Fenntartható fejlődés a „szakértők” definíciója szerint

7 hozzászólás
 1. ÉVA 9 év ago

  Kedves Viktória az aggodalmad miatt vigasztalnálak: megvan a megoldás mindenre, itt most nem tudom leírni. Régóta foglalkozom ezzel az utóbbi nyolc évben pedig koncentráltan.
  Az biztos, hogy a megoldás(ok) – mert vízügyről, földügyről, éghajlat-ügyről beszélünk, no meg humán katasztrofális helyzetekről – ezek egybevágnak, konvergálnak, ugyanarra mutatnak! Arra, hogy a ‘természettől’ kell tanulnunk, hogy nem “ellenében” kell dolgoznunk (és nem kell rémhíreket terjesztenünk) DE megijedni sem, hiszen a mi Urunk Gondviselőnk !
  Túl sokáig nem lehet az embereket “orruknál fogva vezetni” meg, kihirdetni hogy sokan vannak 🙂 mert a végén kiderül(t)!

  Elég ciki ez a video, csak most néztem meg. Ezek az emberek, akik nyilatkoznak, tudnak egy csomó mindent: néhány perc alatt hogy is mondják el?!

  Kimondottan lejáratásukra van ez az összevágás 🙁 mert ha baj van, és aki nyugtalan/megoldást keres, az nem pellengérre állítandó és kinevetendő ! …kedves Thea bocs!

  • Szerző
   Thea 9 év ago

   Szerintem inkább ezek az emberek tudnak valamit: https://www.youtube.com/watch?v=aIJSrNh4MlU

  • ÉVA 9 év ago

   Kedves Thea
   nagyon is. Csak ez egészen más kérdés – más válasz … Bizony, természetvédelmi mérnöki egyetemi tanulmányaim során – az elmúlt években – kiverte a biztosítékot, hogy minden védett “béka” fontos, minden védett növény fontos (egyre pusztulnak a fajok) ám az emberek nem érdeklik “őket” nem mindenkit persze … Egészen kevesen vannak/vagyunk akik ezt helyesen látják/látjuk.
   Az Agenda 21 teszi rá a pontot igen ! Sőt a felkiáltójelet !
   Ezért, nem is a “túlélés” téma alatt fogok írni, hanem a “jó gyakorlat” témát kezdem el vagy, egy külön cikket (fontosabb, mint egy “megvitatandó” téma, főleg, hogy információkat közölnék ha már a Fenntartható Fejlődés Bizottságának honlapján – asszem még mindig – a “jó gyakorlat” helyén/címszó alatt egy füstölgő gyárkémény van …
   Az embereket megrémítik a körny.szennyezéssel, bármivel, amivel csak lehet ugyanakkor altatás… “hírzárlat” van!
   Közben pedig, megtalálták/megtaláltuk a megoldást gyakorlatilag mindenre 🙂 csak nem “publikus” 🙁 ebben az “információs társadalomban”!
   Itt van a legtöbb “tabu” és “titok” – ami persze nem a titkos tanok, hanem, az eltitkolt megoldások az emberiség boldogulására, úgy, ahogyan azt Teremtőnk szánta nekünk és úgy, ahogy nekünk arra válaszolni is megvan a képességünk.
   Nekünk FELTÉTLENÜL kell ezzel foglalkozni, mert ránk bízatott… tőlünk számon lesz kérve …

 2. ÉVA 9 év ago

  A “fenntartható fejlődés” kifejezést – mert a “fenntartható” sajnos/nem sajnos nem törölhető ki egykönnyen a fogalmaink közül – “fenntartható környezet”-re változtatták, akik valóban tisztában vannak azzal, milyen állapotban van a Föld. A “környezet” ( már a “környezet” is fura szó hiszen rólunk van szó a MI környezetünkről végső sorban mirólunk: így végre hajlandóak az emberek gondolkozni ám így se nagyon.
  Minden megoldás megvan. Megvan az energiára, megvan az iparra “kék gazdaságra” mely az ökológiától tanul, megvan a “túlszaporodásra” a természetes fogamzás szabályozással, megvan a másféle mezőgazdálkodásra “permakultúrás” elveken, és a teljesen tiszta, élhető természetre, a gyógyításra, tiszta növényi levekkel és másként is – krónikus, “gyógyíthatatlan” betegségekből – ám mindez nem ÉRDEK !
  Az energia-megoldásokat jegelik, eltiporják, a megoldásokat elhallgatják, az élet és az egészség nem üzlet: önzés és hazugság áll mind e mögött !

  Ám nekünk EL KELL SZÁMOLNUNK az Úr előtt, hiszen “mi” kaptuk az utasítást: “Szaporodjatok és sokasodjatok, töltsétek be a földet … uralkodjatok rajta!” Ter 9.1 és 7.
  Ám a “teremtés leigázását” is a nyakunkba varrják a környezet- és természetvédők (írom annak, aki még ezt nem tudná)és egy gorilla tanít minket http://hu.wikipedia.org/wiki/Izmael_(k%C3%B6nyv) elvevőkre és meghagyókra osztva az élőlényeket. Senki nem gondol arra ITT hogy éppen, az Úr EREDETI szándékát tapossuk/tapossák meg önzéssel, hazugságokkal, és a többi égbekiáltó bűnnel.

  Éppen ezért fontos, hogy közzétegyük, megvannak a megoldások a mindenki számára elegendő élelemre, elegendő energiára, az egészségre (beleértve a környezetet persze 🙂 ) – a gyógyulásra! – a mindenki számára szükséges lakhatásra és a “népesedés kordában tartására” is, hiszen a természetes módot használók éppen annyi gyermeket hoztak a világra, melyeket terveztek is …

  Amikor az Úr eljön, megmenteni a földet, akkor nem az “őskortól” kell kezdeni/kezdenünk az életet hanem TUDNI KELL hogyan csináljuk JÓL ! Ne rontsuk el még egyszer 🙂 …

 3. Thea 12 év ago

  Örülök, hogy te is így látod. Biztosan láttad már ezt a dokumentumfilemet: http://www.youtube.com/watch?v=qyKJiMptXkU szerintem elég jól összefoglalja ezt a témát, úgy, hogy azt laikusok is megértsék.

 4. Gregorius 12 év ago

  Csillagászattal foglalkozom. Sok ismerősöm más területeken fejt ki kutató tevékenységet. Elmondhatom, hogy az emberi emissziónak semmi köze, pl. a Globális felmelegedésekhez. A Földtörténeti múltban számtalanszor volt drasztikus klímaváltozás pl. Jégkorszakok. Csak egy adalék: Az Izlandi Eyjafjallajokull vulkán kitörésekor (2010) egy hét alatt több por, korom, CO2, gáz, stb került a légkörbe, mint az emberiség egy éves teljes szennyezőanyag kibocsájtása. Jó üzlet a “klímaváltozás” sok embernek, jó pénzekért, van pl, mire fogni jópár üzem megsarcolását. A Nap aktivitása itt a perdöntő, pl a mostani állapot! 2012 ben a Napunk a legaktívabb (rengeteg Napfolt, Napkitörés) Érdekes módon “véletlenül” erre az évre jósolták a legtikkasztóbb nyarakat, aszályokat. Ehhez semmi köze az emberi légkör terhelésnek. Ez csak mese kisdiákok számára és a meseírók szépen megszedik magukat belőle. Ennyi a lényeg tömören.

  • viktória 10 év ago

   Gregorius azt írtad csillagászattal foglalkozol. Vagy is tisztába vagy azzal, hogy az égitestek keletkeznek, fejlődnek majd elpusztulnak vagy kiégnek.

   Itt van a Napunk szerintetek, csillagászok szerint valamikor sokkal kisebb volt és idővel fúvódott fel vagy is a gravitációs kisugárzása amelynek mi is foglyai vagyunk, sokkal gyengébb és kisebb lehetett– következésképp, a Földünk és minden bolygó amely akkor már itt volt sokkal kisebb pályát futott körbe- vagy is rövidebbek voltak az évek!

   aztán ha egy bolygó keletkezik akkor az a hideg űrben szépen ki is hűl,- ezt láthatjuk a tőlünk távolabbi bolygók esetében is a Naprendszerben. Kérdeznék valamit, de ŐSZINTÉN elhallgattok dolgokat a Földünkkel kapcsolatban, vagy egyszerűen nem esett még le nálatok se az a tantusz”.?

   A Földünk valamikor kihűlt és a Nap növekvő, erősödő hatására, illetve az univerzum magas feszültségű sugárözönére, élővé” vált. Belülről elkezdett felmelegedni, az anyagát átzúgó, atomokat hasító töltések hatására Amely az eddigi eltelt idő alatt forró, izzó lávatömeggé változtatta a Földünk belső anyagát. — következmény a Földünk tömege növekedett, a kéreg repedt, felgyűrődött, felszabadult a vize a gázok. Miközben a vbelesejében a forró lávatömeg nagy erővel préselődött állandóan a földkéreghez ennek következtében keletkezett egy nagy energia benne amelyből az egyik (-)középen tömörült, a másik (+) az anyagban maradt és ott áramlik.

   S ez az energia fokozatosan lett egyre erősebb és nagyobb végül elkezdett kizáródni a magnetoszféraként emlegetett (-) töltése egy része amely visszatér, a közepén kialakult magban tömörül, és onnan áramlik ki az É Sarkon ismét. a MAG pedig önmagát egy fehér, rugalmas fallal zárta körbe. amely minden negatív töltést befogad, de minden mást eltaszít.

   a lényeg a Globális felmelegedés oka az hogy a Földünk már nagyon vékony kéreggel rendelkezik 5-6-80 km kb. Vagy is az óceánok aljazata egyre jobban melegszik át és vele az óceán vize is. Ezért olvadnak a Sarki jégkegyek, ezért látszólag nyugodt Déli sarok jege alatt is van már kéregrepedés és láva kitörés… és ezért fogja egy pár éven belül elönteni a viz a szigeteket, és a kontinensek alacsonyabb partvidékeit.

   Csillagász vagy? Gondolkodj! valamikor sokkal kisebb volt a Föld, ha a mai tömegének sugarát nézzük, az tulajdonképpen 2000 km szélességgel nőtt az elmúlt 4-5 milliárd esztendő alatt és pedig azért, mert a MAG körül, kb. 2000 km széles ÜRES-TÉR van!

   A Földünk haldoklik! az agonizálása eltarthat egy jó pár ezer esztendeig, de addig megnövekszik a bolygónkon a katasztrófák száma– tehát Nektek Csillagászoknak kell megtalálni azt a bolygót amely lakható és elérhető!

   Ha valamikor nem értettek sok mindent meg a próféták a természet erőiből, de azt aligha tévesztették el főleg nem Mózes, hogy mennyi ideig éltek– már pedig megközelítőleg (pontosan nem emlékszem) Mózes felsorolja, hogy egyik több mint 400 esztendőt aztán 300 esztendő körül majd 200 valamennyi és végül 160 körül…. szóval? Mózes talán nem tudott volna számolni vagy butaságot írt volna? Aligha! Ha más nem a megélt IDŐ fokozatos rövidülése erre mutathat rá, hogy a Földi Nagy Idő bizony változott hosszabb lett- hosszabb lett az év-ideje és hosszabbodtak a napok órák száma is attól függően mennyi idő alatt járta körtáncát a Nap körül és mennyi idő alatt forgott, a saját tengelye körül a Földünk.

   Feledd amit eddig bemagoltál a Földünkkel kapcsolatban és kérlek gondolkodj, mint csillagász!!!

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account