoz Istenedhez térsz, és szavát meghallgatod.
  5 Móz 4,31 Mert irgalmas az Isten, a te Urad Istened; nem hagy el téged, sem egészen el nem töröl, el sem feledkezik a szövetségről, melyről atyáitoknak megesküdött.
  
  5 Móz. 30.1
  És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, a melyet elődbe adtam néked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, a kik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened
  5 Móz. 30.2
  És megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind a szerint, a mint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből
  5 Móz. 30.3
  Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden + nép közül, a kik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened.
  5 Móz. 30.4
  Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;
  5 Móz. 30.5
  És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.

  Hós. 3,4 Mert az Izráel fiai is sok ideig maradnak király nélkül, fejedelem nélkül, áldozat nélkül, szoborkép nélkül, efód nélkül és theráfok nélkül.
  Hós. 3,5 Azután megtérnek Izráel fiai és keresik az Urat, az ő Istenöket, és Dávidot, az ő királyukat, és remegve folyamodnak az Úrhoz és az ő jóságához az utolsó időkben.
  Óz 3,4 Mert sok napig maradnak Izrael fiai király és fejedelem nélkül, áldozat és oltár nélkül, * efod ** és terafim nélkül. ***
  Óz 3,5 És azután megtérnek Izrael fiai, és keresni fogják Urokat Istenöket, * és Dávidot, az ő királyukat, ** és félve járúlnak az Úrhoz és az ő jóvoltához az utolsó időben. ***

  És akárhogyan is nézzük, minden prófécia arról szól, hogy az utolsó időben, de még Jézus visszajövetele előtt keresni fogják Istent, és várni fogják a Messiásukat! És mindezt már Izrael földjén fogják tenni, kerítetlen városokban…! Stb! Ahogyan azt itt is láthatjuk, abban a próféciában, amely az armageddoni csatáról szól! Itt is azt mondja Isten, hogy az Izrael, az Ő népe, akit már a népek közül gyűjtött össze, már békességben, kerítetlen városokban lakik….!
  Ezék. 38,8 Sok idő mulva kirendeltetel: esztendők végével bejösz a földre, mely a fegyvertől már megnyugodott, melynek lakói sok nép közül gyűjtettek egybe Izráel hegyeire, melyek szüntelen való pusztulásban voltak; és e nemzetség a népek közül hozatott ki, s aztán lakozék bátorságosan mindnyája;
  Ezék. 38,9 És feljösz, bemégy mint a szélvész, és leszel mint a felleg, hogy beborítsd a földet, te és minden sereged s a sok nép veled.
  Ezék. 38,10 Így szól az Úr Isten: És lészen abban az időben, hogy tanácsok támadnak szívedben, és gondolsz gondolatot.
  Ezék. 38,11 És mondasz: Felmegyek a nyilt földre, jövök azokra, kik nyugalomban vannak s bátorságosan laknak; kik laknak mindnyájan kőfal-kerítés nélkül, sem zárjok, sem kapujok nincs nékik;
  Ezék. 38,12 Hogy zsákmányt vess és prédát prédálj, hogy fordítsd kezedet a már népes pusztaságok ellen s a nép ellen, a mely a pogányok közül gyűjtetett egybe, mely jószágot és gazdagságot szerez s lakozik a földnek köldökén.
  Ezék. 38,13 Séba és Dedán és Társis kalmárai és minden fiatal oroszlánja ezt mondják néked: Nemde te zsákmányt vetni jöttél? Nemde prédát prédálni gyűjtötted egybe sokaságodat? hogy elvigy ezüstöt és aranyat, magadhoz végy jószágot s gazdagságot, hogy nagy zsákmányt vess.
  Ezék. 38,14 Annakokáért prófétálj, embernek fia, és mondd ezt Gógnak: Így szól az Úr Isten: Avagy abban az időben, mikor az én népem, Izráel bátorságosan lakik, nem tudod-é meg?
  Ezék. 38,15 És eljössz helyedről, a messze északról te és sok nép veled, lovon ülők mindnyájan, nagy sokaság és hatalmas sereg.
  Ezék. 38,16 És feljössz az én népem, Izráel ellen, mint a felleg, hogy beborítsd a földet, az utolsó időkben lészen ez, és hozlak téged az én földemre, hogy a pogányok megismerjenek engem, mikor megszentelem magamat rajtad az ő szemök láttára, Góg!
  Ezék. 38,17 Így szól az Úr Isten: Te vagy-é hát, a kiről szólottam a régi napokban az én szolgáim, Izráel prófétái által, kik prófétáltak azokban a napokban esztendőkön át, hogy téged ő reájok hozlak?
  Ezék. 38,18 És lészen azon a napon, a mely napon Góg eljő Izráel földje ellen, ezt mondja az Úr Isten, felszáll haragom orromban.
  Ezék. 38,19 És féltő szerelmemben, búsulásom tüzében szólok: Bizony azon a napon nagy földindulás lesz Izráel földjén.
  Ezék. 38,20 És megremegnek előttem a tenger halai és az ég madarai és a mező vadai és a földön csúszó-mászó mindenféle állatok és minden ember a föld színén; és leszakadnak a hegyek, és leesnek a meredek kősziklák, és minden fal a földre hull.
  Ezék. 38,21 És előhívom ellene minden hegyem felől a fegyvert, ezt mondja az Úr Isten; egyiknek fegyvere a másik ellen lészen.
  Ezék. 38,22 És törvénykezem vele döghalállal és vérrel; és ömlő záporesőt, jégeső köveit, tüzet és kénkövet, mint esőt bocsátok reá és seregére s a sok népre, a mely vele lesz.
  Ezék. 38,23 És nagynak s szentnek mutatom, és megjelentem magamat a pogányok sokasága előtt, hogy megtudják, hogy én vagyok az Úr!

  És, mivel ők már összegyűjtettek, és itt vannak többek között ezek a próféciák is, amik egy része már teljesült ( hogy az Izrael összegyűjtetett, és már a saját földjén él ), ezért tudjuk, hogy az utolsó időket éljük! Mert ezek a próféciák azt mondják, hogy ezek az utolsó időkben történnek! És egy részük már megtörtént…!

  De az a probléma általában, hogy a keresztények nagy része azt gondolja, hogy a zsidóknak Jézushoz kell megtérniük, és csak akkor fognak majd összegyűjtetni. De a zsidók, zsidóként “térnek meg” Istenhez, és nem keresztények lesznek, hanem zsidók maradnak! Az ő elhívásuk nem az, ami az eklézsiáé, amiben mint már mondtam vannak zsidó származású emberek is, akik keresztények lettek…! De azok már keresztények, és itt pedig zsidókról van szó! A Hóseás 3,5 pedig (És azután megtérnek Izrael fiai..) azt jelenti, hogy visszatérnek a földjükre, és ott “keresik az Urat, az ő Istenöket, és Dávidot, az ő királyukat, és remegve folyamodnak az Úrhoz és az ő jóságához az utolsó időkben. ”

  Persze még számos igevers vonatkozik erre az eseményre. De a zsidók ( meg persze az összes többi vallás képviselői is) Jézust csak akkor ismerik fel, hogy Ő “volt” a Messiás, a Krisztus, amikor már visszajön, mint Király, nagy hatalommal…, stb! Akkor fogja a föld minden lakója siratni őt, és ránézni, akit általszegeztek…! Zak. 12,10 A Dávid házára és Jeruzsálem lakosaira pedig kiöntöm a kegyelemnek és könyörületességnek lelkét, és reám tekintenek, a kit átszegeztek, és siratják őt, a mint siratják az egyetlen fiút, és keseregnek utána, a mint keseregnek az elsőszülött után.

  Arra pedig ebben a korszakban nem lehet sok mindent mondani, hogy sokan azt gondolják, hogy Izraelnek csak akkor van létjogosultsága, ha tökéletes erkölcsű és jóságú emberek lesznek a zsidók…! Hiszen még nem kötöztetett meg a Sátán, és az angyalai. Ráadásul az utolsó időket éljük, amikor a gonoszság diadalmaskodik az Ige szerint… (is)! Szóval nem gondolom, hogy elvárható ez ?!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 36

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account