Új Nemzeti Mobil Fizetési Rendszer

A Richpoi.com a következőkről adott hírt:

Az állam elindítja a Nemzeti Mobil Fizetési Zrt.-t. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint nagyon magasak a felszámított kényelmi díjak; ezeket csökkentenék az új társaság létrehozásával.

A rendszer a mobiltelefonos fizetési technológiát felhasználó egységes állami platformként működik majd. Első lépcsőben a parkolási közszolgáltatások és az autópálya-matricák elektronikus értékesítésében lehet használni. A közlemény kiemeli: minden közszolgáltató köteles lesz az országosan egységes rendszert igénybe venni, szolgáltatásainak mobil értékesítéséhez.

A kizárólagos állami tulajdonú Nemzeti Mobil Fizetési Zrt. a díjbevételeiből fedezi működési költségeit. Az ügyfél – az igénybe vett szolgáltatáson felül, a már működő rendszerekhez hasonlóan – kényelmi díjat fizet. E díj mértéke – szolgáltatástól függően – 50-100 forint lesz. Ez alacsonyabb a mai szolgáltatók áraitól – áll a közleményben. A jelenleg üzemelő rendszerek többsége az új állami platformra támaszkodva, annak viszonteladójaként működhet majd.

Értjük. Ez az intézkedés is a mi érdekünkben történik. Az új rendszer célja tehát, hogy nekünk kevesebbe kerüljön…

0 hozzászólás

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account