A leminősítés a nagybankokat is elérte – Vajon véletlen?

Forrás: Index

A világ legnagyobb bankcsoportjait minősítette le pénteken a Moody’s, az őket fenyegető globális tőkepiaci kockázatokkal indokolták a döntést.

A világ legnagyobb hitelminősítője európai idő szerint péntek hajnalban, a londoni és a New York-i tőzsdei zárások után bejelentette, hogy összesen 15 globális nagybank kockázati osztályzatait rontotta.

A legnagyobbak az érintettek

A Moody’s leminősítése a Bank of America, a Citigroup, a Goldman Sachs, a JP Morgan, a Crédit Suisse, a UBS, a BNP Paribas, a Crédit Agricole, a Société Générale, a Deutsche Bank, a Royal Bank of Canada, a Royal Bank of Scotland, a Morgan Stanley, a Barclays és az HSBC osztályzatait érinti.

A Moody’s négy bank hosszú távú adósminősítését egy fokozattal, tíz bankét két fokozattal, a Crédit Suisse-t pedig három fokozattal minősítette vissza. Ezzel a döntéssel a világ tíz legnagyobb bankjából hétnek a kockázatait látják a korábbiaknál súlyosabbnak. Ezek összesített eszközállománya több mint 17 ezer milliárd dollár, mai árfolyamon csaknem 4 ezer billió forint.

1 hozzászólás
  1. Richárd 12 év ago

    Eléggé spekulációsnak tűnik a hitelminősítők egész szervezete…de vannak akik kereshetnek 1kis sárdobálás megrendelésével is.-Viszont ha az adott bank nyilvánosságra hozzná, mien befektetése mennyit termel adott idő alatt, valamint, mien passzív tőkével rendelkezik, azzal átlátható helyzetet teremtene a befektetői elött.

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account