A gazdagok nem teremtenek munkahelyeket

[youtube id=”HEB91EhNYiE” aspect_ratio=”16:9″]

Egy TED előadás, ami nem került adásba. Nick Hanauer, milliomos Seattle-i üzletember kivívta maga ellen milliomostársai haragját. Azt állítja, a gazdagok nem teremtenek munkahelyeket. A TED illetékesei úgy döntöttek, előadása túl ellentmondásos és túl sok vitát váltott ki, úgyhogy végül nem tették fel weboldalukra.

5 hozzászólás
 1. Richárd 12 év ago

  Munkahelyteremtés és közösség építés Helyi pénzzel -a videó sajnos csak a feléig töltött be nekem,de így is tanulságos volt
  http://www.youtube.com/watch?v=o1tIkMEOXrg&feature=share
  remélem tetszeni fog nektek is,és megírjátok mi volt a fele után 😀

 2. Araczki András 12 év ago

  A gazdaság pénzügyi helyzete egy lufi. Kívülről jónak tűnik, de belül kong az ürességtől. Virtuális pénzek, derivatíva, hitelek…..Csak papíron létező pénzösszegek…

 3. Gregorius 12 év ago

  A pénz az soha nem oldja meg azt a problémát amit az emberiség kreált magának, sőt öngerjesztő folyamat lévén ez a probléma nőttőn nő. Az Univerzum törvényei felett egyetlen ember, faj, vagy csoport sem uralkodhat. Itt a Földön is örök a törvény: Akció=Reakció. A pénzrendszer is ezért döglött be.Minél több pénz lett forgalomban, annál kevesebb lett annak valódi értéke, fizikai fedezet híjján. A mostani pénzek 90%-a virtuális pénz, hatalmas adóssággal megspékelve. A pénzrendszer és vele a globalizmus hamarosan összeomlik. Elérték a pénz-reaktorban a kritikus tömeget. Ez robbani fog. És bedönt minden rendszert, országot. Aki tud, minél előbb rendezkedjen be önellátásra.

  • aasoft 11 év ago

   Az ok-okozat törvényéről beszél Balog Béla is. Tanulágos előadások vannak fent a neten tőle.

 4. Richárd 12 év ago

  Sajnos ez nem ujdonság.Már a középkorban is 1
  bőrt akartak lehúzni minden jobbágyról,ahelyett hogy felvettek volna még párat. És ezt csak erősíti a tény, hogy a munkára rakódó terhek messze súlyosabbak a nagyobb összegek lekötésével – kamatoztatásával járó terheknél.

Válasz elküldése

Kapcsolat

Most nem vagyok gépnél. Írj, ha kérdésed van! :)

Küldés folyamatban

©2024 KLEO Template a premium and multipurpose theme from Seventh Queen

Log in with your credentials

vagy    

Forgot your details?

Create Account