Lacika, ez nagyon meglep! Mármint Németh Sándor “jó véleménye” erről, ez is minősíti az eltévedését ! Másként lenne, ha a hetvenes években, amikor még KATOLIKUSOK VOLTAK és karizmatikusok (nekem most már nem azok bocs) akkor MEGÚJÍTOTTÁK VOLNA az egyházi gyakorlatot, imában, hitéletben !
Biztos vagyok abban, mert máshol nem kellett “kimenniük” a Szentlélekben megújult csoportoknak, hanem, éppen az történt amit említettem: megújították a hitéletet, az imaéletet (most felteszek egy katolikus püspök megtérésnek történetét “megtérések történetei” témát indítva. A mexikói püspök egy karizmatikus közösséggel való találkozásának következtében tért meg valósággal.)
Tehát, ha AKKOR Magyarországon nem lett volna egyházüldözés, hogy még “alapjáraton” sem volt konform akkor a hitgyüli nem ilyen lenne MA !
Nem ilyennek indult, eltorzult 🙁 Pontosan olyanná váltak – anyagiasság, személyi kultusz (mindenesetre komoly és megközelíthetetlen “központi hatalom”) – mint amit a Kat.E-ban annyira kritizáltak.
Fel nem tudom fogni, hogy a világ evangelizálása HOGY CSÚSZHAT ennyire félre, hogy mindenkit “befogadunk”?! Puszta “szeretetből” ?!
Igen, a VALÓDI katolikus karizmatikusok erre a “világvallásra” NEMET fognak mondani, ahogy Ida hozta is, hogy a legnagyobb üldözésnek ők lesznek kitéve … David Wilkersonnak adott üzenet szerint !
-
A hozzászólás módosításra került: 8 éve, 11 hónapja telt el-
ÉVA.