Hit és cselekedetek

Ennek a témakörnek tartalma 34 hozzászólás, 8 résztvevő. Utolsó frissítés:  Koe Paal 7 éve, 8 hónapja telt el.

 • Szerző
  Bejegyzés
 • #1390
   Thea 
  Adminisztrátor

  Kedves Kóbor Bari!
  Valamit nagyon félreérthettél. Elképzelni sem tudom, hogy olyat írtam volna, hogy a paráznaság nem bűn. A bűnök között azonban nincs különbség, csupán megbocsátott vagy meg nem bocsátott bűn van, ami pedig csak akkor állhat fenn, ha nem kértük az Úr megbocsátását. Ha ezt megtettük, akkor viszont az összeset megbocsátotta. Az összeset.
  A megváltás pedig kegyelemből van, nem a mi cselekedeteinkből.
  Te a cselekedetek általi megváltásról írsz. Én pedig erről: “Nem az igazságnak cselekedeteiből, a melyeket mi cselekedtünk, hanem az ő irgalmasságából tartott meg minket az újjászületésnek fürdője és a Szent Lélek megújítása által,” Titus 3:5

  #1391
   Seraf 
  Felhasználó

  “Ha valaki látja, hogy az ő atyjafia vétkezik, de nem halá –
  los * bűnt, könyörögjön, és az Isten életet ad annak, a ki
  nem halálos bűnnel vétkezik. Van halálos bűn ; nem az ilye –
  nért mondom, hogy könyörögjön “

  #1392
   ÉVA 
  Felhasználó

  Az életünk egy folyamat, nem egy-egy cseleket bár jó hogy Thea célzott arra, hogy az “összeset megbocsátotta”. A valódi kérdés a felépülés, folyamatában a bűnök elkerülése. Az Úr Jézus azt mondta: nálam nélkül semmit sem tehettek! És ez a cselekedetekre vonatkozik: “tehettek” !
  Ezért elképzelhetetlen, hogy ne legyünk beoltva a megtérés által a “szőlőtőbe” és ne éljünk a szőlőtőből, kihajtva, összenőve 🙂 folyamatos keringéssel az Ő Szívéből ! ámen !

  #1393
   Kóbor Bari 
  Felhasználó

  Kedves Thea
  Nem tudom előkeresni innen,de biztosan emlékszel ,amikor azt mondtad,hogy a paráznaság nem kizáró ok a menyországból.És innen már gondolom összeáll a kép.
  Erre írtam én,hogy a Krisztuséi,nem maradnak a bűnbenJak.5:18 ,de aki azt hiszi,hogy a paráznaság nem kizáró ok,az azt nem is tartja bűnnek.
  Aztán pedig aki az igazság megismerése után tovább vétkezik,annak nincs többé bűnért való bocsánat,csak az ítéletnek valami félelmes várása.Zsid.10:26Tehát a megismerés utáni bűnök ,nem tartoznak bele a minden bűnök megbocsátásába.

  #1394
   Kóbor Bari 
  Felhasználó

  Seraf
  És a paráznaság az halálos bűn,és ha valaki olvassa,de nem veszi figyelembe,akkor az lehúzta magát az élők névsoráról.

  #1395
   Kóbor Bari 
  Felhasználó

  Éva ez a társaság is azt hitte,hogy ők rajta vannak azon a szőlőtőkén.
  Mert aki a paráznaság bűnét ,vagy más hasonlót elkövet az úgy fog járni,mint ez a bagázs itt:Mt.7:15-23…..22Uram Uram!Hát nem a te nevedben prófétáltunk?Nem a te nevedben tettünk sok csodát?Nem a te nevedben űztünk ki gonosz szellemeket? 23Akkor világosan megmondom nekik:Semmi közötök hozzám,sohasem ismertelek titeket!Menjetek előlem ti törvényszegők!
  Tehát van itt egy prófétáló,ördögűző,csodatévő társaság aki az elbizakodottságánál fogva sorba állt a mennyek kapujánál,aztán kapott egy nagy elutasítást és valószínűleg le kellett vonulniok,a pokolba a sajátjaikhoz,ott aztán lehetett röhögés rajtuk!

  Az életünk az egy folyamat,a megtérésünk pedig a teljes bűntelen élet kezdete,és eddig szól a teljes bűnbocsánat,aztán már csak a tudatlanul elkövetett nem halálos bűnöket bocsátja meg,de ha valakik azt hiszik ,hogy ők megvannak térve és vétenek,akkor a megtérésük sem érkezett el,és a bűnbocsánatuk sem!

  #1396
   Edua 
  Felhasználó

  Kedves Kóbor Bari,Ugyanez igaz a hazugokra is!Sehol sincs az írva,hogy a hazugság kisebb bűn,mint a paráznaság.
  Hogy ki van rajta a szőlőtőkén, annak jól látható jele van, mert jó gyümölcsöt terem.
  “ha valakik azt hiszik ,hogy ők megvannak térve és vétenek,akkor a megtérésük sem érkezett el,és a bűnbocsánatuk sem!”Akkor a saját szavaid szerint te sem vagy megtérve.Vagy az ítélkezés,rágalmazás,hazudás nem bűn?a Biblia szerint épp annyira, mint a paráznaság.
  Mik azok a halálos bűnÖK? A Biblia szerint csak egy van.

  #1397
   Kóbor Bari 
  Felhasználó

  Kedves Edua Ha arra gondolsz ,hogy én hazudtam valahol ,akkor igazíts ki bátran.
  Ha valakik azt hiszik,hogy megvannak térve,és halálos bűnt követnek el,akkor a bibliából kiolvashatják,hogy ők,nem jó úton járnak,Jézus pedig nem ismeri őket.Tehát nincsenek rajta a szőlőtőkén.Ilyen a paráznaság például.
  Aki egyszer már félbehagyott minden bűnével azaz megtért,és aztán “visszatér az eb a maga okádására” vagyis a bűnös életbe,annak a megtérése véget ért véglegesen!
  Az ítélkezésről azt írja,hogy a testvéredet ne ítélgesd,mivel hogy ti nem vagytok a testvéreim,de később akár még lehettek is,ezért én ezzel bűnt nem követtem el.Azon kívűl,ha én ítélek ,akkor olyan mércével leszek ítélve,mint amilyennel én ítéltem.Tehát mivel az ige alapján ítéltem,az ige alapján leszek ítélve,és azzal a mértékkel ahogy én tettem.Tehát ez az én kockázatom.Én ezt vállalom!
  Azon kívül ha figyeltél,nem elítéltem Idát,hanem megítéltem a tegnapielőtti megtértnek hitt állapotát,és megállapítottam,hogy ő nekem ebben a formájában nem lehet a hittestvérem,de ha valóban megtér akkor már igen,csak ehhez fel is kell tudni ismerni a bűnt,és ez ellen védekeztek minden áron a tévedésetekkel bizonygatva,meg fél gondolatokkal,mintha tudatosan nem akarnátok meglátni a további összefüggéseit.

  Szerinted Jézus megrágalmazta a farizeusokat és az írástudókat?

  A halálos bűnök,:A ki győz, örökségül nyer mindent; és annak Istene leszek, és
  az fiam lesz nékem .
  A gyáváknak pedig és hitetleneknek, és útálatosoknak és gyil –
  kosoknak, * és paráznáknak és bűbájosoknak, és bálványimá –
  dóknak és minden hazugoknak, azoknak része a tűzzel és kén –
  kővel égő tóban lesz, a mi a második + halál”
  Plusz ki hogy értelmezi ezeket,a Szent Szellem káromlása ,gondolom az útálatosokba ez beletartozik.

  –A Biblia szerint csak egy van.–Pedig sok van ,látod hiányos az ismereted mint sokan másoknak is még sem hisztek az igének,pedig csak utána kell nézni és gondolkodni.
  A nemhalálos bűnök a megtérésünk után elkövetett,nem tudatos bűnök egy része.Nem tudsz például akaratlagos szándék nélkül paráználkodni,házasságot törni ,embert ölni mondjuk baleseten kívül.Ha ezeket megtetted akkor a Szent Szellemet is káromoltad.
  Ha a bűnt nem ismered fel,akkor meg könnyen megteheted,és ez a Sátán szándéka a butítással.

  Akik azt hiszitek,hogy a mai napi állapototokban amikor azt képzelitek,hogy a megtérés utáni paráznaság meg egyebek előre megvannak bocsájtva,vagy, azt hiszitek hogy a paráznaság nem kizáróok a menyországból,és nem is akartok ebből megtérni,akkor én nektek akár írásba is adom ,hogy nem lesztek ott a menyországban,dátummal névreszóllóan és aláírva!
  De inkább azt szeretném,ha felismernétek ezen dolgok súlyát,és megváltozna a gondolkodás módotok e felől.

  Azonkívűl az Idával való esethez ,had tegyem hozzá,hogy ti is hogyan ítéltek.Mert ha olvassátok a hozzászólásokat akkor észrevehetnétek ,hogy Adrián és Sharki idejében szóltak Idának hogy nem helyes amit és ahogy tesz,sőt Ida is észrevette jelezte is.De hogy ezenkívűl senkinek nem tűnt fel,csak az én vélt hibám az elgondolkodtató.
  Ezért én azt ajánlom nektek,hogy én csiszolok a MENTALITÁSOMON,ti meg csiszoljatok az IGAZSÁGÉRZETETEKEN,nektek is jobb lesz!
  Különben meg ha engem megtámad egy megnem tért ezel Jézust gyalázó ember, nekem azzal nem kell kesztyűs kézzel bánnom.De ha igen akkor írjatok rá olyan igét ,amiről tudjátok is hogy mit jelent,és akkor gondolkodni fogok rajta.
  És ne legyetek gyávák,a drakmák számon lesznek kérve!
  Tudjátok meg azt is,hogy én is találok annyi lenézést és gúnyt ,a ti írásaitokban ,mint ti az enyémben,attól hogy nem kelek ki mindért.

  #1398
   ÉVA 
  Felhasználó

  Lehet, hogy arra gondolsz, kedves Edua ezzel az “egy” halálos bűnnel a Biblia szerint, ami nem bocsáttatik meg. Ez pedig a Szentlélek elleni bűn. Most inkább nem fejtem ki, hogy mi az … mert nem szívesen gondolok erre.

  Az fáj nekem hogy dobálóztok, Thea azt hiszem kivétel, mert ilyet még nem olvastam tőle, de itt most elég sokszor elhangzott: mennek a pokolra és lesz nagy röhögés rajtuk. Olysn, minzhs sz id “röhögne” – már most – aki ezt épp írja. 🙁

  Szerintem ott egyáltalán senki nem lesz a másikkal elfoglalva de főleg, előre ne állítsatok ki ilyen “kísérőlevelet” ha lehet. Éppen egy új próféciát olvastam, amiben Jézus azt mondja, hogy elsősorban a legnagyobb bűnösökért jön hamar, igen, és jó lenne mindenkit “magunk előtt” engedni a mennyországba, és közreműködni, hogy oda kerüljön. “Csak ön után”! 🙂
  Mi meg majd magunk mögött becsukjuk az ajtót (és leoltjuk a villanyt 😀 ).

  Hol van az az irgalom a szívetekből, ami az Úrban van ? “Ugyanaz az érzület legyen bennetek mint Krisztus Jézusban volt” Filippi 2.6.

  #1400
   Edua 
  Felhasználó

  Kedves Kóbor Bari!
  “A nemhalálos bűnök a megtérésünk után elkövetett,nem tudatos bűnök egy része.Nem tudsz például akaratlagos szándék nélkül paráználkodni,házasságot törni ,embert ölni mondjuk baleseten kívül.”
  És a gyávák?Az általad idézett részben ők is szerepelnek,méghozzá az első helyen!Én még nem halottam emberről,aki előre elhatározta volna,hogy gyáva lesz, félni fog.
  “–A Biblia szerint csak egy van.–” Az én Bibliámban Jézus ezt mondta:Azt mondom azért néktek: Minden bűn és káromlás megbocsáttatik az embereknek; de a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg az embereknek.Mát. 12,31
  “Ha arra gondolsz ,hogy én hazudtam valahol ,akkor igazíts ki bátran” Igen,mégpedig,mikor írtad,hogy Ida a Sátán szolgája.És ez sokkal több mint egy egyszerű hazugság.Sokkal közelebb áll a Szent Lélek káromlásához mint ami szerinted az. (“Nem tudsz például akaratlagos szándék nélkül paráználkodni,házasságot törni ,embert ölni mondjuk baleseten kívül.Ha ezeket megtetted akkor a Szent Szellemet is káromoltad.”)Jézusra is azt mondták,hogy Belzebúb van vele,erre mondta Ő,hogy a Lélek káromlása nem bocsáttatik meg.

  “ti nem vagytok a testvéreim” Ez a mondatod megmagyarázta/világossá tette hozzáállásodat és cselekedeteidet.Mi viszont egymás testvérei vagyunk a Krisztusban.Te kihez tartozol?
  Hagyj fel a kóborlással, drága Bari és hagyd, hogy Jézus megtaláljon.

  #1401
   legkisebbatyafi 
  Felhasználó

  Kedves Kóbor Bari
  Igét kértél,hát igét írok arra,hogyan kell viselkednünk azokkal,akik bántják,gyalázzák az ÚrJézust,vagy minket.
  “Mert kegyelem az,ha valaki Istenre néző lelkiismerettel tűr el sérelmeket,amikor igazságtalanul szenved.De milyen dicsőség az,ha kitartóan tűritek a hibátok miatt kapott verést?Ellenben ha kitartóan cselekszitek a jót,és tűritek érte a szenvedést,az kedves az Isten szemében.Hiszen erre hívattatok el,mivel Krisztus is szenvedett értetek,és példát hagyott rátok,hogy az Ő nyomdokait kövessétek:ő nem tett bűnt,álnokság sem hagyta el a száját,mikor gyalázták nem viszonozta a gyalázást,amikor szenvedett nem fenyegetőzött,hanem rábízta ezt arra,aki igazságosan ítél.”1.Péter2.19.-23.

  #1402
   legkisebbatyafi 
  Felhasználó

  Kedves Kóbor Bari
  Igét kértél,hát igét írok arra,hogyan kell azokkal szemben viselkednünk,akik bántják,gyalázzák az ÚrJézust,vagy minket.
  “Mert kegyelem az,ha valaki Istenre néző lelkiismerettel tűr el sérelmeket,amikor igazságtalanul szenved.De milyen dicsőség az,ha kitartóan tűritek a hibátok miatt kapott verést?Ellenben ha kitartóan cselekszitek a jót,és tűritek érte a szenvedést,az kedves az Isten szemében.Hiszen erre hívattatok el,mivel Krisztus is szenvedett értetek,és példát hagyott rátok,hogy az ő nyomdokait kövessétek:ő nem tett bűnt,álnokság sem hagyta el a száját,mikor gyalázták,nem viszonozta a gyalázást,amikor szenvedett,nem fenyegetőzött,hanem rábízta ezt arra,aki igazságosan ítél.”1.Pét.2.19.-23.

12 bejegyzés megtekintése - 1-12 / 35

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account