Hit és cselekedetek

Ennek a témakörnek tartalma 34 hozzászólás, 8 résztvevő. Utolsó frissítés:  Koe Paal 7 éve, 2 hónapja telt el.

• Szerző
    Bejegyzés
     ÉVA 
    Felhasználó

Hogy lehet ilyet egyáltalán kérdezni ?! Én nem támadtalak meg, megírtam a válaszomat. Senkinek a méltóságát nem kérdőjeleztem meg. Ám nem írtam senkiről hogy megkerülte a holdat és a nevetéstől éppen én estem ki a székből, és nem is folytatom mert annyira zaklatott vagy! Nagyon SAJNÁLOM ez már beteges 🙁 !

Miután az “igékkel való dobálózás” nem szokásom, csak tragikusan tapasztaltam már, leírtam a válaszomat NEM vita kedvéért …

Kóbor Bari 
    Felhasználó

Állást foglaltál az ügyben ,nem ?
    Nem vagyok én zaklatott,úgy megnevettettél,hogy majdnem én is kiestem a székből,aranyos vagy csak gondolom kiskorú,igaz?Nem neked való lesz ez a vita,menjél szépen játszani ,hagyd ezt a felnőttekre!

Szia

ÉVA 
    Felhasználó

Bizony mondom nektek, ha meg nem VÁLTOZTOK és nem lesztek olyanok mint a gyermekek, nem mentek be az Isten országába! 😀

ÉVA 
    Felhasználó

KÉPTELEN vagy megérteni, hogy SENKIRE nem mondom, hogy Sátáné ?! Még arra, sem, aki maga a borzalom, MERT AZ ÚR ÉPPEN AZ ELVESZETTEKÉRT MEGY – utánuk megy! – elsősorban! Ezért én is!

Ezt utoljára ÉNRÁM mondta Ida, hogy “vicsorgást hall” a soraimból.

Úgyhogy, megyek játszani 😀

Edua 
    Felhasználó

Kedves Kóbor Bari!
    Jézus beszélt példapeszédekben és nyíltan.De csomagokban nem.

Miből gondolod,hogy ida nem tért meg igazán?Talán személyesen ismered?Itt azért megjegyezném,hogy nagyon sajnálom,hogy elűldözted,sokkal hasznosabb lett volna ha te mész és ő marad…

“félreértelmeztek igéket mint én régebben”
    Mely igéket értzelmezzük félre itt együttesen?
    “ezért ha meg nem tértek belőle nem üdvözülhettek” Szerencsére ezt nem te döntöd el.

“De azért hagyok mindenkinek gondolkodási időt” Ez elsőre nagyon viccesnek tűnt, de később megijedtem attól a gondolattól, hogy te kinek a helyébe képzeled magad.

“Hatodszor is,:Jézus vétkezett amikor a farizeusokat Sátán Fiainak nevezte?”
    Nem, Jézus soha sem vétkezett.Te viszont nem vagy Jézus és Ida sem farizeus,hanem Isten leánya.És egyetlen apa sem nézi el, hogy a lányát bántsák.

“csak az alapján volt jogotok engem támadni, és a méltóságomat megkérdőjelezni.” Semmi alapján nincs jogunk támadni, és közülünk senki sem támadott meg ,még ha te mindent annak veszel is.Nem létező dolgokat meg szükségtelen megkérdőjelezni.

Teljesen elborzadok azon, hogy milyen tiszteletlenül, lenézően és megvetően beszélsz olyan személyekkel, akik -a stílusod alapján -anyád lehetnének a korukat tekintve.De mindenképpen elég idővel és tapasztalattal rendelkeznek egy kis tisztelethez.
    Tudunk értelmes, idevágó Bibliai idézeteket,de úgy tűnik, hogy neked inkább ilyenekre van egyelőre szükséged:
    Mert az egész törvény ez egy ígében teljesedik be: Szeresd felebarátodat, mint magadat.Gal 5,14
    Beszédetek legyen mindenkor kedves,Kol 4,6
    A Lélek gyümölcsei pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, kedvesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás.Gal 5,22

És akkor itt újra kérdezem, mert a fórumon nem voltál hajlandó válaszolni: mivel gyalázta ida Jézust? És a “C.-s JT-s” mit jelent?

Egyébként az írásaidat végigolvasva a farizeus imája jutott eszembe:”Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek……”Lk.18.

legkisebbatyafi 
    Felhasználó

Kedves Kóbor Bari
    Akkor nézzük,sok egyéb mellett mit is írtál:
    “Különben meg,ha engem megtámad egy meg nem tért,ezzel Jézust gyalázó ember,nekem azzal nem kell kesztyűs kézzel bánnom.”
    De bizony,hogy kell,már feltéve ha magad is csak ember vagy,nem maga Jézus,vagy az Atya,vagy a SzentLélek:
    “Ne álljatok bosszút önmagatokért,szeretteim,hanem adjatok helyet az ő haragjának, mert meg van írva:Enyém a bosszúállás,én megfizetek.-így szól az Úr.Sőt,ha éhezik a te ellenséged,adj ennie,ha szomjazik,adj innia,mert ha ezt teszed,parazsat gyűjtesz a fejére.Ne győzzön le téged a rossz,hanem te győzd le a rosszat a jóval. “Róm.12.19.-21.
    Másrészt mindenki gyalázza az ÚrJézust,aki nem ismeri Őt,vagy tudatosan nem engedelmeskedik Neki.Ki ezzel,ki azzal,de az Isten Fia nem azért jött,hogy elítélje a világot,hanem hogy megtartassék a világ általa.
    Ami az ÚrJézust meg a farizeusokat illeti.Az ÚrJézus valóban mondott kemény dolgokat róluk,úgy általánosságban,de sohasem kifejezetten egyeseknek címezve,sőt.
    Sokukkal együtt evett,azaz közösséget vállalt velük,közöttük is voltak tanítványai,ahogy erről az evangéliumok és az Ap.Csel is beszámolnak.
    Arimátiai József,Nikodémus és sokan mások.
    Máté 27.52.,Márk 15.43.,Luk.23.50.-51.,Ján.ev.3.,Ján.7.50.-52.,Ap.Csel.6.7.
    Istvánról meg nem ír olyat az Ap.Csel 7.,amit te állítasz.
    Az Ap.Csel 7.51.-ben ezt olvassuk:
    “Ti kemény nyakú,körülmetéletlen szívű és fülű emberek…”
    Más nem szerepel a szövegben.
    Ida az Úr gyermeke,és mint ilyen,ő sem hibátlan,ahogy senki sem,az Úr viszont ismeri az övéit,mi meg por és hamu vagyunk,ha már Idát farizeusnak nevezed.
    Nem ártana esetleg néha azt is meggondolnod,hogyan fogsz majd,mondjuk ötven évesen visszatekinteni mai önmagadra,mondom ezt neked így,részben sok saját élettapasztalat alapján,47 évesen.

Kóbor Bari 
    Felhasználó

Kedves Edua Legkisebbatyafi és a többi megtévesztett

Aki ide ír azon rögtön látszik hol tart a Szentírással,azt látom hogy ti szinte sehol.
    –És a “C.-s JT-s” mit jelent?–az kb. az mint a református.
    –“Különben meg,ha engem megtámad egy meg nem tért,ezzel Jézust gyalázó ember,nekem azzal nem kell kesztyűs kézzel bánnom.”
    De bizony,hogy kell,már feltéve ha magad is csak ember vagy,nem maga Jézus,vagy az Atya,vagy a SzentLélek:– Ne adj nekem ilyen tanácsot,legkisebbatyafi!!!
    Ha Jézus azt mondta,hogy kövessetek ,akkor hogy kövessem,ha nem azt teszem amit ő?

–Enyém a bosszúállás,én megfizetek.-így szól az Úr.Sőt,ha éhezik a te ellenséged,adj ennie,ha szomjazik,adj innia,mert ha ezt teszed,parazsat gyűjtesz a fejére.Ne győzzön le téged a rossz,hanem te győzd le a rosszat a jóval. “Róm.12.19.-21.–
    Amikor Sátán ,Jézust megkísértette.Nem többe nézte az Atyja munkáját,minthogy cipóvá változtatta volna a köveket?Most ha én azt látom,hogy ismeretre van szükségetek ,akkor cipót küldjek nektek,hogy képmutató lehessek?Hát nem igével próbállak itt titeket,de ellenálltok mert a büszkeségetekkel van tele a fejetek.
    Csel.7:51Kemény nyakú és körülmetéletlen szívű és fülű emberek, ti mindenkor a Szent Léleknek ellene igyekeztek, mint atyáitok, ti azonképpen.
    Az enyémben egy kicsit több van ,igaz?Szerinted akik a Szent Szellemnek ellenálltak ,azok üdvözülnek?Azok nem káromolják a Szent szellemet,azok nem Sátán fiai??
    –Más nem szerepel a szövegben.–akkor most nem olvastad,vagy ráesett a lekváros kenyered az írásra,vagy hazudtál,vagy tévedtél?

Ne bizonygassatok végre fél igékkel,fél gondolatokkal!
    Vegyétek végre komolyan az írásokat ,keressétek meg benne Isten akaratát,egyrészt már leírtam,és nézzétek meg kik nem üdvözülnek.És akkor nem tudnak titeket ,hol mi önjelölt állpásztorok félrevezetni a tudatlanságukkal,meg egyéb szándékkal!

Isten áldjon titeket ,eddig maradtam,ha kérdésetek van megtaláltok.

Üdvözlettel Kóbor Bari

ÉVA 
    Felhasználó

Kóbor Bari 
    Felhasználó

Pld.28:4 A kik elhagyják a törvényt, dicsérik a latrokat; de a kik megtartják a törvényt, harczolnak azokkal.
    Pld.28:5
    A gonoszságban élő emberek nem értik meg az igazságot; a kik pedig keresik az Urat, mindent megértenek.

Pld.28:23.
    A ki megfeddi az embert, végre is inkább kedvességet talál, mint a sima nyelvű.

Kamionos 
    Felhasználó

Bizony sokszor látom körülöttem, hogy sokan akarnak hinni. Már-már görcsösen ésszel, erős akarattal, hogy majd sikerül és ők hívők lesznek és jót cselekszenek. Hiábavaló fáradozás keresni az Úr igazságát a Bibliában, kapaszkodni az egyes szavaiba, mint a fuldokló a megmentőjébe, mert azt csak a szívében találhatja meg mindenki, de sokan éppen ott nem keresik.
    Ugyanígy jót cselekedni sem lehet szándékosan, mert az mesterkélt az Úr szemében.
    Hiábavaló lenne könyvet írni leülni erős elhatározásból. Hiába kér meg egy írót, hogy tanítsa meg írni. Piszkozat, piszkozat hátán összegyúrve körülötte, de nem találja a szót, amit keres. Mások, akiknek az Úr megadta ezt a képességet, elég csak leülni az írógép elé és máris ömlenek a sorok. Bizony az Úr ajándéka ez, akárcsak a hit és a jó cselekedet képessége, amit nem elég kérni és akarni.

Koe Paal 
    Felhasználó

Szép szavak, Kamionos. Ugyanezt az utat járom/jártam én is.
    Nem tudom, mögöttem van-e, majd ha már rég elhagytam azt a pontot, akkor derül ki úgyis, hogy túl vagyok rajta.
    Szóval sokszor kaptam magam azon, hogy egy-egy esetben “Már-már görcsösen ésszel, erős akarattal, hogy majd sikerül és ők hívők lesznek és jót cselekszenek.” vezérelv vitt.
    Nem volt más ez, mint a világra és magamra kimondott ítélet. Szavak nélkül, de kimondott. Erővel jót cselekedni és hívőnek lenni? Az pont olyan, illetve oda is vezet, hogy a kegyelem a cselekedetek alapján kerül kiosztásra. Itt történik meg az ítélet. Ha nem a jócselekedet van szem előtt, hanem a sorrend: megtérni és megkeresztelkedni, akkor minden más magától jön.

11 bejegyzés megtekintése - 25-35 / 35

Be kell jelentkezni a hozzászóláshoz.

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2023 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account