Isten jelenlétébe való bemenetel

Ennek a témakörnek tartalma 3 hozzászólás, 2 résztvevő. Utolsó frissítés:  Névtelen 6 éve, 6 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #920
   lacika71 
  Felhasználó

  Sziasztok!
  Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy mit jelent ill. hogy van az, hogy Isten jelenlétébe megyünk?

  Valaki ezt írta :

  VAN EGY ÁLLAPOT ISTEN JELENLÉTÉBEN!IMÁBAN ,IMÁDÁSBAN MI EBBE BELÉPHETÜNK!!(otthon megtehetjük)
  Amikor nincs semmi csak te és Ő!
  Nincsenek problémák,gondok,semmi rossz semmi gonosz!
  Amikor abbahagyod az imádást ,úgy érzed az egész lényeden átgyalogolt a menny!
  Sokszor ebben az állapotban ,ebben a szent pillanatban tudod meg pontosan ,hogy Isten miről mit gondol!
  És én ezekre a letisztult gondolatokhoz szoktam ragaszkodni!

  #927
   Névtelen

  Szia Lacika71!

  Igen, erről beszél az Ige, hogy Jézus Krisztus által szabad bejárásunk van az Atyához!
  Ján. 4,23 De eljő az óra, és az most vagyon, amikor az igazi imádók lélekben, és igazságban imádják az Atyát: mert az Atya is ilyeneket keres, az ő imádóiul.
  Ján. 4,24 Az Isten lélek: és a kik őt imádják, szükség, hogy lélekben és igazságban imádják.

  #928
   lacika71 
  Felhasználó

  Szia Ida!
  Én arra lennék kíváncsi, hogy amikor ilyeneket mondanak keresztények, hogy bemennek az Úr jelenlétében, akkor mi történik. Az Úr személyes hangon, füllel hallhatóan szól hozzájuk mint Jézus bemerítkezésekor vagy talán, mint Mózesnek a Sínai hegyen ill. a kötáblák átvételekor vagy amikor Jézus felment a hegyre három tanítvánnyal és Mózes, Illés jött le hozzá hogy elmondja Neki, hogy mi fog megtörténni?
  Vagy Jánosnak a jelenések által leírt események megtapasztalásában, lehetne még példákat felhozni.
  13 évvel ezelőtt tértem meg és fogadtam el Jézus Krisztust Uramnak és Megváltómnak. Visszatekintve, aktív ima életet éltem de egyetlen egyszer sem volt olyan, hogy amikor imádkoztam, valami hang vagy fény ,vagy bármi más jelenség vett volna körül. Viszont azt elmondhatom, hogy az imakamrában eltöltött idők után lélekben és szellemben is megerősödtem valamint sokszor éreztem bizonyos dolgokban hogy valamilyen belső hang -nem füllel halható- mondta tedd ezt, vagy ez fog történni és az is lett.

  A másik: nem lehet, hogy a vallások úgynevezett lelki gyakorlatokkal akarják az emberi lelket- érzelmeket, értelmet, akaratot-befolyásolni???
  Ugyan is, ha a napi gondoktól megterhelten egy este leülsz és valami nyugodt zenét hallgatsz mondjuk egy órán át, akkor is a lelked- az érzelmed, értelmed, akaratod- megnyugszik.
  Nem lehet, hogy amikor ilyet mondanak egy gyülekezetben:
  VAN EGY ÁLLAPOT ISTEN JELENLÉTÉBEN!IMÁBAN ,IMÁDÁSBAN MI EBBE BELÉPHETÜNK!!(otthon megtehetjük)
  Amikor nincs semmi csak te és Ő!
  Nincsenek problémák,gondok,semmi rossz semmi gonosz!
  Amikor abbahagyod az imádást ,úgy érzed az egész lényeden átgyalogolt a menny!
  Sokszor ebben az állapotban ,ebben a szent pillanatban tudod meg pontosan ,hogy Isten miről mit gondol!
  – akkor “csak egy lelki technikát alkalmaznak?
  Mi a véleményetek?

  #929
   Névtelen

  Szia Lacika71!

  írod:
  “Viszont azt elmondhatom, hogy az imakamrában eltöltött idők után lélekben és szellemben is megerősödtem valamint sokszor éreztem bizonyos dolgokban hogy valamilyen belső hang -nem füllel halható- mondta tedd ezt, vagy ez fog történni és az is lett.”

  Nézd, én(!) azt mondom, hogy szerintem ez az általános. Ami a legtöbbünkkel (?)történik! ( Persze meg tudjuk különböztetni, hogy az Atya, a Fiú, vagy éppen a Szent Lélek beszél e hozzánk, vagy hogy kihez simul éppen oda a szellemünk vigasztalásra, imádatra, stb. Illetve a személyiségüket is. ) De nem tudjuk, hogy kinek milyen megtapasztalást ad Isten a kegyelméből, az élete folyamán. Szerintem vannak, akik látomásokban, próféciákban, álmokban, elragadtatásokban, stb-ben részesülnek, és vannak, akik semmi ilyenben nem! Éppen nemrégiben kérdeztem ezt az Úrtól, hogy hogyan van az, hogy egyik gyermeke rengeteg szellemi, “misztikus” megtapasztalást kap, a másik pedig jóformán mindent hitből kell, hogy elfogadjon….! És azt a képet ( és igeverset) mutatta nekem, hogy “…és maga mellé vette, Jakabot, Pétert, és Jánost…”. És egy csomószor így olvasható ez az Igében! ( Csak eddig nem tűnt “így” fel!) Szóval volt a 12 apostol, de még azok között se volt mindegyik ugyanabban a személyes kapcsolatban az Úrral! Amit pl, ez a 3 apostol látott, tapasztalt, megismert ott a hegyen ( vagy más alkalommal) , azt a többi, csak “elmondásból”, hallomásból ismerte! Azt a kijelentést, amit ők kaptak, a többiek akkor még nem kapták meg, illetve “úgy”, ahogyan amazok kapták, a többi soha nem kapta! Ahogyan ez a 3 apostol “látta” (akkor) Jézust, úgy a többi nem látta !
  És mehetünk a számokkal tovább is! Tudjuk, hogy pünkösd után apostolt választottak Júdás helyett! Olyan tanítványok közül, akik a kezdetektől fogva velük jártak! Mindig velük voltak! És ha ezt a tényt nézzük, akkor ott van az az igevers, hogy: “…és magához vette a 12-őt, és elment …”! Vagyis, amazok se tapasztalhatták ( élhették) meg azt Jézussal, amit a 12 megtapasztalhatott!
  Szóval nem tudom, hogy érthetően írtam -e le, az erről való látásom. Én a magam részéről mindenképpen azt mondom, hogy nem merném senkire azt mondani, hogy az ördögtől van az, ha Isten, vagy Úr Jézus , olyan “misztikus” megtapasztalásáról beszél, ami nem ellentétes az Igével. Ott is láthatunk olyat, ahol az Úr Jézus jelenik meg, vagy angyal, vagy a Lélek elragad valakit ( pl az Úr, vagy később, Fülöp), vagy pl ahogyan Pál, vagy stb…!
  Viszont gondolom, hogy ezeknek az eseményeknek mindig jó gyümölcsük van, az ember életében!

  Például, volt olyan szellemi apostol, akin keresztül a Szent Lélek hatalmas ébredést adott, aki megvallotta, hogy ” …bizony, ha az imádság Lelke nem zuhanna rá a mennyből minden alkalommal, Ő bizony egy percet se tudna úgy imádkozni, ahogyan imádkozik….”!

  Szóval én nem gondolom, hogy mindenki , aki ilyesmiről tesz bizonyságot, vagy erről beszél, az csak “lelki gyakorlatot” végez, és idegen szellem által tapasztal ilyeneket. Viszont az is biztos, hogy olyanok is vannak…!

4 bejegyzés megtekintése - 1-4 / 4

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2020 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account