Isten keresése

Ennek a témakörnek tartalma 20 hozzászólás, 7 résztvevő. Utolsó frissítés:  Edua 10 éve telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #940
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kedves Dávid!
  Tudnod kell, hogy nem vagy egyedül.
  Nagy csak az Úr, de a testvéreid az Úrban is veled vannak. Itt nyugodtan felteheted a kérdéseidet és megpróbálunk válaszolni.

  “Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből. Az én Atyám, a ki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből.” János 10:27-29

  #941
   Dávid 
  Felhasználó

  Sziasztok
  Már sokan leírták nekem, hogy hogyan kell megtérni és sokat segített, továbbá ahhoz, hogy ez megtörténjen kell a bemerítkezés is? Edua említette, hogy gyermekkorban nem önszántunkból keresztelnek meg minket, ezért az nem érvényes.
  Javítsatok ki ha nem jól írtam valamit.
  Esetleg még abban tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan mutatom vagy mutassam be cselekedeteimmel, hogy Jézus példája szerint élek? Valamilyen szinten értem, hogy segíteni a szegényeknek vagy látogatni a betegeket, ezek olyan alkalmak sokszor, amik spontán történnek és véletlenszerűek. Nem adakozunk minden nap, nincs mindig adandó alkalom.
  az utcán vagy bárhol hogyan mutathatok példát? Összetett dolog ez.
  Csak is példákat kérek semmi személyeset! köszi

  #942
   Névtelen

  Kedves Dávid!

  Ne erőlködj, hanem engedd el magad Úr Jézus kezében! ( tudom, hogy ezt nehéz megtenni, de próbáld meg! Higyj benne, hogy fogja a kezed már, és nem engedi azt el! ) A mennyei Atyánk az, aki elkészíti a jó cselekedeteinket, hogy azokban járjunk! És a Szent Lélek az, aki megtanít bennünket arra, hogy hogyan járjunk azokban! Nincs ráírva az elénk tett jó cselekedetekre, hogy “na ezek azok”! A szívedből fognak azok jönni! Pl azok is hozzátartoznak, ha udvarias vagy valakivel, kedves, vagy hasonló! Az a baj azzal, ha nagy dolgokat gondolunk “jót cselekedni”, hogy azokat viszont , amiket megtudnánk tenni, mert elénk lett rakva, nem fogjuk meglátni! Tudom, hogy mit érzel, mi is éreztük ezt annak idején. Mi is azt gondoltuk, hogy Isten malmai a mi esetünkben legalább, majd gyorsabban őrölnek! De nem! Szóval, csak tégy úgy az emberekkel, ahogyan te is szeretnéd, ha veled tennének, adott esetben! A többit majd mindig megfogod tudni!

  A bemerítkezés valóban fontos lépés! A Baptistáknál, vagy pünkösdistáknál, vagy evangélikusoknál ( azt hiszem) megtudod tenni. Mert aki hisz, és bemerítkezik ( megkeresztelkedik) az üdvözül….!
  És olvasd az Újszövetség könyveit! Na meg, ahogyan mondtam imádkozz, beszélj Jézushoz! Mond el azt, amit nekünk is elmondasz!

  Szia!

  #943
   Névtelen

  Szia Kedves Dávid!

  http://www.keresztenydalok.hu

  Innen , erről az oldalról kérhetsz e-mailt:

  NAPI ÁHÍTAT
  Ma 2014 június 1. vasárnap, Tünde napja van.
  Isten sarjasztja a vetést
  „Vesd a te kenyeredet a víz színére, mert sok nap múlva visszanyered azt!” (Préri 11,1).
  Nem szabad elvárnunk, hogy azonnal jutalmat kapunk minden jóért, amit tettünk. Még kevésbé szabad csak ott és olyanokért fáradoznunk, akiknél biztosak lehetünk fáradozásunk jutalmában. Az egyiptomiak a Nílus vizébe vetnek, ami tiszta vetőmagtékozlásnak látszik. Egy idő után azonban leapad a víz, a rizs vagy más vetőmag a termékeny iszapba süllyed, és hamarosan kihajt a vetés. Tegyünk ma jót a hálátlanokkal és a gonoszokkal! Tanítsuk a felületeseket és a csökönyöseket! Az állhatatlan külső mögött termékeny lehet a talaj. Soha nem hiábavaló a munkánk, ha az Úrban végezzük.
  A mi dolgunk csak az, hogy „kenyerünket a vízre vessük”, az ígéret beteljesítését bízzuk Istenre: „megtalálod azt”. Ő nem engedi, hogy ígéretében csalódjunk. Az evangélium, amelyet hirdettünk, él, és egyszer majd meghozza termését. Talán nem hamarosan, de meglesz az aratása annak, amit elvetettünk. Türelemmel kell lennünk, hiszen az Úr is türelmes. „Sok nap múlva”, mondja az Írás, de ha számos esetben hónapok és évek lesznek a napokból, az ígéret akkor is áll. Ez az Ige tehát parancs, amelyhez ígéret is fűződik: engedelmeskedjünk a parancsnak, és kapaszkodjunk hittel az ígéretbe.

  C. H. Spurgeon “Isten ígéreteinek tárháza” c. könyvéből

  Ő, az Úr, egy nagyon jó prédikátora volt! Minden napra van egy ilyen rövid írás! Én nagyon szeretem ezeket!

  #944
   Névtelen

  NAPI ÁHÍTAT
  Ma 2014 június 2. hétfő, Anita, Kármen napja van.
  Azonnali szabadulás
  „Most összetöröm a rád nehezedő igát, és köteleidet leszaggatom” (Náh 1,13).
  Az asszíroknak megengedte Isten, hogy egy időre elnyomják népét, de eljött az idő, amikor megtörte hatalmukat. Ugyanígy tart egyeseket közülünk is elnyomva a Sátán, és szenvednek igája alatt. Bárcsak elérkezne most hozzájuk az Úr ígérete: „Összetöröm a rád nehezedő igát, és köteleidet leszaggatom”.
  Az Úr azonnali szabadulást ígér: „Most töröm össze…” Higgyél az azonnali szabadulásban, és megkapod azt hited szerint még ebben az órában. Ha Isten így szól: „most”, az ember ne mondja rá azt, hogy „inkább holnap”.
  Nézd, milyen tökéletes a szabadítása: az igát nemcsak leveszi, hanem össze is töri; a bilincseket nemcsak felnyitja, hanem le is szaggatja. Íme, Isten hatalma biztosít róla, hogy az elnyomó nem tér többé vissza. Igája összetörött, nem hajthatja még egyszer alá a fejünket. A bilincsek szétszakadtak, nem kötözhetnek meg újra. Higgy hát az Úr Jézus teljes és végleges szabadításában! „Ha a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek” (Jn 8,36).
  Jöjj Uram, és szabadítsd meg a foglyokat ígéreted szerint!

  C. H. Spurgeon “Isten ígéreteinek tárháza” c. könyvéből

  És itt is találhatsz írásokat:

  ‘A bűnbocsánat napja’ – Richard Bennett

  #945
   Thea 
  Adminisztrátor

  Szia Dávid!

  Egyetértek Idával, hogy engedd el magad és hagyd Istent dolgozni. Isten a szeretet és Ő a te mennyei Atyád. Nem tudom milyen a kapcsolatod a szüleiddel, de tudd, hogy Isten még náluk is jobban szeret és azt szeretné ha viszont szeretnéd. Sokkal jobban vágyik a veled való együttlétre, mint bármilyen jó cselekedetre tőled.

  Az első és legfontosabb dolog pedig az, hogy megerősödj az Igében. Ez a kulcsa mindennek.
  “A hit hallásból van, a hallás pedig Isten Igéje által.” Róma 10:17

  Tehát ne aggódj azon, hogy hogyan viselkedj ilyen vagy olyan helyzetekben, hanem határozd el magad, hogy mondjuk reggel és este x percet olvasol és a többi jön majd magától. És imádkozz a Szent Lélekért. Ezt ugyanolyan egyszerűen megteheted, mint ahogy Jézust befogadtad.

  “Ha tehát ti gonosz létetekre tudtok gyermekeiteknek jó ajándékokat adni, mennyivel inkább ad mennyei Atyátok Szentlelket azoknak, akik kérik tőle?” Lukács 11:13

  Mondhatod egyszerűen, hogy “Jézus, kérlek tölts meg a Szent Lelkeddel. Ámen.”
  Nem kell túlbonyolítani.

  A Biblia olvasása közben imádkozhatsz, hogy a Szentlélek segítsen az olvasottak megértésében, de ne aggódj, ha első alkalommal nem értesz meg mindent, hiszen erre senki sem képes. Folytasd tovább! Minél többet olvasod az Igét, annál többet fogsz megérteni belőle, és gyakran előfordulhat, hogy amikor újraolvasol egy-egy részt, új értelmet és „kincseket” fedezel fel benne, amit az előző olvasáskor nem vettél észre.

  • A hozzászólás módosításra került: 10 éve telt el- Thea.
  #946
   Thea 
  Adminisztrátor

  Minden, amit magunkba fogadunk, hatással van a lelkünkre. A filmek, a zene, a könyvek, az újságok, a magazinok, a TV műsorok, a rádióadások és az internet, mind-mind olyan médiumok, amelyek vagy Isten által inspirált, és az Igével egybevágó üzenetet közvetítenek, vagy sem.
  A világban többségében olyan üzenet található, melyet a Biblia „mesterkélt mesének” (2.Péter 1,16) nevez, tehát nem Istentől, hanem a sötét oldaltól származik, hogy félrevezesse, és lelkileg érzéketlenné tegye az embereket, hogy ne tudják megkülönböztetni a jót a rossztól.
  Attól senki sem lesz bölcs, ha értéktelen könyveket olvas, és értelmetlen filmeket néz! Sőt, inkább butább, összezavarodottabb lesz, és távolabb kerül az igazságtól, mint valaha! E világ bölcsessége ugyanis bolondság az Isten előtt. (1. Korinthus 3,19)
  Az egészségtelen ételek ínycsiklandóak és jóízűek, de túlzott fogyasztásuk halált is okozhat. Veszélyes, mert nagyon csalóka. Ugyanez igaz arra nézve is, ha valaki értéktelen dolgokat olvas, vagy néz.
  Ha kikapcsolódásként néha olvasol vagy nézel valamit, az még nem bűn. Ha azonban válogatás nélkül magadba fogadsz bármit és nem próbálod elkerülni az értéktelen befolyásokat, akkor mindez inkább ártalmas lesz lelkednek, mint gyümölcsöző. „Amik csak igazak, amik csak tisztességesek, amik csak igazságosak, amik csak tiszták, amik csak kedvesek, amik csak jó hírűek; ha van valami erény, és ha van valami dicséret, ezekről gondolkodjatok” (Filippi 4,8).
  Még azok a könyvek, filmek és egyéb dolgok is lehetnek ránk negatív hatással, amik javarészt jók, ha nem összpontosítunk a pozitív oldalára, és nem vetjük el a negatívumokat. A Biblia a következőre int: „forduljunk el [tartózkodjunk] a gonosztól, és cselekedjünk jót, keressük és kövessük a békességet” (1. Péter 3,11). Ez az Ige nem csak a cselekedeteinkre, hanem arra is vonatkozik, hogy mi mindent fogadunk magunkba, hiszen végső soron ezek határozzák meg a tetteinket is.

  • A hozzászólás módosításra került: 10 éve telt el- Thea.
  #949
   Dávid 
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Úgy gondolom, hogy most pár napnak el kell telni. Mikor írok még nem tudom, de muszáj többet forgatnom a Bibliát és értenem is kell, több időd kell töltenem Istennel, imádkozni és kérni a Szent Lélek ajándékát.
  Ez is egy kulcs probléma, mert most látom, hogy nincs valami bensőséges kapcsolatom Jézussal. Eddig is elmondtam gondomat, bajomat, de vagy rosszul vagy nem elégszer és nem is kértem a bajokra megoldást sokszor, de nem is szeretek várakozni sokáig. Fel kell ébresztenem a lelkiismeret és kell mindennapos bűnbánat teljes szívből, ez is volt eddig is, csak nem tudtam elszeparálni az igazitól a napi baromságok miatt! Mikor kilépek a házból nekem megszűnik Jézus mármint a beszélgetés vele, ezen is javítani kell.

  #950
   Dávid 
  Felhasználó

  Szia Thea
  Muszáj szelektálni ez nagyon igaz, de én nem iszom vagy dohányzom vagy sportolok valami olyasmit, amivel kiengedném a gőzt, valahogy próbáltam imák által megtenni, de nem ment.
  A Tv alapból dobni kellene a kukába, vagy a videó játékokat, tudom ezek mind időpazarlás. Könyveket annyira nem bújok volt egy kis időszak, Bűn és Bűnhődés meg ilyesmi, aztán alábbhagyott, mert nem kötött le valamiért.

  #951
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kezdd apránként. Minden nap olvass el egy fejezetet János evangéliumából és mellé egy Zsoltárt vagy a Példabeszédekből egy részt. Ez nem több, mint negyed óra. A minőség számít. 🙂
  Amikor pedig úton vagy, hallgathatsz MP3-as vagy MP4-es fájlokat. A podcastok között is van néhány inspirációs anyag és audió Biblia is.

  • A hozzászólás módosításra került: 10 éve telt el- Thea.
  #952
   Dávid 
  Felhasználó

  oké

  #954
   Edua 
  Felhasználó

  Kedves Dávid,nagyon ismerős dolgokat írsz.
  “Eddig is elmondtam gondomat, bajomat, de vagy rosszul vagy nem elégszer és nem is kértem a bajokra megoldást sokszor, de nem is szeretek várakozni sokáig.”Igen,nagyon nehéz megtanulni türelmesnek lenni,főleg ilyen fiatalon.De ne csüggedj,később ez is könnyebben fog menni.Én is rengeteg hibába és küzdelembe kerültem a türelmetlenségem miatt.De később megértettem,hogy amikor nekünk úgy tűnik,hogy sokáig várunk valamire,azt csak mi érezzük így,Istennél nincs idő.És ha várnunk kell valamire,az is a javunkat szolgálja,(ha várnunk kell rá jobban értékeljük)Isten mindent úgy ad és akkor ahogy az és amikor nekünk a legjobb.Ő tudja,csak mi sokszor nem értjük.De az imádságban megrestülnünk nem szabad.(lásd a szegény özvegyasszony és a hamis bíró történetét)

  “Esetleg még abban tudna nekem valaki segíteni, hogy hogyan mutatom vagy mutassam be cselekedeteimmel, hogy Jézus példája szerint élek?”Úgy,hogy a Szent Lélek vezetésére hagyatkozol.Jézus se tett semmit,amire a Szent Lélek nem indította.Mi magunktól még a jónak elgondolására sem vagyunk képesek.Tudom,ez nagyon fájó dolog és nagyon rosszul esik amikor tudatosul bennünk,de ez az igazság.Nekünk csak az a dolgunk,hogy engedjük,hogy Isten megtegye rajtunk keresztül.Gyümölcsöt csak úgy tudunk teremni,ha Őbenne vagyunk,akkor viszont erőlködés nélkül’magától’jönnek.Ha (minden)reggel megkéred Jézust,hogy adja,hogy ne élj magadnak,a saját kívánságaidnak,hanem az Ő dicsőségére,sőt,hogy te magadnak meg tudj halni,hogy Ő éljen benned,akkor sokkal könnyebben megy minden.
  Kérted,hogy ne írjunk semmi személyeset,csak példát,de én csak azt tudom mondani,amit megtapasztaltam.
  Az Úr Jézus áldjon meg és segítsen küzdelmeidben!

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 20

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account